Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, jest to moja pierwsza praca na tym forum, i zarazem pierwszy temat. Jestem bardzo pocz膮tkuj膮cym, powiedzia艂bym, 偶e wr臋cz raczkuj膮cym grafikiem, wi臋c nie ma co por贸wnywa膰 moich prac, z innymi pracami zamieszczonymi na tym forum. D艂ugo si臋 waha艂em, zanim zdecydowa艂em si臋 zamie艣ci膰 moj膮 prac臋 na tym forum. Mam nadziej臋, 偶e spojrzycie na ni膮 艂askawym wzrokiem, i podpowiecie, co trzeba w niej zmieni膰??? Prosze o krytyk臋, ale prosi艂bym te偶 o wzi臋cie pod uwag臋 tego, 偶e bawie si臋 w 3ds max'ie dopiero od 2 tygodni. Wszystkie wasze spostrze偶enia i rady wezm臋 pod uwag臋. Najd艂u偶ej siedzia艂em nad tym dymkiem, i nadal widze w nim braki, ale na pocz膮tku by艂o du偶o gorzej ;P

jointendee1.th.jpg

P.S. Ta polska flaga, stoi tam na 偶yczenie mojego kuzyna z Niemiec, kt贸ry to pokazywa艂 kolegom (ch艂opak bardzo si臋 szczyci tym, 偶e jest Polakiem i nie dziwie mu si臋 ;P)

• Odpowiedzi 20
  • Wy艣wietle艅 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o.o zacznij od tutoriali i podr臋cznik贸w. komentowanie co tu jest 藕le i jak to poprawic zaj臋艂o by za du偶o czasu, mog臋 za to powiedziec co jest dobrze : objekty nie wisz膮 w powietrzu (i to jedyny dobry punkt tej pracy). Ksi膮偶ki, tutoriale i poj臋cia (np na szkle efekt fersnela by si臋 przydal)

Napisano
  hkropinski napisa艂:
hmm... niby to vray 1.50

z tego co mi wiadomo to nie ma jeszcze vray`a 1.50....jest niby ale to jest wersja fakie pod kt贸r膮 kryje sie vray 1.46.xx albo 1.47.xx juz nie pami臋tam.

Co do pracy to b.s艂abo ale oczywiscie nie poddawaj sie przerabiaj tutki, testuj sobie renderki/oswietlenie/ textury i bedzie fajnie :]

pozdrawiam

Napisano
  • Autor
  KacperSpala napisa艂:
(...) mog臋 za to powiedziec co jest dobrze : objekty nie wisz膮 w powietrzu (i to jedyny dobry punkt tej pracy) (...)

Szkoda, 偶e to jedyny dobry punkt tej pracy. Przerobi艂em wiele tutk贸w i wiele si臋 z nich nauczy艂em, ale teraz chcia艂em zrobi膰 co艣 bez tutoriala. I tak nie jest 藕le, chocia偶 co艣 nie jest 藕le ;P Zamie艣ci艂em t膮 prac臋, 偶eby si臋 nauczy膰 czego艣, od ludzi, kt贸rzy wiedz膮 wiecej odemnie. Praca jest denna tylko dlatego, 偶e nie mam do艣wiadczenia, i nie znam jescze tak 3ds max'a.

hkropinski napisa艂:
hmm... niby to vray 1.50 a swietnie to ci to nie wyszlo;)

A i dobry Vray nie pomo偶e w niekt贸rych sytuacjach ;P

JunioR napisa艂:
Co do pracy to b.s艂abo ale oczywiscie nie poddawaj sie przerabiaj tutki, testuj sobie renderki/oswietlenie/ textury i bedzie fajnie :]

pozdrawiam

Wielkie dzi臋ki za wiar臋 :)

To b臋de si臋 dalej uczy艂, a jak zrobi臋 jak膮艣 lepsz膮 prac臋, to mo偶e tu wr贸ce i przedstawie j膮 ;P

Napisano

Wr贸c wr贸c, ja bro艅 bo偶e nie zniech臋cam ! Po prostu poka偶 prace gdzie b臋dzie z艂e np 3 z 5 element贸w dobrej pracy to wtedy b臋dzie co艣 mo偶na powiedziec :D.

