..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 damusTo: staaary tutaj beda nawet 2 intercoolery :D Wg oryginalnego rozwiazania Ferrari :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 jakoś tak mało szczegółów w tym silniku ;] ja bym to do Z-Brusha jeszcze dał i rysy podorabiał :P P.S. SUPER porostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 Testy karoserii z tymi roznymi badziewiami plastikami ;) W przednich swiatlach musze zrobic nowe lustra (w sensie materialow), a tylnie swiatla musze w odcieniach toszke poprzekrecac ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 no materiały przednich świateł żeczywiście niezbyt, alem ogólnie bardzo ładnie, tylko ta pionowa wycieraczka tak dziwnie wygląda:/ i jeszce pytanko, co do przejechania się jakąś rajdową furką (np. jak ta skoda) to trzeba mieć jakąś licencje czy zwykłe prawko wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 Wycieraczka jest krotka bo dojdzie pas przeciwsloneczny i wtedy by dziwnie wygladala jakby sie z nim stykala (nachodzila na pas) ;P Ze swiatlami pokombinuje jeszcze :) Co do jazdy rajdoweczka to moge cie przewizc moim Sejem (100% rajdowka) :D A na takich zlotach to najlepiej byc w jakiejs rajdowej paczce - zawsze ktos zna kogos... i jest latwiej sie wkrecic w roznego typu "zabawy" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Sejem? sory bo nie rozumiem? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 pewnie chodzi o seicento Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 Widac ze dariusz obcykany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 sejciento...e tam :p co to za rajdówka 60KM napęd na przód :], wogóle kto wymyślił napęd na przód, kiedyś na rajdach radzili sobie z takimi stratosami, polonezami, sierrami eee tam było ciekawiej ;) "gdyby Bóg popierał napęd na przednie koła chodzilibyśmy na rękach" :p sory za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 pecet popieram Cię w na całej linii!:] dlatego pierwsze auto jakie kupie i każde nastepne będzie RWD:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 je czekam kiedy w końcu przepalisz to gi i pojawią sie ostrzejsze refleksy ;]. poza tym nice, nice. hdri z cgtechniques.com ? mozesz powiedzieć jakie ? OT: maluszek jest tylnonapędowy ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 A mnie sie nie podoba oprawa szyb, mniemam wciaz nie gotowa. Czego czepiacie sie przednio napedówek a czym maja jezdzic emeryci, ocezałe kobiety w ciaży i homoseksualiści ?? :p Normalny człowiek kupi RWD a nie jakieś szatańskie pomylone wymysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 no czekam na update :p OT: no maluszek to jest coupe (bo 2drzwiowe), rozwiązania jak z porsche (silnik z tyłu), napęd na tył, mała masa ;) niby idealny sportowy samochód tylko ta moc... hehe damusTo- no bez przesady, ja niepopieram napędu na przód ale jeżdze autkiem z takim napędem, bo...nie mam innego:p a pozatym to daczego wymyśliłeś że GolfCupofPoland przecież wszystkie to FWD, niektóre AWD? Nie lepiej było z Bemka 3 CoP:p Sam zaczołem teraz musze sie bronić :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 no tekstury jeszcze nie sa gotowe dlatego z szybami nic nie kombinowalem jeszcze. Refleksy na aucie zaleza od HDRI - np. Bridgecolor.hdr to daje ostro po lakierku - dam renderki (probki) wkrotce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 czyli w tych renderach używałeś bridge'a ;] ? pytam się, poneważ daje naprawde ładnie rozłożone refleksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 nie no to nie jest bridge wlasnie ;) Bridge troche wg mnie falszuje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 taki OT może wiktor widziałeś może nie, ale takie tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2006 Aaaa widzialem widzialem - mam go nawet w barwach Renault Sport czy jakos tak hehe ;P Ale dzieki - kolejny projekt na wzor :D I wlasnie doszlo to do mnie ze jeszcze zapinek na maske zapomnialem hehehe ;) I felgi zostawie w mojej wersji cobyscie sie nie rzucali ze wiocha ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 No zapinki najwazniejsze :p A ja nie moge tak popracować nad swoim :( Jak nie praca to błedy allokacji ;( niech mni ektos przytuli - no juz sie wyzaliłem i tak planuje cie wyscignać choc nie wiem jak planujesz z wnętrzem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2006 Wnetrze bedzie jak w rajdowce - czyli praktycznie flokowana deska rozdzielcza + fotel + kierownica + obrotomierz no i takie tam ;P No i podloge zrobie hehehe Ja sie scigal z toba nie bede ;P hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Wiktor-> oczywiście jakaś klatka bezpieczeństwa musi być:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 No klateczka musi być swoją droga własnie ogladam rajdową wersję cobry - uwaga z klatką :] wygląda to troche dziko ale ogladam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 No klatka to podstawa - inaczej by nie przeszla fura BK hehe :) Na razie mecze tylnie swiatla (materialy)... Moze wrzuce dzisaj kawalek silnika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Nie jakaś tylko ładnie aluminiową leciutką supnij a nie jakas, jakaś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 DamusTo: o klatke sie nie martw :) Dobra... Pomeczylem materialy swiatel dzisiaj, testowalem tez nowe HDRI... Mial byc jeszcze dzisiaj silnik ale "sila wyzsza..." ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 niewiem, ale tamto hdri chyba mi sie bardziej podobało, ale światła super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 Dorzucam jeszcze tyl: Za mala rozdzielczosc zeby zobaczyc szczegoly tej lampy dlatego sie mi tam tak "zasialo" z boku... