PeneTr0z Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 Witam mam pytanko, zacząłem sobie troche modelować i za pomocą samych "sphere" wymodelowałem coś abstrakcyjnego - właściwie jest to taki główny zarys pracy. Teraz zacząłem sobie na to nakładać "Line'y". Ja narazie stworzyłem dwa które obejmują model. Za pomocą nastpępnych chciałbym stworzyć całą siatke. Moje pytanie to: czy w ten sposób da się osiągnąć zamierzony cel ? Czy w ten sposób można modelować przedmioty ? Tutaj dam jeszcze linka do screena: http://img102.imageshack.us/my.php?image=2ju1.jpg
Bruneq Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 AAahaaa.....nooo takkk....też mi sie tak wydaje!!Da sie osiagnac cel to zaleezyy co jest celem!!! tak...mozna....przedmioty......tworzyc.....
Fargate Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 czemu nie... ale to chyba strasznie pracochlonne jest nie? a tak pozatym jestem ciekawy jak ci to wyjdzie :) powodzenia w line'owaniu :D
krzyhhh Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 jak to zobaczyłem to pierwsze co pomyślałem... że to ZB xD. pomyzł oryginalny.. ale wydaje mi sie że się pogubisz... lepiej było by imo już obkładać to polygonami .
Bonifatz Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 no wlasnie PeneTr0z, lepiej by było jak byś Zbrushem i spherami sie pobawił. Na pewno pojdzie szybciej a i efekty powinny byc lepsze.
Master Kiełbaster Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 W ten sposób to tylko bitą śmietanę wymodelujesz... Zainwetuj w zbrusha.
PeneTr0z Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Napisano 15 Sierpień 2006 Heh wpadłem na zrobienie tego w taki sposób bo inaczej nie dokońca potrafię, a tutków albo nie mogę znaleźć jakiś dobrych albo do końca nie rozumiem co i jak. Widziałem, że wiele osób modeluje za pomocą dwóch zdjęć: left, front na tej właśnie zasadzie jest napisany tutek joanny dark ale nie dokońca go kumam.
tamb Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 a mi sie podoba ukrywanie aplikacji na pasku ;P
PeneTr0z Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Napisano 15 Sierpień 2006 Mam takie męczoce mnie od kilku dni pytanko: w 3Ds maxie długość szerokość itd, w jakich jest jednostkach ? cm, mm, pixel ?
JunioR Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 Mam takie męczoce mnie od kilku dni pytanko: w 3Ds maxie długość szerokość itd, w jakich jest jednostkach ? cm, mm, pixel ? nie wiem jak okresla sie te jednostki maxowe ale jak chcesz to mozesz sobie zmienic na cm, mm :]
Ardeni Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 A to polecam do robienia screenów - http://reg.imageshack.us/content.php?page=quickshot
Rekomendowane odpowiedzi