Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Waginus -> pozytywnie wyglądający model :) widzę, że na ostatni render nie chciało Ci się już za bardzo czekać ;) wrzucaj rendery scanlinowe z trzema światłami albo nawet i screeny z viewporta (tylko, żeby było widać model dobrze :) ). Zaoszczędzisz czasu, a my i tak będziemy widzieć dobrze model :)

Napisano

Dzięki za comentsy! Scenę mam zamiar ukończyć bez względu na wszystko:cool:.

O renderki się nie martwcie - pokazuję wam to co chcę wam pokazać:p.

PS - zmiana planów co do sceny - człowieka byka nie będzie. Będzie gilgamesh stał nad miastem na jakimś budynku i git, z resztą...

obczajta screena i samą grę :P

348-pic_big-Bujingai%20-%20The%20Forsaken%20City.jpg

Napisano

Sexy jacket added:)

Włosy z ornatixa nie wyszły - plugin spox ale były kłopoty z cieniem i gi.

Spróbuję shagiem a jak nic to nie da to dam texturki ręcznie(zawsze działa:))

test26kopiamo9.jpg

Napisano

co do wlosow daj hair&fur i w zakladce environment and effect zmien hairs na geometry wtedy ci sie z GI wyrenderuje i ogolnie fajniej wyglada :)

Napisano

hmmm... bo zastanawia mnie czy płaszcz modeluje się, a następnie zakłada na postać ręcznie? czy np jest jakiś plugin który w większym stopniu to upraszcza? Na pierwszy rzut myśli, wydaje mi się że wymodelowanie fałd, nałożenie na sylwetkę [czyli przesuwanie każdego vertexu?] mi osobiście zajęłoby conajmniej dwa lata :P :P :P

[podejżewam że raczej nie ma czegoś takiego, ale: kto pyta, nie błądzi :) ]

Napisano

heh nooo czesto sie modeluje recznie ale faktycznie mocno pomaga simcloth albo cloth z reaktora...chociaz glowna bryle i tak trzeba zrobic :]

Napisano

a jak masz ciuchy przylegające do postaci płasko to ja robie tak: zaznaczam poly na postaci do których ma przylegać ubranie, kopiuję o innego obiektu, modyfikator sheel i voila :P ale to troche "oldskulowe" XD

Napisano

te wszystkie komentarze sa po to, zeby model-postac byla finalnie jak najlepsza, prawda? wiec...

po za tym, ze temat jest super, to te dlonie w rekawiczkach mi jakos nie pasuja, cienkie palce i jakies nienaturalne, ogolnie chyba za male te dlonie

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności