Napisano 9 Lipiec 200618 l Witam!! pare dni(tydzien) temu stworzylem takie cos chce aby tak wygladalo moje portfolio :) powiedzcie co zmienic itp. mi troche nie pasi rozmiar tzw za duze?? ale sie nie znam wiec poczekam co wy napiszecie :) pozdro pierwsze to portfolio i zarazem strona glowna :) tutaj jest galeria jak sie kliknie na miniaturke w portfolio to pojawia sie to i obrazki w duzym formacie :) tutaj o mnie i kontakt daje jedno gdyz tylko sie zmienia jeden napis :)
Napisano 9 Lipiec 200618 l bardzo mi sie podoba, przejrzysto, ładnie czego wiecej chcieć ( hehe chyba tylko obrazków w galerii ;] )
Napisano 9 Lipiec 200618 l A mi niebardzo przypadł do gustu. - Gradienty be. - Czcionka w menu spoko. - ludek z siatką fuj. Może jakbyś dodał kilka więcej detali to byłoby lepiej bo gradienty tego za ciebie nie zrobią.
Napisano 9 Lipiec 200618 l Mnie jakos nie rusza... Nic efektownego, wygląda jakby to była strona zrobiona przez laika. Zrób cos oryginalnego, bo chyba stac Cie na więcej :P - tak ja uważam...
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor junior--> dzieki :) hehe cos tam chyba wrzuce do galerii :D lis-->:) mi sie gradienty podobaja :D ludek moj :D wiec nie dziwie sie ze fuj :D z tym ze nie chce zeby ktos kto wchodzi na moja strone patrzyl na ilosc detali stronki tylko przeszedl do ogladania portfolio stronka ma sie nie rzucac w oczy pitekkkk-->no bo ta strona nie miala byc efektowna miala byc prosta mowiac szczeze nie rzucajaca sie w oczy :) a ta strona jest zrobiona przez laika :)czyli przezemnie :) zalozeniem bylo zrobienie prostej stronki nie rzucajacej sie w oczy a przyjemnej dla oka :) pozdro
Napisano 9 Lipiec 200618 l No to ja nie rozumiem tego. Czy chcesz strone, która nie ma wyglądać tylko być... dla mnie dziwne... Rozumiem prosta - minimalizm, też takie wole niż masa bajeru itp. ale niech to bedzie na jakims poziomie, postaraj sie jakos to ubogacic graficznie, a nie zbędnymi elementami i będą oglądać twoje prace, tak jak chcesz i przy okazji w miłej atmosferze :P :D Pozdrawiam :)
Napisano 9 Lipiec 200618 l a ja mam zupełnie inną ideę zrobienia strony "portfolio". Ja chcę swoją zrobić tak aby była częścią portfofio a nie tylko podkładka pod galerię. Koncepcja to połączenie filmu "NOIR", horroru z lat 20 i komiksu Millera. Taki jest zamiar a co wyjdzie to sprawa całkiem inna. Sorry. Szczerze, jeśli nie zrobisz (jeśli już nie zrobiłeś - krótka pamięć :) ) pracy w stylu "uderzenie prądem w mozg" to nikt nie zapamięta twojej strony. Takie jest moje osobiste odczucie. Ja wolę aby wszytko tworzyło całość ale to tylko ja.
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor Witam!! pitekkkk-->sorki :) czemu dziwne?? :) ogladalem masy portfolii i powiem ze moja stronka nie jest zla jest zwykla prosta i taka ma byc :D ja licze ze bede mial dobre prace a stronka ma tylko byc :D gordy-->chodzi ci o zrobienie prac super czy stronki super bo jak nie to nikt jej nie zapamieta ja stawiam na portfolio(prace) ze to bedzie moj znak rozpoznawczy stronka jest tylko milym dodatkiem :D
Napisano 9 Lipiec 200618 l no tak: minimalizm, rozumie, ale średnio przyjemne w odbiorze to jest (chodzi mi o kolorystyke, teraz jest takie mdłe) I tutaj cytat: - ludek z siatką fuj. czesto podaje tą strone za przykład: stardust.tv -> niby też bardzo prosto i minimalistycznie (z wyjątkiem grafiki w tle :P ) ale poprzez bogactwo kolorystyczne zapada w pamięć (chodzi o wygląd statyczny, bo przejścia pomiędzy kolejnymi podstronami przyprawiają mnie o mdłości) żeby nie było wątpliowści, nie pisze, żebyś robił jakąś tak kolorową, migającą choinkę, ale jakieś urozmaicenie i element charakterystyczny się przyda (jak właśnie te kolorowe menu w stardust) no i poziom wykonania strony powinien być adekwatny do zawartości kolejny przykład (tym razem z naszego forum :) ) http://www.balloontree.com/index.html tutaj od razu dowala bardzo dobrą pracą + element charakterystyczny (przekrzywione napisy), wchodzimy dalej i mamy bardzo prostą stronę (ale autor nie zapomina o tym, żeby napisy były nie-poziomo) + jakaś ciekawa grafika jako banner - czyli jest miło i ciekawie, a jednocześnie skromnie jak piszesz sorry za chaotyzm i odbiegnięcie od tematu, ale chyba rozumiesz co rozumie pod pojęciem portfolio :)
Napisano 10 Lipiec 200618 l Autor Witam!! streaker--> ta stronka( stardust.tv) okropna :D, wiedzialem ze poda ktos ta stronke (ta z naszego forum) :) mi sie tez podoba ale nie musze robic takich samych kolorow :) powiem szczerze ze od poczatku mialem taki zamysl ze bede uzywal wlasnie takich kolorow a nie pomaranczowych itp taki byl plan gdyz takie pkolorki mi sie baaaardzo podobaja :) pozdro
Napisano 11 Lipiec 200618 l Nie chodzi o kolory jako takie, chodzi mi o element charakterystyczny, który spowoduje, że po odwiedzeniu strony zapamiętamy nie tylko prace, ale też samą stronę, a "choinkowe" kolory na stardust'cie spełniły swoją role (przynajmniej w moim przypadku :P ), podobnie tak krzywe napisy na balloontree -> taki element charakterystyny pozdro :)
Napisano 11 Lipiec 200618 l Autor spoko :) z tym ze mi nie zalezy aby ktos zapamietal stronke tylko portfolio :) pozdro
Napisano 11 Lipiec 200618 l sorki master ale kilka tabelek strony nie czyni :) Brakuje tu przedewszystkim pomysłu, kompozycji, ładu i skladu, wszystko sztywnie i nieciekawie. Co do prostoty to zobacz sobie tu http://www.kindnessandhumility.com/ dla mnie ideał portfolio. Poszukaj nieco inspiracji na http://www.webesteem.pl Pomysł napewno się zjawi. Ja na Twoim miejscu bym odłożył w kąt tamte projekty i poszedł w zupełnie inną stronę. Pozdrawiam
Napisano 12 Lipiec 200618 l słabo, monotonicznie, nudno, zero jakiś detali, próba wpasowanie tego ludka zakończona porażką, chyba troche za duże ? jestem ciekaw jak będzie wyglądała gotowa galeria