Jump to content

Nex Plugin dla Mayi

Gordy

Recommended Posts

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja właśnie dziwię się ludzią, którzy z chęcią do Maya wsadziliby wszystko z maxa. Po co w ogóle kupować Maya i pisać/kupować dodatkowe plugi, które zamienią ja w maxa, skoro maxa można mieć taniej :)

Rozumiem, wpowadzić sobie jedno/dwa udogodninia, ale odrazu tyle? :/

Mnie tylko ten falloff zaciekawił, bo nie trzeba przesuwać napierw współrzędnych i później krzywą dopasowywać. Reszta niepotrzebna.

Ja właśnie dziwię się ludzią, którzy z chęcią do Maya wsadziliby wszystko z maxa. Po co w ogóle kupować Maya i pisać/kupować dodatkowe plugi, które zamienią ja w maxa, skoro maxa można mieć taniej :)

Piotrek ale moze takie zmiany pomogą powoli przyzwyczajac sie do softu? wiadomo ze sposob modelowania maxa nie musi byc lepszy ale moze to nie jest takie zle rozwiazanie dla osob zmieniajacych soft?

Gordy- może. Trudno mi się wypowiadać bo nie czuję ich upierdliwości, pracuję tylko z Mayą i po prostu nie odczuwam potrzeby dodatkowych narzędzi

Zioło- o ile kojarzę kolegów przestawiających się (i pamiętam własną naukę Mayi) to jedyną działającą taktyką jest wywalenie starego softu z dysku i zmuszenie się do pracy na tym czego masz się uczyć. Plugin pewnie nikomu nie zaszkodzi- znajdą się tacy którzy uznają go za cud i super duper cymes- dla mnie jest on pomyłką w założeniach ale to najzupełniej prywatne zdanie i tyle.