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Chciałbym skomentować lampe dokładniej ale za mała rozdziałka, mysle ze czerwone jest bardzo nieźle choć wydaje mi sie że puszcza jednakowo bez względu na zgrubienia tworzywa natomiast reszta bardzo przejrzysta chyba troche za nie jestem pewien mało tam widze, wrzuc sama lampe z bliska no nie rzałuj fabryki niech troche policzy, na noc sobie nastaw :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 strasznie ciemne te rendery i za bardzo pomarańczowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Zachodzace słońce tylko troche za ciemne mozna by to wspomagać nisko ustawionym dodatkowym źródłem światła nie za mocnym słaby długi cień i żywszy lakier by był mysle że mogło by byc fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Wiktor ja Ci powiem jak ustawić słoneczko ale wieczorem na prywatnej sesji GG:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Co wy tu knujecie chłopaki, to chyba niepoprawne politycznie, no ale nic cieszcie sie prywatnymi wieczornymi sesjami póki wolno ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 Nie no ja cos wykombinuje jeszcze - nie wiem jak sie mi ulozy scenka - co dokladnie to bedzie - dopiero pozniej bede sie bawil w otoczenie HDRI ;) Na zyczenie DamusTo wiekszy render... Jednak bede musial przerobic conieco ;P Szyb sie nie wazcie komentowac narazie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 imho znaczek na spojlerze dachowym za bardzo tam nie pasuje ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Co do lampy to brakuje jej mysle jakiejs obwódki powinno tam być zgrubienie tworzywa dalej te żarówki sa nie halo obiecałes kiedys zmienić. Sam klosz zas ma tylko bump a przeciez wraz ze zmiana grubosci tworzywa zmienia sie jego przeziernosc i refrakcja i jeszcze pare detali wyjdzie ale to na zoomie jak sie bedziesz chciał w to pobawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 Ze znaczkiem jeszcze pomysle ;P damusTo: zarowki beda zmienione!! :) A w lampie nie ma zdnego BUMP'a!! Nad przezroczystoscia troche popracuje i troszke nad glossem czesci wewnetrznych klosza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 to co ty w 3d to dłubałes czy przemieszczenia rzuciłes mapą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 wydlubalem!! :D :P taki tam zwariowany bywam ;P hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Tobie tez chyba zorganizujemy leczenie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 Wrocilem do poprzedniego HDRI Bede jeszcze meczyl material szyb, poprawie jeszcze minimalnie lakier i rozne takie tam... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 o ten lak jest piękny, tylko teraz coś znowu sie w przednich lampach źle odbija, ale to taki mały szczegół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 Bedzie to poprawione - przez przypadek nadal sie mi inny material na przednie klosze dlatego znieksztalcil... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 nie wiem jak w orginale, ale chyba za malo refleksow na felgach. za duzy glossines w lampach przednich (bardzo ładne są) i jak mozesz to dodaj nadkola, jakis plane za kratke przednia, mniejsze reflaction dla szyb, narazie to ładny kartonik pukty w środku, a jak to zrobiś powinien nabrać cieżaru. No i slinika nie ma ;) Ah i jeszcze zdejm mu te slicki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 BizU: powolutku :) Felgi wyewoluuja ;P Klosze przednich lamp bedzie zmieniony jak i ich lustro... Nadkola... hmmm... Ja chce zrobic full profi karoserie - to nie bedzie zwykle wypelnienie nadkoli czyms zazwyczaj czarnym :D Szyby maja przepustowosc swiatla tyle ile przewiduje regulamin FIA ;P No dobra cos z nimi zrobie hehe Silnik sie tworzy - ciagle mi brakuje czasu na to... :/ A slicki to beda poniewaz autko bedzie w wersji wyscigowej :> Oczywiscie beda teksturowane w odpowiedne mapy :D (zaoszczedze na biezniku ppoly a i tak glupio by wygladala wyscigoka z bieznikiem hehehe) Pozdrawiam! :D Ide spac :P Zapomnialbym! Juz wiem jakie barwy bojowe przyjmie moja wyscigoka - wkrotce szczegoly!!!... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 Mialem chwilke dlatego dorobilem troche systemu Turbo i troszke wydechu... Mysle ze dzisiaj skoncze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 dziwnie waskie te rurki przed turbina mi sie wydają no i nadal nie widzi mi sie ten kaloryfer o którym mówiliśmy na gg za to łączenia na ślimakach wydaja mi sie dla odmiany za siermiezne :] ty daj no troche tego czasu przydał by mi sie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 mam takie pytanie skąd ty wiesz jak to wszystko tak dokładnie wygląda masz stronę z referkami, czy może masz takie autko? bo fajnie to wszystko wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 damusTo: poprawilem te "rułki" ;P Ale nie bede sie juz nimi bawil... Laczenia na turbinach takie sa!! Powaga! Sam bylem zaskoczony... dawcio_unikat: bo stoi takie u mnie w grazu ;P hehe Otoz rozkleilem model plastikowy, obfotografowalem czesci (zrobilem po prostu blueprinty), mam katalog gdzie mam pare fotek tego no i pare fotek z netu... Ale i tak sie za bardzo nie staram - musze oszczedzac poly... No to intercoolery i wydech dokonczony (reszta wydechu bedzie dopasowana jak wstawie do auta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 ooo wypas! powodzenia przy teksturowaniu :> edit: poka siatke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 No z materialami to bedzie kamikaze ;P Poloczylem intercoolery... A tutaj siatka - sie mi w niektorych miejscach MS nie wylaczyl ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi