Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam takowy problem: Mam słabiutkiego kompa i bardzo proszę o sponsoring nowej maszyny :D joke!....

Ale tak na serio:

PIII 451 mHz (dodatkowe 800mHz w drodze) :p

256 ram (raczej nie przybedzie, tzn. mam jeszcze jedna kosc 256 mega ale ona przy systemach WinME lub nowsze powoduje różnego rodzaju błedy stop itp) :(

nVidia GeForde DDR (TNT 2 Riva lezy w Kielcach a ja w Krakowie):eek:

36GB Dysku :):rolleyes:

Windows XP (chozdi jak Lara Croft po schodach):mad:

i to chyba wystarczy

ale teraz pytanie::confused:

jaki system (najlepi Windows bo potrzebuje obslugiwac 3ds maxa) mam na tym ustrojstwie zainstalowac??

Generalnie moje "mozliwości" to:

Windows 2000 :)

Windows NT 4.0 Workstation ( :( )

i to co mnie najbardziej jara: Windows 2003 server ale nie wiem czy tam pójdzie max :D

macie jakies propzycje...

aha w sprawie win2k3 to piszcie na PM :cool:

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzieki za szybka odpowiedz.. chyba tak zrobie :) reszta sie zgadza?

Napisano

ja na niewiele lepszym sprzecie dzialalem na xp i nie narzekalem ;) w zasadzie tylko procek mialem lepszy bo 600 mhz.

2k to bardzo dobry wybor imo ale musisz poinstalowac pelno sp z tego co pamietam

Napisano
  • Autor

aha to super... wydaje mi sie ze mam taka kompilacje 200 z sp 4 :) ale to mogą być zwidy

imo 2k to jest dobry wybór ale co sądzicie o 2k3?

Knysha... mialem tak: Fedorę 4, Mandrake'a 10.1, Mandrive 2006 i jezu cos tam jeszcze.... aha DSL (Damn Small Linux pamietam ze tam jest taki fajowy edytor obrazków ala paint :) ) i jakos mnie linux ciagna do siebie ale wydaje mi sie ze nie ma maxa na linuxa a blender i wings na linuxie mi dziadowo chodzą :)

Napisano
  • Autor

hkorpinski.... i jako to chodzilo? bo widzisz jak mam xp... to robie wszystko zeby smigal szyko bez oddzielnych programów.... macie jakies bezpieczne tutki o przyspieszaniu 2x lub xp? :D ja wiem ze najlepszy jest ten aby wpisac w notatniku format c: i zapisac jako uratusswojsystem.bat uruchomic, policzyc do pieciu i wcisnac "y" :D

aha i ponawiam pytanie co sądzicie o windowsie 2003

offtopic: czytajcie mój podpis

Napisano

2003 server, też jest dobry, pracowałem na nim jakieś 3 miesiące i wszystko śmigało.

Napisano

w xp przy niewielkiej ilości pamięci podstawą jest wrócić do normalnej skórki bez tych 'pięknych' okrągłych okien. A z twoją dodatkową kością pamięci jest pewnie coś nie tak, bo wszystko powinno działać bez problemu.

Napisano

Tak jak Bacry mówi, najlepiej tak mój komputer -> właściwości -> zaawansowane -> wydajność -> wybierz dopasuj do uzyskania najlepszej wydajności . Mam dwa kompy w domu, drugi ma troche latek na karku i jest taki sam prawie jak Twój , tylko procek to Duron 800 MHz , i chodzi na Win XP przyzwoicie.

Napisano
  • Autor

wiesz... w tym probjem ze ja mam standardowy styl i tamte efekty powyłączene... :)

Napisano
  • Autor

no... chodzilo mi o styl Windowsa 2000 kurde :) taki blad

fuskie jest to niebieskie,srebrne... jedeyny mily kolorek to oliwkowy ;]

takk wiec mam Windows XP z wygladem 98... co moge zrobic zeby lepi chodzilo (tak naprawde nei wiem po co zadalem to pytanie ale moze kiedys sie przyda)

a swoją drogą ciekawe jakby chodziła tu vista :)

no to poruszę nowy temat:

jaką przeglądarkę wybrać ? żeby była szybka... szybkie uruchamianie, praca i niezawieszanieo sie jako jest w przypadku firefoxa w tym momencie :)

Napisano

mam podobnego kompa i windows 2000 sp4 jest najlepszy...[98 jest tez oki ale niestety max 8 nie idzie na nim...].... do tego max8 i menatl albo v-ray... u mnie wszystko smiga...

Napisano

Co do przegladarki - wlasnie wrocilem na 'stare' smieci tzn Firefox'a :] z Operki ;P

Napisano
  • Autor

dziekuje za wasze odpowiedzi na pewno z tego skorzystam...

rowr... współczucia :)

dariusz... dzieki za linka... bardzo fajna stronka

Napisano

jakbys jeszcze nabazgral na jakiej plycie glownej masz to cudo to mzonaby cos pomyslec :)

Napisano
  • Autor

ASUS P2B-D

Płyta obsługuje DWA procesory Pentium III do 800mHz każdy (mam zatualizowany BIOS)

Jak cos jeszcze na temet plyty głównej chcecie to piszcie co :o