Napisano

Jak na 2 dni to nie jest 藕le , lecz daruj sobie narazie materia艂y i zajmij sie modelingiem . Co do pracki to ....

1. Po co szk艂o na tym od flagi .... ?

2. Te skr臋ty ma艂o skr臋ciaste i dziwny materia艂.

3. hmmm co to jest za blat ..? bo na drewno nie wygl膮da.

4. Szk艂o na popielniczce dziwne bardziej pod plastik.

5. Dym

6. render i 艣wiat艂o

Nie zniech臋caj sie i pozdrawiam trenuj dzie艅 w dzie艅 a osi膮gniesz efekty.

Edit : i hmm ten napis na rendeze robile艣 sam .? jak tak to nie potrzebnie wejdz w ustawienia V-raya w zak艂adke renderer i w system zaznacz Frame Stamp.

Napisano
  • Autor

B臋de pr贸bowa艂, dzi臋ki za liste na pewno si臋 przyda, a ten napis, to w艂a艣nie z rendera, Vray sam go robi, bo ustawi艂em.

Napisano
  Cytat
A pod jakim wzgl臋dem 艣mieszny??

Chcia艂em powiedzie膰 偶e we wcze艣niejszych versjach by艂 艂adniejszy .....

Napisano
  • Autor

Tego to akurat nie wiem, ale wiem, 偶e w tej te偶 jest inny, ale ja ustawi艂em go pod siebie, dlatego mo偶e tak si臋 r贸偶ni od innych.

Napisano

s艂abo - materia艂y, 艣wiat艂o, dym

ale c贸偶 zawsze kiedy艣 jest pocz膮tek - powodzenia i cierpliwo艣ci

Napisano

nie jest zle, ja do tej pory nie umiem dymu tworzy膰, w tym Cie podziwiam :D

Napisano
  • Autor
  BizU napisa艂:
nie jest zle, ja do tej pory nie umiem dymu tworzy膰, w tym Cie podziwiam :D

Dzi臋ki. Szczerze, to w艂a艣nie nad dymem najwi臋cej czasu sp膮dzi艂em, ale daleko mu do idea艂u. (niestety)

Napisano
  • Autor

jointend1vk0.th.jpg

Oto co uda艂o mi si臋 narazie jeszcze zdzia艂a膰. Prosz臋, aby kto艣 mi powiedzia艂, czy uda艂o mi si臋 zrobi膰 jak膮艣 rzecz, z listy mileS'a. Bo chce wiedzie膰, co mam z g艂owy, a do czego si臋 przy艂o偶y膰. Zmodyfikowa艂em wszystkie poruszone rzeczy w powy偶szej li艣cie (czyli ca艂膮 prac臋 ;P), nie zd膮rzy艂em tylko tkn膮膰 samych skr臋t贸w, ale nadrobie to.

Napisano

ja to Ci radze wzi膮艣膰 sie za co艣 nowego bo m臋cz膮c jedn膮 prace do upad艂ego nauczysz si臋 mniej ni偶 jak zabierzesz sie za co艣 nowego

Napisano
  • Autor

Masz racje, trzeba b臋dzie ten projekt od艂o偶y膰 (mo偶e kiedy艣 do niego powr贸ce, mo偶e napewno), ten projekt poprostu przerasta moje mo偶liwo艣ci na tym etapie nauki. Brakuje mi poprostu do艣wiadczenia i nie mam pomys艂u co i jak dalej tu zmienia膰. Tak wi臋c projekt mo偶na uzna膰 za "zawieszony".

Napisano

jezeli to vray to sprobuj wyci膮gn膮c chociaz cos z render贸w, przynajmniej tam nie trzeba modelowac a i prezentacja modelu bedzie lepsza, poczytaj o oswietlaniu scen w vrayu jego shaderach, cieniach i GI.

Napisano

hmm zacznij od czegos blachego takiego jak kubek czy jakis owoc.....

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci