Napisano 8 Lipiec 200618 l Witam Jestem w trakcie robienia modelu właśnie tak sobie nazwałem humano_aliena. Jestem jeszcze początkujący to proszę o wszelkie uwagi. Jeszcze jest wiele do zrobienia ale pokazuję co jest zrobione na teraz. pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 200618 l Nie moge powiedzieć co jest źle jak nie wiem jak ma wyglądać ale jest fajny :) Tylko jak dla mnie to on powinien być taki szarawy :P I jeszcze skoro ma taką "zmaskarowaną" twarz ciało też powinno być takie podobne ale to już kwestia gustu.
Napisano 8 Lipiec 200618 l Ja bym coś bardziej do człowieka wymodolował, bo tak to idziesz na łatwizne:) coś sie spieprzyło to robimy humano aliena.
Napisano 8 Lipiec 200618 l _kuba_ ma rację... No ale zapodaj siatkę:) Bo jestem ciekaw jak zrobiłeś te fałdy wszystkie, nie wieżę, że chciało ci się modelować więc jakiś displacement? Poprostu napisz jak robisz.
Napisano 8 Lipiec 200618 l Autor nie, nie, ak nie było że zacząłem od człowieka i zrobiłem aliena tylko na odwrot, dolną część dorobiłem po zrobieniu głowy. A jak zrobiłem te fałdy to zrobiłem detale w zbrushu. Uważam że to najlepy program do detali. pozdro
Napisano 8 Lipiec 200618 l A no myślałem że zbrush właśnie...:) Szkoda że nie umiem go obsłygiwać, zresztą mój komp nie trawi go wcale, spali się po jego włączeniu:P A ten alien to ma być jakiś? Bo wiesz...masz jakiś pomysł w głowie (bo referek nie masz?) i jak tu można skrytykować czy nakierować? Trudno... Jakiś on taki w stylu alienów AREA 51:/ Czyli humanoid który miał przygodę z walcem:) Ja sugeruję żebyś go bardziej na agresorę nastawił - oni MUSZĄ tacy być, przecież świat chcą opanować! P.S. Mój wujek twierdzi, że nie chcą opanować...ale wykorzystywać sexualnie...:/ Taaa...:/ Nie gadam z nim już:/ Świr:/
Napisano 8 Lipiec 200618 l Autor no dokładnie, modelowałem bez referek, wiecie dopiero zaczynam przygodę z modelowaniem, ale myśle że nie jest źle. A z tym alienem to już mam pomysł jak scena będzie wyglądać ale zajmie mi to trochę czasu, no i faktycznie dodam mu trochę agresywności i popracuję nad teksturkami. I dodam jeszcze fotki z etapami modelowania i siatke z maxa.
Napisano 8 Lipiec 200618 l A ja.....:) Stary rozciągnęłeś strone na 3km:D Weź pomiędzy linkami wstaw enter:D hihi Kurde ten ZBrush to jednak fane narzędzie, muszę się za niego zabrać kiedyś (jak kompa nowego będę mieć:P). I lepiej widać teraz z siatką cały ten model i bez materiału fast skin. Fajne te dłuuugie wokól oczu - nie pamiętam jak to się nazywa:D Powodzenia:)
Napisano 8 Lipiec 200618 l Autor No już wstawiłem entery:) Ale naprawde zbrush jest o wiele łatwiejszy od maxa, i są fajne tutoriale w dokumentacji ale za to renderki są lepsze w 3ds maxie, najlepiej pracowac na tym i na tym:) pozdro
Napisano 8 Lipiec 200618 l Moim skromnym zdaniem, to siatka jest średnia, topologia tego czegoś mogła by być lepsza. Choć jak na Zbrushowy wybryk, może być.
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor Mały update do mojej pracy. Dodałem materiał, teskture i myślę że jest teraz całkiem fajny efekt, a zresztą zobaczcie sami. pozdro Wersja naturalnej wielkości: www.4wstudio.com/grafa/alien.jpg
Napisano 9 Lipiec 200618 l Efekt jak efekt, zrób człowteka, a nie humano alieny, mi sie tam średnio podoba.
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor o co ci chodzi _kuba_. Może dla Ciebie jest trudniej zrobić człowieka od aliena, ale dla mnie znacznie, znacznie łatwiej. Przecież nie trzeba się bawić z fałdami, zagłebieniami, wymyślnymi teksturami itd. A zresztą, co się będę denerwował, wszystkim się nie dogodzi:) pozdro
Napisano 9 Lipiec 200618 l overdrive z tego co widze sie uczysz modelować, nauczysz się człowieka to i z alienem bedzie łatwiej i lepiej będzie wyglądać.
Napisano 9 Lipiec 200618 l Nie no mi się całkiem podoba... Ale miała być agresora, a jest mysliciel Platon czy inny Sokrates. Materiał fajny niby, ale przesadzony jednak... Gdybys całość (model) zrobił w maxie to bym bił brawa...z drugiej strony nie liczy się technika, ale efekt:) No sam nie wiem:) Powodzenia dalej:)
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor no może masz _kuba_ rację, obiecuję ci że następny model to będzie człowiek, a konkretnie to będzie kobieta:) pozdro