Napisano 12 Wrzesień 200618 l Krótki tutorial o wykorzystaniu Physical Cam/Sky/Sun w V-Ray'u 1.5 w oświetleniu interiorów. Zapraszam do ściągania i obejrzenia. Format PDF. Download: MegaUpload RapidShare
Napisano 12 Wrzesień 200618 l No ogolnie efekt ciekawy ale te przejarane GI... Zmniejsz mult sun`a albo daj go w innej wysokosci ;)
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor hcpiter3d -> ruszanie mult. słońca biasuje render. Jak już mogłem troszkę zaciemnić w poście, ale mnie osobiście efekt się podoba.
Napisano 12 Wrzesień 200618 l no pieknie karrde, dzieki wielkie za tuta, przyda sie. ale... interior latwo w miare oswietlic vsunem, (jak dla mnie) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=30424&page=7 lecz caly czas meczy mnie exerior... dobra, zobaczymy co tez nam zrobiles za tutek... pa
Napisano 12 Wrzesień 200618 l No zaraz zobacze co to za tutek :)) co do tego co dałeś w poście to rzeczy wiście z jednej strony troszke zbytnio przepalone ale z drógiej to sie troszke nie dziwie w koncu wsyztsko jest białe :)) pozdro.
Napisano 12 Wrzesień 200618 l bez materialow to tak jak kupno samochodu bez silnika dowal jakieś textury i materiały.
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Witam, czy może ktoś wrzucić tego tutka na inny link, u mnie nie działa megaupload a na rapid... po ściągnięciu jest błąd. Z góry dziękuję.
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor Heh, właśnie zajrzałem tu na innym monitorze i... hmm... jasność widzę... :/ Na kompie na którym to robiłem mam moniak skalibrowany do gammy 2.2 i wszystko było ok. Teraz widzę, że jeśli ktos ma nieskalibrowanego lcd to może byc problem... :/