Napisano 7 Październik 200618 l Podchodze pod 3 próbę zrobienia mojej wiatrówki, zawsze staje przy drewnianej kolbie i mam tyle bugów że wywalam i czekam jakiś czas i zaczynam od nowa :D Mam nadzieję, że nowy temat na forum będzie jakimś zobowiązaniem i wreszcie to skończę... Nie mierzcie mnie swoimi miarami bo tylu perfekcjonistów na forum jest że można sie pod ziemie zapaść :P -------- Edit - dodałem tutaj ----------- Na początek zaczynam lunetkę żeby nie było że tak pusto jakoś, nie ma na razie co oceniać no ale postaram sie updateować w miarę regularnie z moim brakiem czasu ...
Napisano 7 Październik 200618 l Nie mierzcie mnie swoimi miarami bo tylu perfekcjonistów na forum jest że można sie pod ziemie zapaść :P Publikę sobie zjednałeś, ale nie ma na czym kliknąć nic nie ma. -----edit o widać używaj opcji edycji postów narazie nieżle ci idzie
Napisano 7 Październik 200618 l widze ze tak jak ja robisz bron palna stymze "troszke" nowszej generacji :P ale kolba jest i w moim i w twoim wiec jak ja sobie jako tako poradzilem to ty tez ; bede zaglad tu i sie odplacac pomaca za pomoc ;) POWODZENIA.
Napisano 7 Październik 200618 l Autor ozzyslip >> dzięki, również powodzenia :D zaczynam od lunetki bo .. kolba jest zbyt prosta żeby ją dobrze zrobić ;D zawsze mi coś sie zwali, zapomne jednej wypukłości, jednego profilu a siatka już gęsta i klapa :[ apdejt, w powiększeniu drugie ząbki mają bugi, znikają ale w jeszcze większym zoomie i normalnym widoku jest normalnie, nie wiem czego to wina
Napisano 7 Październik 200618 l TouchThis ciezko to narazie oceniac, troche malo jest...,no ale wierze ze niedlugo bedzie wiecej;), poki co to jest niezle, ale jak masz problemy z siatka to mysle ze kazdym nowym updatem dobrym pomyslem jest tez wrzucanie siatki, ale to juz od ciebie zalerzy :) edit: no teraz to juz troche wiecej widac, widze ze od poczatku starasz sie isc w detal ;)
Napisano 7 Październik 200618 l (...) w powiększeniu drugie ząbki mają bugi, znikają ale w jeszcze większym zoomie i normalnym widoku jest normalnie, nie wiem czego to wina to wina AA. Narazie nieźle, co taki długi rendering?
Napisano 7 Październik 200618 l W sygnaturce ma PIII 500 MHz z 256MB RAM'u, więc myślę, że sama luneta luneta renderuje się trochę długo, a co dopiero będzie z całą wiatrówką.
Napisano 7 Październik 200618 l Autor Mi to nie robi ile sie renderuje :) przywykłem... update, myśle że jeszcze tylko dodam onaczenia "Tasco 3-7x20" i lunetka skończona, jutro zabieram sie za nieszczęsną kolbe :/
Napisano 8 Październik 200618 l Autor Zaczynam męczyć nieszczęsną kolbe i na razie kaszana, z grubsza kształt ogólny objechałem i teraz zaczynam układać wszystko ...
Napisano 9 Październik 200618 l Mógłbyś dać widok z boku? Bo nie wiem, czy to moje oko szwankuje, czy to łożysko jest jakby ściśnięte, trzeba by zmniejszyć wysokość i zwiększyć długość nieco. Ale daj jeszcze z boku.
Napisano 10 Październik 200618 l Mnie też się wydaje że siatka troszkę za gęsta, jak dasz ms to będzie się kaszanić
Napisano 11 Październik 200618 l Autor To jest robione z zachowaniem proporcji ze zdjęcia więc nie może sie nie zgadzać :> a siatka już jest potraktowana MS z braku czasu next update jutro... :/ męcze matme
Napisano 15 Październik 200618 l Autor no i jak zwykle dopiero mam chwile wolną :/ tutaj link do komórkowych zdjęć wiatrówki http://tt.no-ip.org/tt/files/wiatrowka/ a tutaj minimalny postęp w pracy, dopiero przysiadłem materiał kolby to jakiś konkretnie losowy z standardów maxa, nie ma co się nim sugerować :)
Napisano 15 Październik 200618 l Rękojeśc i kolba szersza (tzn. Ty masz to w domu, ja moge tylko przypuszczac, że powinno tak być) Poduszka (chyba tak sie to nazywa) powinna "wystawac" znad kolby w lewo. No i trzewik (znowu nie jestem pewien tej nazwy :/... to czarne) W jego kształcie są pewne odstępstwa od oryginału (zwęża sie przy koncu i ma wgłebienie dopasowane do ramienia). Pozdrawiam i czekam na wiecej ;)
Napisano 16 Październik 200618 l tekstury probne mam rozumiec ?? wyglada wporzo pracuj dalej i pamietaj o detalu. pozdrawiam.
Napisano 16 Październik 200618 l trochę dziwnie tam się odbija światło w niektórych miejscach. daj siatkę.