Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej.

Witam po miesiecznej przerwie, ktora spedzilem bedac w angli i szkolac moj jezyk :P Po powrocie wygrzebalem jakis tutek o interior i vray i postanowilem go wykorzystac. w polowie jednak byl bezuzyteczny bo facet ktory go pisal widocznie zapomnial o "kilku waznych szczegolach" a ja zostalem z samymi modelami i sam zrobilem textury i oswietlenie. jedno direct light + 3 Vray light. Jestem bardzo ciekawy waszych opini bo wedlug mnie powoli ide do przodu...

pokojam1.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po prawej faktycznie jest spalone, ale mam nadzieję, że to poprawisz :)

Ogólnie to do niczego nie mogę się przyczepić.

PS skąd wytrzasnołeś tak beznadziejną lampę?? :P

Napisano

12 h ? na czym ty to renderowałeś ? na 386 . .? :) Ładna pracka ...

Spalone :) 1 v-ray by wystarczył na okna po co więcej ? do tego direct przez okno zmień envira (środowisko) sorka bug :) i to wszystko ... chyba :P

tutek

Napisano
  • Autor

12 h wiem wstyd az :PP mam 3,0 ghz P IV i 6600 Gt :D:D za duuuzo wiem :PP ale to dopiero poczatki zaba z ustawieniami ;) ten tutek ktory podales to nie ten z ktorego ja korzystalem chociaz ten tez juz przerabialem :) aha i wazne pytanie.. Co to jest EIVOR ?? pracka wyrenderowana w VRay i max 8 :)

Napisano

Przede wszstkim przepalone. Smieszne, szerokie krzesła :)

Wiem ze to tut ale czasami warto odbiec od tutka i np. zrobić swoje krzesła.

Sproboj dać exponetial w color mappingu. Zmien widok za oknem. Firanki są na zewnatrz !

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za komenty proszeo nastepne im wiecej tym lepiej wszystko poprawie po powrocie z niemiec czyli mniej wiecej za tydzien :)

Napisano

krzesła to chyba dębowe, mocne. Ustaw światła tak jak w tutku (przynajmniej ich położenie). I włącz Environment w ustawieniach rendera, bo w szafkach ciemno jak w ....

Napisano

Ujęcie sceny i mapowanie na tym regale do kitu :)

Za oknem mogłeś dać jakiś widoczek aby tak czarno tam nie było.

Firanki za oknem są?

Renderowało siętak długo, a jakość wcale nie powala... :/

Napisano

Za oknem daj jak jakiś widoczek i to jak najszybciej. Nigdy wcześniej nie widziałem by w bardzo ciemną noc biło takie światło z za okien:D

Napisano

nie wiem czemu ale bardzo dziwnie to w/g mnie wygląda, może to przez ten czarny kolor w oknach ale wygląda jakby było to przy sztucznym oświetleniu, mimo to przy oknie straszne przepalenie jakby ktoś walił tam halogenami a po lewej dziwnie ciemno. Jednym słowem oświetlenie troche skopane.

Napisano

A może sprawdź czy światła vray'a mają włączone invisible, skoro masz jeszcze jednego Direct Light'a.