Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, potrzebuje pomocy jezeli chodzi o v-ray, wiem ze niektorzy z Was to naprawde kolesie wysokiej klasy jezeli chodzi o rendery i ich ustawienia. Mam taka prosbe, aby ktos napisal mi jak wykonac

- rendr studyjny,

- render na zewnatrz (np. jakis budynek),

- render w srodku (np. pokoj).

Chcialbym wiedziec jak ustawic opcje w v-ray, ile swiatel uzyc i jak je ustawic, i np. jak wykonac boxa w renderze studyjnym zeby wyszlo jak jednolite zdjecie>? Mogą być opisy po polsku a także zdjęcia.

Czekam na Wasza pomoc, z gory dziekuje.

pozdrawiam

Meiker

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A teraz przyjdą Trzej Królowie i złożą dary u twych stóp...;] Masz tyle materiału na tym forum, tyle Wip'ów, dyskusji, tutoriali, jest light contest. A przecież to forum to dopiero początek, cały internet stoi dla Ciebie otwarty i tylko czeka aż ruszysz cztery litery i sam poszukasz :)

Jeżeli masz jakiś konkretny problem to pisz, napewno nie zabraknie ludzi którzy będą chcieli pomóc, ale nie licz że będziesz miał wszystko podane na tacy.

I nie zakładaj kilku takich samych wątków

Pozdrawiam

Napisano

chyba juz taki jedne wątek widziałem...!

Wątki takie namnażają się , jak grzyby po deszczu.

Napisano
  • Autor

ok, no to jak wykonac render studyjny przy uzyciu v-ray, i zeby wygladalo jak zdjecie i nie wylo widac ze box jest np zaginany do gory, chce zeby wyszedl obraz czysciutki dookola obiektu ale zeby bylo widac tez cien a nie lawitujace obiekty!!:) ?? to jak?

pozdrawiam

Napisano

meiker: dróg jest wiele. ż

eby objasnić nawet jedną z nich potrzeba by klepac w klawiaturę bite kilkanaście godzin (bez przerwy na siku).

pewnie będziesz miał kilka(dziesiąt) pytań co wiąże się z długotrwałym odpowiadaniem na twoje pytania przez jakieś kilka godzin. co za tym idzie:

ilość userów aktywnych (i kumatych w temacie) na tym forum: ok 100

ilość pytań jakie zadasz: ok 50000

czas na napisanie jednego posta z gotową solucją problemu: ok 30 min (wliczam w to też sprawdzanie problemu na kompach)

daje nam to około 250 godzin pukania w klawiaturę tylko po to, żeby ci dokładnie wyjaśnić jak to się robi.

doliczając do tego czas potrzebny na testowe renderki (min 20 min każdy) i sprawdzanie twoich umiejetności na podsyłanych przez ciebie scenach (min 1h każdy) wyjdzie około:650 godzin pukania w klawiaturkę.

więc daruj ale mamy też swoje projekty.

jest tyle tutków sieci a ty nie chcesz z nich skorzystać...

Napisano

ja bym może pomógł ale to na niebiesko mnie bije po oczach i nie moge rozczytać! a tak w ogóle to sie nie znam na v rayu :p

Napisano

W zasadzie chciałem napisać to co Tweety, ale nie umiałem tego tak ładnie zwerbalizować (albo zklawiaturyzować)