Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

postać wampira do gry mmorpg :)

zawsze miałam problemy z męskimi postaciami... doszłam dziś do wniosku, że rysowanie pięknych facetów jest trudniejsze, niż rysowanie pięknych kobiet... w przypadku kobiet wystarczy tylko zaznaczyć rysy twarzy i skupić się na oczach. mężczyźni mają o wiele więcej rysów, którymi wyrażają swój charakter, twarz ładnej kobiety to gładka lalka...

http://img204.imageshack.us/img204/5957/lowcassfq8.jpg

do rzeczy... nie mam pojecia co dalej? czarno-biały, pokolorować?

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No ale jak przystało na płeć brzydszą wystarczy ją brzydszą narysować i w zasadzie już problem z głowy:P

Co do tej teorii z prostotą rysowania kobiet w przeciwieńswie do mężczyzn to bym nie przesadzał, to tylko kwestia praktyki i znalezienia kilku cech wyróżniających daną płeć. np szersza szczęka, bardziej zarysowane mięśnie, czy zarost.

P.S. Koniecznie zrób jakiś światłocień a nie sam obrys. A nawet jak pracujesz tylko linią to powinnaś bardziej zróżnicować jej grubość.

Napisano

a ja bym radził pokolowrować :).. taki troche ludzki, a tak można podkreslić czerwone oczy, bladą cere, czarny strój :) czy inne klimatyczne niuanse...

Napisano

Specem od 2d to ja nie jestem ale jedno wiem jak sie za cos zabierasz to to dokończ (bo zapowiada sie dobrze) a nie

nie chce mi sie :(

zycie stracilo smak.

Powodzenia w dalszej pracy ;)

Napisano

niezbyt godnei wyglada ten wampir, ma cos z kastrata..... moze powinien byc neico.. potezniejszy?