steve_loopez Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Witam. Dlaczego znowu Audi? Odpowiedz prosta - pod ręką był akurat blueprint tego samochodu :P Nie jest to żadna rewelacja. Na dobra sprawe to mój pierwszy skończony model. Tylko zaczynałem z tutorialem, żeby załapać podstawy robienia samochodów. Praca wykonana za pomocą: Maya. Photoshop, tablet:P Wszystkie shadery robione przezemnie, bez żadnych tutoriali. Render w mental ray. Pierwsza wersja samochodu standardowa, druga dla miłosników tego moedelu;] Pozdrawiam http://img146.imageshack.us/my.php?image=finalof7.jpg http://img413.imageshack.us/my.php?image=finishhx6.jpg
pecet Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 grr wrr TT :/ widze że przynajmniej chciałeś zrobić pożytek z krzywego, brzydkiego i nie całkiem zgodnego z oryginałem modelu ale troche to nie wyszło, może jakbyś umieścił to na jakiejś scence (np. szrot) i ładnie wyrenderował to kto kto wie :p
Gość Deler Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 malutki renderek, moze wyszla rozdzialke daj. Gratuluje uporo w modelowaniu w mayi :)
damusTo Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Pecet ma doskonały wzrok ja jestem juz stary i patrzac na 1 pixel widze tylko 1 pixel więc jak dla mnie to za mała rozdzielczosć.
steve_loopez Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 No nie da sie ukryć, model prosty to raczej nie jest, ma baaardzo dużo błędów. Zrobiłem je na wczesnym etapie modelowania i niestety za pozno to zauwazyłem. Ale ostatecznie to pierwszy model jaki jakoś mi tam wyszedł. http://img285.imageshack.us/my.php?image=finalrenderdz3.jpg Btw, co wy wszyscy tak przeciwko mayi jesteście:P
damusTo Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 No straszna plastelina pokaz siatke bez zmiękczania
steve_loopez Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 No właśnie z tą siatką to może być problem bo za cholere nie wiem jak wyłączyć wygładzanie. Narazie mogę Ci pokazać tylko coś takiego: http://img475.imageshack.us/my.php?image=beztytu322uiz2.jpg
byku92 Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 bardzo ładne, fajnie wygląda ta druga praca
steve_loopez Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 A dziękuje, dziękuje za te bardziej i mniej przychylne komentarze:) A samochód pogiety strasznie bo jak wspomnialem - za dużo błedów na początku...
Pawelkos Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Hmm znowu audi TT, widac ze jakies podstawy juz zalapales, ale jeszcze musi troche popracowac bo strasznie krzywo i plastelinowo
steve_loopez Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 Następnym razem planuje coś troche mniej sztampowego, np. mustanga z lat '70:) ale to dopiero wtedy jak będe miał ochote znowu dłubać jakiś samochód:P
deshu Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 thats right jakis mustang byl by lepszy. A pracka no coz, krzywa, nienajgorsza:)
Diesel Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Pomysł moze był fajny ale wykonanie marne.......... te rendery
steve_loopez Napisano 3 Październik 2006 Autor Napisano 3 Październik 2006 No cóż - nikt nie jest doskonały:P
damusTo Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Ważne żebys potrafil wyciągnąć wnioski i uczył sie nawet jak efekty nie będą od razu powalające. Powodzenia nastepnym razem bedzie lepiej.
steve_loopez Napisano 3 Październik 2006 Autor Napisano 3 Październik 2006 Dzięki. Na pewno nie poprzestane tylko na tym samochodzie,w koncu trening czyni mistrza;)
Dawcio_m Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 stary gdybyś widział mój pierszwy samochód to to to to byś sie polachał
Kuciel Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 strasznie nie naturalnie to wyglada :/
steve_loopez Napisano 7 Październik 2006 Autor Napisano 7 Październik 2006 Nienaturalnie wygląda bo niedość że krzywo to chyba z oświtleniem przesadziłem (przynajmniej na tym drugim renderze). A z ta siatką bez smootha to może być problem bo wiem jak się go włącza, nie wiem jak się wyłącza.
!Ewert Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 ja nie moge ale mi sie to nie podoba...;/
Rekomendowane odpowiedzi