Obywatel Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Cze : ] Wystartowałem z nowym projektem. Tym razem pracuję nad Majorem kawalerii II RP. Podoba mi się mundur z okresu międzywojennego. Najprawdopodobniej zastosuję ujęcie frontalne. Połączenie włosów z głową wygląda trochę nieefektownie. Zajmę się tym w post-produkcji. Wzorowałem się na fotografii, którą załączam do posta. Niestety podobieństwo zgubiło się gdzieś, ale mam nadzieję, że z upływem czasu będzie coraz lepiej. Jeśli macie jakieś sugestie to zapraszam.
Jonasz_Real Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Mundur, zmarszki i kolor skóry są okey. Ale głowa jakos leży, jest w nim dużo sztuczności. Rzęcy ma jak kobieta, za czerwone usta. Popraw je. Wydaje mi się, że ucho jest troszkę za płaski.
Obywatel Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 True, true : ] Thx za info. Staram się konsekwentnie wprowadzać poprawki.
brumugun Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 IMO, skoncentruj się na oczach , na referce mają mniejszą wysokość , łuki brwiowe, one tam gładko idą w dół ,przyjrzyj się referce , oczy trochę bliżej nosa przesuń minimalnie. Usta http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=30956 , tutaj czarodziej3d ładnie zrobił, chodzi mi głownie o kącik ust o tą fałdke idącą od końca górnej wargi. Domyślam się że uzywasz 3dsmaxa, polecam mentalowy misss_fast_skin (sss shader) . Przy dobrych texturach daje fotorealistyczną skóre , szybko się renderuje, mogę wrzucić przykładowe textury, jakie się wrzuca do specular , epidermal , subdermal , overall color, bump.
rowr Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 jest troszke niczym Gruber z Alo Alo strasznie kobiecy...mysle ze zmiana ust[kolor] brwi i rzes na bardziej meskie bedzie lepsiejsze:)
Ardeni Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Nie no usta to musisz poprawić, nie ma bata bo zniewieściały jest na maxa. Ogólnie jakoś za czysty on jest, za gładki itp, tacy ludzie istnieją?
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 polazenie wlosow z glowa niezbyt ci wyszlo, klimat ma byc taki bajkowy? pozdr
Master Kiełbaster Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 Hoo! Piękne oczęta :* Textura twarzy też kiebska :P
Arxis Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 uszy ma jak z zestawu "Mały Szpieg", wyglądają jak doklejone. Włosy tuż przy głowie jakieś dziwne.
satanicus1991 Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Ja się przyczepię do włosów (jakby żelu dużo...) i do materiału garnituru. Powinien być taki bardziej "fuzzy". Jak to jest po polskiemu? XD Miękki? Kosmaty? Tak, to chyba to...
Secator Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Sztuczny taki wyszedł :] I wcale nie majorowaty :] (jesli istnieje taki przymiotnik) :D
Morfeusz Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Czy te oczy moga klamac...Hehe. Witam. Jak dla mnie oczy zdecydowanie do poprawy.Rzesy wygladaja paskudnie(lepiej domaluj w ps'ie). Usta za małe. Jesli chodzi o teksture warjacja kolorystyczna nawet ciekawa, ale bump do poprawy podbrudek wyglada calkiem dobrze, ale juz czolo wyglada okropnie. A jesli chodzi o garnitur to zgadzam sie w 100% z poprzednikami. Wogole niema faktury. Nie zniechecaj sie, jestes na dobrej drodze. Pozdrawiam.
Obywatel Napisano 30 Listopad 2006 Autor Napisano 30 Listopad 2006 Arxis: Uszy faktycznie jak z plasteliny. Włosy tuż przy głowie wyglądają dziwnie ze względu na brak kompatybilności między pluginem do włosów a rendererem. Wspomniałem na początku, że zajmę się tym w post-produkcji. Satanicus: jak na razie nie skupiałem się na mundurze. Morfeusz: true, true. Było już kilka podejść do oczu, ale to ciągle nie to. Czoło wymaga poprawy – słuszna uwaga. Właściwie chciałem przy nim trochę pokombinować, ale leniwy jestem : ] No i tak projekt renderuje się już dostatecznie długo, a postępy niewielkie. Możliwe, że zacznę od nowa.
Rekomendowane odpowiedzi