merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam! Mam takowy problem: Mam słabiutkiego kompa i bardzo proszę o sponsoring nowej maszyny :D joke!.... Ale tak na serio: PIII 451 mHz (dodatkowe 800mHz w drodze) :p 256 ram (raczej nie przybedzie, tzn. mam jeszcze jedna kosc 256 mega ale ona przy systemach WinME lub nowsze powoduje różnego rodzaju błedy stop itp) :( nVidia GeForde DDR (TNT 2 Riva lezy w Kielcach a ja w Krakowie):eek: 36GB Dysku :):rolleyes: Windows XP (chozdi jak Lara Croft po schodach):mad: i to chyba wystarczy ale teraz pytanie::confused: jaki system (najlepi Windows bo potrzebuje obslugiwac 3ds maxa) mam na tym ustrojstwie zainstalowac?? Generalnie moje "mozliwości" to: Windows 2000 :) Windows NT 4.0 Workstation ( :( ) i to co mnie najbardziej jara: Windows 2003 server ale nie wiem czy tam pójdzie max :D macie jakies propzycje... aha w sprawie win2k3 to piszcie na PM :cool:
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 dzieki za szybka odpowiedz.. chyba tak zrobie :) reszta sie zgadza?
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 ja na niewiele lepszym sprzecie dzialalem na xp i nie narzekalem ;) w zasadzie tylko procek mialem lepszy bo 600 mhz. 2k to bardzo dobry wybor imo ale musisz poinstalowac pelno sp z tego co pamietam
Knysha Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 A wez sobie linuxa zainstaluj... Ubuntu na przyklad ;]
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 aha to super... wydaje mi sie ze mam taka kompilacje 200 z sp 4 :) ale to mogą być zwidy imo 2k to jest dobry wybór ale co sądzicie o 2k3? Knysha... mialem tak: Fedorę 4, Mandrake'a 10.1, Mandrive 2006 i jezu cos tam jeszcze.... aha DSL (Damn Small Linux pamietam ze tam jest taki fajowy edytor obrazków ala paint :) ) i jakos mnie linux ciagna do siebie ale wydaje mi sie ze nie ma maxa na linuxa a blender i wings na linuxie mi dziadowo chodzą :)
dariusz Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Windows 2000 sp4 professional lub wyższe. polecam, max śmiga jak złoto.
hkropinski Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 w zasadzie to ja korzystalem z xp na celeronie 266mhz, 64 ramu i ati pro rage 4x przez jakies 2 latka:D
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 hkorpinski.... i jako to chodzilo? bo widzisz jak mam xp... to robie wszystko zeby smigal szyko bez oddzielnych programów.... macie jakies bezpieczne tutki o przyspieszaniu 2x lub xp? :D ja wiem ze najlepszy jest ten aby wpisac w notatniku format c: i zapisac jako uratusswojsystem.bat uruchomic, policzyc do pieciu i wcisnac "y" :D aha i ponawiam pytanie co sądzicie o windowsie 2003 offtopic: czytajcie mój podpis
RA Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 2003 server, też jest dobry, pracowałem na nim jakieś 3 miesiące i wszystko śmigało.
Bacry Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 w xp przy niewielkiej ilości pamięci podstawą jest wrócić do normalnej skórki bez tych 'pięknych' okrągłych okien. A z twoją dodatkową kością pamięci jest pewnie coś nie tak, bo wszystko powinno działać bez problemu.
brumugun Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Tak jak Bacry mówi, najlepiej tak mój komputer -> właściwości -> zaawansowane -> wydajność -> wybierz dopasuj do uzyskania najlepszej wydajności . Mam dwa kompy w domu, drugi ma troche latek na karku i jest taki sam prawie jak Twój , tylko procek to Duron 800 MHz , i chodzi na Win XP przyzwoicie.
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 wiesz... w tym probjem ze ja mam standardowy styl i tamte efekty powyłączene... :)
Bacry Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 standrdowy styl xp to niebiesko zielone paskudztwo mi chodzi o 'klasyczny windows'
merv_ Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 no... chodzilo mi o styl Windowsa 2000 kurde :) taki blad fuskie jest to niebieskie,srebrne... jedeyny mily kolorek to oliwkowy ;] takk wiec mam Windows XP z wygladem 98... co moge zrobic zeby lepi chodzilo (tak naprawde nei wiem po co zadalem to pytanie ale moze kiedys sie przyda) a swoją drogą ciekawe jakby chodziła tu vista :) no to poruszę nowy temat: jaką przeglądarkę wybrać ? żeby była szybka... szybkie uruchamianie, praca i niezawieszanieo sie jako jest w przypadku firefoxa w tym momencie :)
rowr Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 mam podobnego kompa i windows 2000 sp4 jest najlepszy...[98 jest tez oki ale niestety max 8 nie idzie na nim...].... do tego max8 i menatl albo v-ray... u mnie wszystko smiga...
Knysha Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Co do przegladarki - wlasnie wrocilem na 'stare' smieci tzn Firefox'a :] z Operki ;P
dariusz Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 http://xp.net.pl/art.html poszukaj tu czegos na temat optymalizacji:]
merv_ Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Napisano 20 Wrzesień 2006 dziekuje za wasze odpowiedzi na pewno z tego skorzystam... rowr... współczucia :) dariusz... dzieki za linka... bardzo fajna stronka
vv3k70r Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 jakbys jeszcze nabazgral na jakiej plycie glownej masz to cudo to mzonaby cos pomyslec :)
merv_ Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 ASUS P2B-D Płyta obsługuje DWA procesory Pentium III do 800mHz każdy (mam zatualizowany BIOS) Jak cos jeszcze na temet plyty głównej chcecie to piszcie co :o
Rekomendowane odpowiedzi