danieloxx Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Witam. Jest jakiś skrypt, albo jakaś możliwość, żeby animacje w maxie renderować do gif'a. Będę wdzięczny za podpowiedź. Trochęsięjeszcze mało orientuje w maxie. Pozdrawiam
mirach Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 O ile sie nie myle, gif jest jakoś tam opatentowany i może sie okazać że max nie renderuje do gif'a, wyrenderuj sobie do png, w zasadzie to samo, a nawet lepiej :) Chyba że ci chodzi w ogóle o to jak wyrenderować serie obrazków. Z tym nie ma żadnego problemu, ustawiasz animacje, a pozniej dajesz zapis do pliku i format ustawiasz .png a on sam sobie będzie każdą klatke wrzucać do następnego obrazka. Edit: CHyyyba że chcesz zrobić animowanego gifa. Wtedy lepiej wyrenderuj serie obrazków i poskładaj w jakims zewnetrzym programie, na 99% na sieci są jakies darmowe gif creatory. pozdrawiam Mirach
danieloxx Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Napisano 30 Wrzesień 2006 heh, myślałem że jest jakiś skrypt, ale nic to nie jest przeszkoda, poradzę sobie. Ale jeśli ktoś wie czy coś takiego istnieje, byłbym wdzięczny za napisanie posta.
rowr Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 ee nie polecam renderingu do gifa slaba jakosc ...juz lepsza daje JPG jak nie chesz tracic na jakosci to PNG ...ogolnie potem bardzo latwo to mozna poskladac w innym progrmie..
danieloxx Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 hmm, a może wie ktoś jak to wyrenderować do flasha ??
mirach Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Wspisz w google "render flash max" :) Jest do tego plugin, ale nie miałem okazji używać http://www.erain.com/
Dmk Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 a nie da inaczej ? tylko trza kazda klatke do jakiegos creatora wstawiac ? (chodzi mi o animacje) bo chce wlasnie zrobic mala animke z pzrezroczystym tłem... a to spora "zabawa" by byla zeby sto klatek lub wiecej wrzuac do jakiegos proga...
gregorjan Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 To wyrenderuj to do .png w maxie każdą klatkę i ściągnij freeware np: gif animatora v.1.5 Tam jak i pewnie w większości programów masz opcje, że zaznaczasz wszystkie klatki i same się ustawiają w kolejności następnie -zapisz plik do .gif i wsio MAX 3MIN. ROBOTY
Dmk Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 dzieki, nie bede sie musiał meczyc nie wiadomo ile :) pozdr
kindlar Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 zrób do avi a potem programem AVI TO GIF konwertuj do animowanego gifa (możesz nawet podłożyć na tapetę windy)
Rekomendowane odpowiedzi