Napisano 5 Lipiec 200618 l Witam. Tworze stronki , grafike , muzyke , animacje itp. chcialbym to wszystko polaczyc jakos optymalnie... tzn. moją muzykę i dzwięk podłożyc w maxie , żeby animacje zrobić idealnie pod dzwięk i zapisać to do swf .... Jest może jakiś plugin lub coś innego co by pozwoliło wyrenderować animacje+dzwięk do pliku swf lub fla ? Moze jest jeszcze taka możliwość , żeby renderowane klatki zapisywało do grafiki wektorowej ? :) (w co wątpie) ... Thx , pozdrawiam ... PS. Zrobiłem stronkę z animacją na 90 klatek przy 30 fps/s - już po renderze do pierwszego działu zajmowało to sporo miejsca , a w każdym dziale chciałem dać inną animację , ale wtedy by to zbyt dużo ważyło :/ musiałem więc kombinować z cięciem animacji i reversem klatek , z czego powstało 5 dość ciekawych animacji ze zmianą kolorów (advanced), ruchem , itp . we flashu, lecz plik koncowy bez treści strony z samymi animacjami działów zajmuje 1,76 MB ... a jak dojdzie reszta bedzie pewnie zajmować około 2,5 MB ... Może jest na to jakiś sposób ?
Napisano 5 Lipiec 200618 l W AfterEffects możesz sobie przerobić przerobić sekwencję plików na swf. Niestety będzie sporo zajmować. Nie wiem jak max, ale w Mayi można wyrenderować animację do swf, z tym, że uzyskuje się wtedy typowo wektorowy wygląd (kreskówkowy). Swoją drogą 2,5 MB to nie tak dużo na dzisiejsze czasy.
Napisano 5 Lipiec 200618 l jeśli animacja nie ma zbyt wielu klatek możesz wyrederorwacdo jpg, png, tga czy innej bitmapyt potem poskładać je w falshu wkadajac każda do odpowiedniej klatki i użyć opcji 'trace image' do zamiany mapy bitowej na grafike wektorową, objętość sie na pewno zmniejszy, jakoś pewnie też ;p
Napisano 5 Lipiec 200618 l Możesz wyrenderowac do *.avi i uzyć programu..podajrze nazywał się "swf2avi".
Napisano 5 Lipiec 200618 l Autor no tak tylko kazdą z tych opcji probowałem , i lipa ... :/ chyba trzeba bedzie zrobic ta stronke do 2,5 MB flash i drugą HTML dla posiadaczy "modemów" :D mimo to thx pozdrawiam
Napisano 5 Lipiec 200618 l A nie można dźwięku zapisać oddzielnie w mp3? Zmniejszy to trochę objętość animacji, a każdy będzie mógł sobie wyłączyć dźwięk, jeśli nie chce ładować.
Napisano 5 Lipiec 200618 l http://www.davidgould.com/Illustrate/IllustrateForMax/Illustrate51.htm do *.swf