Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

kilka artów.. powstają na bierzaco w czasie storyboardowania pewnego scenariusza.. co do techniki to wygląda to tak.. napis to pf+ afterburn, same obrazki to ps z podkładami z modeli z maxa.. dosc dawno nic nie wystawiałem od dosc dawna wiekszosc rzeczy które robie to commerciale i niestety mam związane ręce z wystawianiem tych pracek na forum.. to niekomercyjny projekt wiec mam szanse uslyszec wasze opinie.. czekam na komentarze..

http://www.pxfactory.pl/rescue/art/rescue.jpg

http://www.pxfactory.pl/rescue/art/rescueboy.jpg

http://www.pxfactory.pl/rescue/art/rescueman%20.jpg

update:

przez weekend postanowilem odpocząc od kompa.. i w ruch poszedł ołówek i kredeczki akwarelowe.. na koniec ps dla podciągniecia całości po zeskanowaniu..

Pan dostał moje rysy więc nie żartowac sobie;)

http://www.pxfactory.pl/rescue/art/man.jpg

pozdrawiam

sith

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czy napis jest jakoś animowany ? Z chęcią bym popatrzył na jakąś animację ogina. Fajnie to wygląda, jakby napis był ze słomy i pod wpływem ognia się rozpadał.

Napisano

Moje zdanie Marcin znasz :) tak trzymaj i na piwko w tym tygodniu trza :)

Napisano

Całkiem, całkiem dzieciak mi się podoba, natomiast facet prawie wcale (zamazane lewe oko, układ mięśni za mało napięty imo, i to zbyt silne zaznaczenie rany, ogólnie jednak bardzo nijakie).

ttaaddeekk->Ten motyw wypalania już jest bardzo stary, przecież nawet w doom3 potworki się tak spalały, albo w constantine, też podobnie, diablo itd.

Możliwe jednak że uda się z tego stworzyć jakąś nową jakość.

Trza popracować

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hi.///

slayer2004: niestety.. na razie nie chce zbytnio opisywać calośći.. dodam tylko ze akcja rozgrywa się w postnuklearnej rzeczywistości zasypanej sniegiem..

scenariusz jest juz skonczony.. teraz jestem na etapie storyboardu jak tylko skoncze biore sie za animatic i dalej..

ttaaddeekk: nie robie nic dla siebie? po pierwsze komercyjne prace staram się traktować jak najbardziej jak "swoje" i dopracowywac w każdym szczególe, a po drugie jednak komercyjna praca przynosi do domu chlebuś .. mam to szczęscie że projekty które tam realizuje sprawiają mi dużą frajdę i dzięki temu nie narzekam.. co do tego projektu zbieralem sie do niego od kilku lat.. w takiej bądz innej formie .. no i wkońcu się zabrałem..

Leru:napis jest animowany, wkrótce postawię jakąś stronę z większą ilością info o projekcie i pewnie tam się znajdzie animowana zajawka..

DarCon:dzięki stary.. ano wkońcu trzeba//

DaveBorck: no cóż to narazie zajawkowe arty, pewnie można by je dopracowywać ale na tym etapie mi wystarczają//

co do samego efektu spalania.. hmm ciężko mi powiedzieć żebym umyślnie kierował się konkretnym filmem.. przykładów można by mnożyć bez liku. constantine, blade,doom i inne// ale to że coś już się pojawiło każe nam juz tego nie używać?ameryki nie odkrywam ale mam nadzieję ze bedzie to przyjemnie pasowało do całości historii.//

dzieki za commentsy.. pozdrawiam

sith

Napisano

ttaaddeekk: nie robie nic dla siebie? po pierwsze komercyjne prace staram się traktować jak najbardziej jak "swoje" i dopracowywac w każdym szczególe, a po drugie jednak komercyjna praca przynosi do domu chlebuś .. mam to szczęscie że projekty które tam realizuje sprawiają mi dużą frajdę i dzięki temu nie narzekam.. co do tego projektu zbieralem sie do niego od kilku lat.. w takiej bądz innej formie .. no i wkońcu się zabrałem..

to duuze szczescie ze masz wolna reke w tworzeniu grafik i milo ze wkoncu kogos takiego poznalemXD bo im wiecej mam cos robic za kase to bardziej cenie projekty ktore robilem dla frajdy i do nich takich wracam

mozesz zdradzic gdzie pracojesz i co glownie robisz ?

Napisano
  • Autor

pracuję jako freelancer jednocześnie studiując na studiach dziennych ASP w gdańsku, freelancerstwo to dla mnie jedyna opcja na czas studiów.. mam stałych klientów, dobry układ który pielęgnuję i dzięki temu mogę dostawać zlecenia które sprawiają i przyjemność.. pracuję głównie jako modelarz 3d..oczywiscie +teksturki, ale zdaza sie tez compositing, concept artu troszke.. ogólnie bardzo mi z tym dobrze.. Tobie ttaaddeekk też życze szczęścia żebyś odnalazł dobry układ w pracy..

przez weekend postanowilem odpocząc od kompa.. i w ruch poszedł ołówek i kredeczki akwarelowe.. na koniec ps dla podciągniecia całości po zeskanowaniu..

Pan dostał moje rysy więc nie żartowac sobie;)

pozdrawiam

http://www.pxfactory.pl/rescue/art/man.jpg

Napisano

Bardzo fajnie. Ostatnia pracka trzyma klimat poprzednich a jednocześnie ciekawsza kreska powoduje, że moje oko zatrzymało sie na niej naprawdę dłuuugo.

Co do motywu wypalania to mam wrażenie, że powstało tu małe nieporozumienie. Chodziło mi o komentarz ttaaddka, że ten efekt zerżnięty jest z gry Prince of persia. Ja zaś twierdzę, że nawet ze starych i już nie raz wykorzystywanych motywów można stworzyć coś orginalnego. I nie sądzę, że wzorowałeś się na czymś konkretnym, bo niczego takiego tu nie zauważyłem.

Mnie się podoba wszystko oprócz tego jednego kolesia, ale to już uzasadniałem wcześniej.

A poza tym jest bardzo okej, szczególnie, że to są tylko arty.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

facjate nadrukowalem sobie lekko zanim usiadlem do tego z kredkami,..zależalo mi zeby dostal moją twarz i tak sobie pomoglem..ale tak jak powiedzialem jako podklad wiec potem poszarrzowalem i pozmienialem..potem ołówke , kredeczki i na koncu po skanie ps.. reszta bardziej z obserwacji niz z glowy.. ale jako podklad pod kredki tylko twarz..