Napisano 21 Sierpień 200618 l Witam to moje pierwsze autko, więc prosz bądzcie łaskawi ;-) Sprzęt:A64 s939, 512ram, gf4mx Czas renderingu: ok. 27min 3d max 8, brazil r/s 1.2.58
Napisano 21 Sierpień 200618 l Więc tak: 1) Popraw temat wątku :) 2) Białe szyby?? 3) Czemu takie małe lusterko?? 4) Ogólnie 7/10
Napisano 21 Sierpień 200618 l słabiutkie światło coś no i shadery tez nie trzymają poziomu, modelu nie ocenia bo mało widac bez siatki ale nie jest pięknie, poszukaj w googlach o renderach studyjnych
Napisano 21 Sierpień 200618 l tam jest chyba dziesięć silników V8, a kierowca zamiast drogi widzi kompresory pod maską:)
Napisano 21 Sierpień 200618 l o czizas szybcy chyba sie wściekli :D Tak jak koledzy mówią. Popracuj nad tym jeszcze.. ale jak na pierwszy wozik to psoko :D nie chiałbyś mojego pierwszego widzieć hehe
Napisano 21 Sierpień 200618 l Jak dla mnie to wszytko jest do poprawy, model , materialy, oswietlenie. Bylo najpierw dac prace do WIPa, tam bys mogl jeszcze wiele poprawic z tego modelu, wiem ze to twoj pierszy model ale za wczesnie go tutaj dales.
Napisano 21 Sierpień 200618 l Hmm gdyby nie to ze cos ci sie z maska stalo to bylo by calkiem zarabiscie;] A jak na pierwszy model auto to nie jest zle :D Witamy w swiecie automaniaków .... Pozdro !
Napisano 21 Sierpień 200618 l No to teraz ja :> Render sie mi nie podoba chociaz widze ze chciales dobrze i tutaj plusik maly... Lakier czarny jest dobryy do ukrycia bledow - gratuluje za przebieglosc ;P Fele najbardziej wpadaja w oko 8) Jak zobaczylem "lusterko" to myslalem ze z fotela wyskocze... ;P Maska bleee i ogolnie troche bryla samochodu nieproporcjonalna - ale jak wiadomo printy sa rozne ;) hihihi ;) Ogolnie jak na pierwszy model to luzik bywalo gorzej na tym forum... Ale nie martw sie - jak ja sie uczylem to tez takie modele robilem :D Troche popracujesz, podszkolisz sie, nabierzesz doswiadczenia a bedziesz robil cool autka :)
Napisano 21 Sierpień 200618 l Ta maska jest chyba specjalnie tak zrobiona. Moim zdaniem spoko, poprawic materialy i zrobic wloty w tej zarabistej masce i bedzie fajniste auto na bazie mustanga! I to nie jest lusterko ..:: Wiktor ::.. tylko kamera. Jo:)
Napisano 21 Sierpień 200618 l jak zobaczyłem ten render to jedyne co mi przyszło na myśl to "o fak" :p maska mu spuchła! prezentacja to totalna porażka, sam model ma obrzydliwy "tuning" i w dodatku jest krzywy, ten nowy mustang to w ogóle mi się nie podoba a w Twojej wersji jeszcze bardziej :/ ...ale to pierwsze autko więc spoko, ale lepiej jak byś zrobił oryginał, a potem ewentualnie sie bawił w tuningowanie ...lusterka hehehe a i masz źle nazwany wątek, zmień nazwę zanim zczai sie jakiś mod :]
Napisano 21 Sierpień 200618 l To pozwólcie ze i ja się wypowiem chociaż nic nowego chyba nie napisze: -Poka siatke -Zrób coś z tym lusterkiem...buahahaha / sorki, ale nie mogłem się powstrzymać -Ogólnie poka model w szarych materiałach to poszukamy krzywych miejsc -Co do nazwy wątku to zmień na przykład na "pojazd3d: mustang z małym... lusterkiem" czy jakoś tak (pojazd 3d musi być). I zanim zaczniesz renderować lakier popatrz na tutki albo popytaj tutejszych zabijaków samochodowych. pzdr.
Napisano 22 Sierpień 200618 l ]v[ax -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku
Napisano 22 Sierpień 200618 l Ja nie bede krytykował, rasowy amerykaniec, z ogromnym silnikem na który miło popatrzeć w trakcie jazy gdy zaczyna pracować na wyzszych obrotach, 5 pasmowe autostrady nawet do WC'ta więc co na drodze mało nas mało obchodzi lol i to mie sie podoba... ...a powaznie to musisz sporo popracowac nad siatką dopiero później pogadamy o shaderach i światłach. Na forum jest sporo materiałów na mułku znajdziesz udostępnione domowej produkcji tutki w sprawie modelowania mysle ze to sporo pomoze. No i witamy na pokładzie. pozdro.
Napisano 22 Sierpień 200618 l Staraj się kończyć edge lopy wcześniej bo jak puścisz 2 obok siebie po zderzaku to się robi kant. Możesz tesz spróbować zagęścić okolice...
Napisano 20 Wrzesień 200618 l No to więc teraz ja. Model do kitu, po co sie tyle męczyłeś nad tą maską?I czy to byl efekt zamierzony? Ja niewiem czy ty to w perspective modelowałeś czy jak bo cos mi sie nie wydaje żebys uzywal blueprintów(polecam, to ulatwai zycie). A co do tych 10 v8 to mozesz mi 1 dac
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor Tego modelu już nie będe kończył bo pozostały ponim tylko rendery. Przez przypadek skasowałem pliki. I tak nieudany był ;P. teraz pracuje nad nissanem 350z
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Ramiona felgi jakoś "dziwnie" połączone z obręczą, ale może tak ma być.