Vetis Napisano 16 Wrzesień 2003 Napisano 16 Wrzesień 2003 Postanowiłem wymodelować dziecko: nie wiem co z nim nie tak (czekam az mi podpowiecie).
kulexy Napisano 16 Wrzesień 2003 Napisano 16 Wrzesień 2003 moim zdaniem za duze czolo... daj moze z innej strony i siateczke...
MeG Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 daj siatke nam obejrzec i widok z profilu itd mi sie podoba hmm co z nim zle ... powaznie wyglada i tak ironicznie sie smieje
honzik Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 hi hi fajny bobas - podobny do mojego sąsiada - - nieźle sie zaczyna - pozdrowionka
Vetis Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 no wiec zamieszcza m malutki update (juz prawie wszystki poly sa czworokatami :-) ) model ma 970 facesow z meschmoot a tu siatka tylko sie nie smiejscie ;-) czekam na podpowiedzi i wszystki komentarze :-)
Vetis Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 i jeszcze 1 maly update: czekam na komenty
Blooddragon Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 no ślicznie, coraz lepiej. Jeszcze zmniejsz tego guza na czole i kąciki łuków brwiowych, bo dalej frankensteina przypomina:)
kubi Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 ja bym dolną warge poprawil bo troche schowana jest i płaska, i ogólnie usta wieksze zrobil a tak to nieźle;)
roball Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 troche malo dziecinnie wyglada :) nie potrafie powiedziec czemu..tak poprostu :) a. powieksz mu \'chomiki\' :)))
SiD Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 JAk na moje oko to ono wyglada jak .... hm no w kazdym razie nie jak dziecko , troche tak bajecznie animowanie , jak z cartoon czy cos takiego , Ciezko ejst okreslic jak to ma wygladac bo narazie dales tylko glowe a reszta ciala , jest jakas swego rodzaju zagadka ?? hehe no jezeli tak to czekam na kolesny pokaz umiejetnosci A tak pozatym to jak na humanoida to super :D
Vetis Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Napisano 18 Wrzesień 2003 no dziax wszystkim a teraz malu update z uchami ;-) hehe wiem ze sa paskudne ale jutro je poprawie pozdro
kubi Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 ja wiem dlaczego nie wyglada jak bobas :) bo nie płacze:) wyglada jak niemowle, naprawde... moze ucho jest troszeczkę mniejsze;)
Bobby_digital Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 zrob wkoncu oczy, odrazu sie zwiekszy realsitycznosc. oczy to podstawa :)
roball Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 zmarszczek mu porob..duzo takiej skorki zbednej ;] taki pomarszczony bobas
SiD Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Wogóle go zrób buahahahah Spoko ludzie poganiacie faceta hehehe :D :D NO wiec tak , ucho troche za male , i jak zmienisz mu texture glowy bedzie wygladal jeszcze lepiej, odrazu co do oczu nie musisz ich tak szybko robic to szczegól z tymi oczami , to prawada daja efekt swojisty ale to sa tylko oczy .... :D Pozatym hmmm no tak najpierw glowa , powodzenia :D
Vetis Napisano 19 Wrzesień 2003 Autor Napisano 19 Wrzesień 2003 dzieki wszystkim za komentarze :-) czekam na nastepne
SiD Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 No teraz sam , powiedz wyglada o wiele lepiej no nie ? Ale znowu jest cos nie tak , czemu on sie blyszczy ? No nie wiem moze tak ma byc ?? Jak chcesz hehe , wkarzdym badz razie dla mnei to on zle nie wyglada jest spoko , te oczy troche komiksowe, zznaczy fajne ale hmmm dziwne troche , jak u lalki hehe :D
Bobby_digital Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Fajnei to wymodelowales :) tzn moglbys tam poprawic troche uszy i obbicia na oczkach jakas mape zarzucic :)
D@rko Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 hmm, bardzo \"dorosły\" dzidziuś:) trzebaby jeszcze popracować nad proporcjami. U dziecka do 3 lat zasadą jest podział 4/3 przy widolu z przodu.Generalnie powinieneś poprawić nieco wielkość co niektórych partii: i tak dzieci mają wyrażnie większe oczy, szerszy i barzdziej plaski nos, mostek pomiędzy oczodołami również jest spłaszczony, usta pelniejsze itp. Ja umieściłbym to wszysko na układzie o którym wspomniałem. Pozatym fajny dzidziuś:D pozdro.
