steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Witam, podczas zabawy mającej na celu oswojenie się z zbrushem wyszło mi coś, czego efekt zamieściłem poniżej. Widze ze coś jest z tym modelem nie wporządku, nie moge jednak stwierdzic co konkretnie jest źle. Dodam tylko że jest to pierwsza głowa zrobiona przezemnie:P Pozdro [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 co oprucz z brush urzywasz ?? 3ds max ?? a i pokaż siatke , nie przejmuj się pierwsze głowy tak wychodzą dróga będzie 100 x lepsza :) , ucho jest chyba za bardzo oddalone od oczu presuń je troche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Właściwie to tylko zbrusha używałem, bo mialem się go tylko uczyć, a skończyło sie na tym że zrobiłem modeł:) modelowanie zaczołem od sphere. Zaraz wrzuce siatke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Aha, dzięki za rade - faktycznie jest źle. Mam nadzieje że faktycznie następnym razem lepiej mi pójdzie ( bo następnym razem mam zamier model zrobić w maya, a detale w zbrushu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 ow shistzy (nowe słowo angielski + niemiecki czyt . [szycii]) tak powinna wyglądać : http://206.145.80.239/zbc/attachment.php?attachmentid=25334 ale nie wim jak jest w z brushu ale ta siatka co widziałem to według mnie tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Siatka taka dziwna bo zbrushu jest troszke inaczej niz w innych programach 3d. Ale jak juz wspomnialem - model zadna rewelacja:P Bedzie lepiej jak model zrobie w innym programie 3d, a dopracuje go w zbrushu. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 wybierz 3ds max !! :D hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 lol po ki grzyb pokazywac siatke z zbrusha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Teraz lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 weinert -> jak mnie proszą, to pokazuje:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Masz trochę złe proporcje twarzy. Zainwestuj w lustro (ale takie real time) i zrób autoportret. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 niom lepiej "lol po ki grzyb pokazywac siatke z zbrusha?" nie znam się na z brush tak jak powiedziałem wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 nom proporcje nie teges ;) popraw mu dzurki od nosa(nozdrza) zlikwiduj ta niby brode bo psuje efekt :) zrob mu brode hehe tzw krztalt brody to od ustami ;) i oczy zrob ;) i pamietaj ze broda jes na tej samej wypuklosci co luk brwiowy :)(mniejwiecej) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Nie wchodź tak szybko w detal, pooglądaj trochę referek i już na niskich poziomach podziału staraj się uzyskać ogólną formę i kształt. Dopiero jak będziesz pewien że na małym podziale główka wygląda tak jak wyglądać powinna (chodzi mi tu o propocje, formę jako całość) wchodzisz na wyższy poziom i większy detal. Staraj się na całej głowie pracować równomiernie, na danym podziale mieć tyle samo szczegółów w każdym miejscu. Pamiętaj o referkach, to bardzo ważne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Faktycznie chyba zrobiłem za duży nos, za małe usta, i za małe oczy... Postaram sie jeszcze coś z tym zrobić... Vorek -> od następnej pracy zastosuje się do Twoich uwag. Dzieki wszystkim za rady i uwagi! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Tę głowę zaczynałeś od sphere, łatwiej jest jak sobie low poly zrobisz z dobrą topologią, a potem detal w zb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Jak juz wczesniej napisalem - zrobie tak nastepnym razem, bo wcale nie mialem zamiaru robic glowy - po prostu tak wyszlo bo uczylem sie programu:P teraz chce to wykonczyc, zeby mialo rece i nogi, bo skoro juz zaczolem - to skoncze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Usunołem zarost, dorobiłem brode, zmieniłem troche kształt twarzy, popracowałem nad ustami. Nie wiem czy jest sens dalej pracować nad tym modelem bo po pierwsze: myslałem ze sie zabije o ściane przy robieniu oczu i powiek - nie dałem rady tego zrobić (swoją drogą z ustami też nie było łatwo, a i tak mi ładnie nie wyszły). Po drugie - bez tabletu robienie takiego modelu od podstaw w zbrushu chyba nie wruży obiecujących efektów. Następnej głowy nie będe już robił w zbrushu - tam ją tylko wykończe. Dzieki za wszystkie komentarze. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi