Napisano 5 Sierpień 200618 l Witam, ma pytanie, jka mniej więcej powinna wyglądać początkowa siatka głowy w zbrushu??
Napisano 5 Sierpień 200618 l lepiej zrób głowę w 3d studio :P w z brushu tym bardziej ci nie wyjdzie. a siatkę może mieć jak sfera.
Napisano 5 Sierpień 200618 l Na przykład tak :) Najlepiej siatkę początkową przygotować w innym programie. Więcej detali (nos,usta,uszy) na siatce początkowej to mnie baboli na siatce zagęszczonej. Jesli modelujesz z brył dostępnych w Zbrush to nie korzystaj z zsphere, mogą powstać błędy . Zrób quadballa
Napisano 5 Sierpień 200618 l Autor Nie no Master, tka się pytałem, bo jak skończę głowę którą teraz robię(napewno skończę) to zarobie drugą paint deformingiem i nei wiedziałem jak ma wyglądać początkowa siatka.
Napisano 5 Sierpień 200618 l Sfera to moim zdaniem najgorszy pomysł na primitiva, z którego ma powstać głowa. Najlepszy jest box. Może być też zagęszczony tak jak zeet napisał. Jeśli zaczynasz robić bryłe w maxie, to tak samo - nie zaczynaj od sfery, chyba że naprawdę wiesz, co robisz.