Vetis Napisano 20 Wrzesień 2003 Autor Napisano 20 Wrzesień 2003 ok ale zobacz na tym rzucie czy proporcje sie nadal niezgadzaja :-)
D@rko Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 no tak, wciąż bobas przypomona dorosłego. Najbardziej w oczy rzuca się zarys szczęki zdecydowanie za wyrażny i anatomicznie niepoprawny, dołeczki przy ustach też za wyrażne, nosek odrobinę niżej bym zrobił, oczy wciąż za małe, kształt czaszki za bardzo cofnięty do tył.Malutkie dzici nie są wcale takie proste do modelowania jak się wydaje. Podstawowy błąd jaki się popełnia to stosuje proporcje dorosłego a to nieprawda:) Kształt czaszki u dzieci jet jeszcze w fazie powstawania, masa i definicja męśniowa także jeszcze bardzo obła i niewyraźna, wszak dzidziusie to małe grubaski!:D Wszystko jest pełne i zaokrąglone, duże. Osobiście gdybym modelował tę dzidzie zastosowałbym nast. poprawki:
Vetis Napisano 20 Wrzesień 2003 Autor Napisano 20 Wrzesień 2003 dzieki D@rko :-) staralem sie poprawic wiekszosc tych bledow ktore mi wytknales. Oto wersja z probna textura.
Vetis Napisano 20 Wrzesień 2003 Autor Napisano 20 Wrzesień 2003 to jest robocza texturka - nie sugerujcie sie :-) zcekam na komentarze
D@rko Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 no jest zdecydowanie lepiej!:) Jeszcze ta część nad oczodołami bardzo koścista, trochę brak tam jakiejś masy, ale gen. zapowiada się nieźle. Textura:hmm nie widzę bump(tu bardzo, bardzo ostroznie) i specular mapy. Skóra dzieci jest bardzo woskowa, lubi się świecić, musisz trochę poogladać dobrych referencji, ew jakiegoś \"prawdziwka\":D. Nie pasują mi zdecydowanie te \"starcze plamy\", malutkie przebarwienia, są takie mało niemowlęckie. Gen skóra powinna być woskowa i się świecić (tłusta). Widzę że zaczołeś modelować dolną partię, świetnie, ale juz widzę że szykuje się niemowlak któremu mama wyraźnie odmówiła pokarmu:)Daj mu trochę tego tłuszczyku. Wiem wysłuchując tych wszystkich uwag może szlag trafić:D ale nie zrozum mnie źle, świetnie ci idzie, a ty masz poprostu wymodelować zajebistego dzieciaczka co w znacznej części już osiągnołeś. pozdro.
Vetis Napisano 21 Wrzesień 2003 Autor Napisano 21 Wrzesień 2003 dziaki D@rko :-) poprawie to a narazie:
Dr. eA Napisano 21 Wrzesień 2003 Napisano 21 Wrzesień 2003 Calkiem sympatyczny ten bobas. Ale bron Borze nie rob mu takich miesni ramiennych!!!
D@rko Napisano 21 Wrzesień 2003 Napisano 21 Wrzesień 2003 heh, ciałko 5, 6 latka, ale można to łatwo skorygować, przypatrz sie dokładnie tym fotografiom i pomysl co jest nie tak:)
Vetis Napisano 25 Październik 2003 Autor Napisano 25 Październik 2003 sory wszystkim ale ten wip nie zostanie dokonczyny z przyczyn niezalznych odemnie (na moim pc byl wirus a niestety nie mialem backupa w sieci :-( )
Rekomendowane odpowiedzi