Eko Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty wyszistkch lteir w sołwie, ale cłae sołwa od razu. ; ) Hehe, ja dopiero pod koniec skapowalem sie ze cos jest nie tak :)
giorgione Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 To zależy od ludzi - i od ilości czytania - bo niektórzy kojarzą wyrazy a inni potrzebują każda literę na swoim miejscu :D Pozdrawiam Giorgione
Robercik Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Faktyczne - przeczytałem to. To znaczy, że umiem czytać [uczeń]
Swietlik Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Ale fajne. Ale mój koleżka nie mógł tego przeczytać: ma 23 lata [lol2][lol2][lol2]
honzik Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 hehe ale bajer - myslełem ze sie komuś literki popier.... - czytam czytam i wiem wszystko - - :D - - -
sikham Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 ależ jestem zdolny :> że to zrozumiałem :D
rebuzz Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 heheh ja tez jestem inteligent :D..... Ps. Ciekawe czy na maturze tez mi to uznaja jak bede tak pisac... :D
giorgione Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 [lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2] [soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek][soczek] Pozdrawiam Giorgione
Loozack Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 dobre, kuna, dobre [piwo] ale na jednym wyrazie się zatrzymałem - \"ptzosałoe\" - to mi sprawiło trochę problemu :) trzymaj się [piwo]
Jedrush Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 w polowie tego textu zauwazylem ze jakas literka jest nie tak , pomyslalem ze moze eko sobie nie toco trzeba wcisnal , wiec czytam daltej .. i stwierdzam ze ten text to w 100% prawda ;]
RenholdeR Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 identyczny watek jest na forum3d.[lol2] [Edited on 18-9-2003 by RenholdeR]
Eko Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Napisano 18 Wrzesień 2003 szczerze mowiac to rzadko zagladam na tamto forum. Ten text mialem z innego forum
Pablo Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 hehe....ahhh...wszyscy juz jestesmy uzaleznieni od netu :D:D juz nawet takie texty rozumiemy :D:D pozdr
Swietlik Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Pablo ja nie dopuszczam do siebie takiej myśli, napewno tak nie jest, ale musze jeszcze odebrać poczte, wysłać kilka mailów, zobaczyć co na forum, a jeszcze miałem ściągnąć pewien plik....... oops trzeba iść kiedyś spać Musze sprawdzić jak tą metodą się pisze, może szybciej.
tomman Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Jak przeczytacie jedno słowo to nic nie zrozumiecie, ale w zdaniu to jest inaczej. Niektóre słowa podświadomie interpretujemy z kontekstu.
Loozack Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Kuciel, z twoim \"kruzce - kurcze\" miałem problemy, a więc rzeczywiście Tomman miał rację... czyli chodzi tu też o interpretowanie z kontekstu a nie tylko o czytanie całych słów naraz, bo twoje \"kurcze\" było raczej indywidualnym dodatkiem a więc sprawiło mi problem jego rozszyfrowanie :) tak sboie mślyę, że ze mine to cyhba jkiaś nuoakweic bzdęie ;)
xMark Napisano 26 Październik 2003 Napisano 26 Październik 2003 ja sie dpoiero słkpaem jak juz wzsytsko pzrezcyatlem takto myslalem ze wszystko jest ok :D
kora Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 to ma tez jakis zwiazek z szybkoscia czytania.. ktos z was napisal ze jedni czytaja literka po literce a inni cale wyrazy ogarniaja. jak bynie bylo to przeczytalam, zrozumialam, jestem z siebie dumna i fajne to jest chociaz dzisiejszy dzien nie jest fajny ale to juz tylko moja sprawa i niepotrzebnie to pisze... pozdrawiam anyway
Fr3d3k Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Fajna sprawa z tym! Ja zakupilem sobie kiedys \"Nauke szybkiego czytania\" w pdf\'ie Gdzie zostalo napisane ze po jego przejsciu mozna czytac jednym spojzeniem cale akapity:o Troche zaczolem sie tym interesowac ale ze tam jest na kazdy dzien (14 dni) trzeba pare godzin na czytaniu spedzic wiec mi sie nie chce :) Ale widzialem kilkadziesiat komentarzy ludzi ktorzy sie nauczyli czytac wzrokiem a nie czytajac-myślac. Slowa przewodnie tego poradnika to : nie cofac sie wzrokiem podczas czytania (zrozumiemy sens po przeczytaniu tresci calego akapitu) oraz tlumic fonetyzacje (bezglosnie wymawianie slow podczas czytania) Np stukac palcami jakis rytm, lub liczyc :) Jest tu ktos kto moze sie tak nauczyl szybko czytac ? Pozdro
Loozack Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 ja słyszałem o takim kursie, po którym można naraz ogarnąć wzrokiem całe strony :o ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć :)
kora Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 ja podobni szybko czytam a zadnego kursu nie przechodzilam. sama wynalazlam kiedys jakies cwiczonka, pobawilam sie tym i... wow! jest lepiej:) wlasnie caly problem polega na nie mowiemiu sobie tego co sie czyta w myslach i ogarniania jak najwiekszej partii txtu. fajne jest to, ze qmpel wybylil jakies 700zeta na kurs, a ja nic i czytam duzo szybciej:D pzdr
Sharp Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 hehe, w 3/4 textu sie skapowalem ze cos jest nie tak...:D , a jednak jakis ze mnie humanista mimo ze niedawno z wypracowania z polskiego dostalem 2- [lol2]
Rekomendowane odpowiedzi