Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

JohnZi: Karher tez czysci (pod cisnieniem) nie uzywajac wycieraczek ani szmatek ;P Masz wytlumaczenie zasady dzialania spryskiwacza reflektorow :D

A modelik mniam poki co - no bo chyba go nie popsujesz..?? ;P

• Odpowiedzi 113
  • Wyświetleń 14,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gdybyś wycięcia na spryskiwacze zrobił booleanem, na modelu high-poly, to wyglądałoby to lepiej. W sumie, to bump mapa jest najlepszym wyjściem. Teraz model się tam kaszani, a z lakierem będzie jeszcze gorzej.

Mogę zobaczyć siatkę okolic spryskiwaczy?

Napisano
  • Autor

paweł -> render od gory jutro sie postaram zrobic

ra -> wiem o co chodzi i od razu mowie ze wiem iż masz racje, jest tam zbyt gesto, robia sie za ostre krawedzie:/ to na 100% zalatwie booleanem

siatka001eg8.th.jpg

Napisano

No dokładnie o to mi chodziło, ale dało by się to załatwić gdybyś zastąpił tego chamfera, pod spryskiwaczami extrude'em. Wtedy kant wyrównałby się na całej długości. :)

EDIT:

Choć nie, bo ten extrude namieszałby w nadkolach, za dużo babraniny. ;)

Napisano

jak już poprawiasz niezgodności to jeszcze sie przyczepie do tego kanta(chamfera) na masce bo jest za ostry, i ostatecznie róg lampy też jest za ostry (na dole przy grillu)

Napisano

Kurcze dopiero odwiedziłem ten wątek... Nareszcie się postarałeś ;P

Podoba mi się.

Pozdrawiam

Napisano

damusTo wiesz co ? nastepnym razem napisz PMa do np jak wtym przypadku hkropinskiego bo zaraz znajda sie tacy co beda wyciagac wipy z przed miesiaca 2 3 4 5 6 itd