Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Podchodze pod 3 próbę zrobienia mojej wiatrówki, zawsze staje przy drewnianej kolbie i mam tyle bugów że wywalam i czekam jakiś czas i zaczynam od nowa :D Mam nadzieję, że nowy temat na forum będzie jakimś zobowiązaniem i wreszcie to skończę...

Nie mierzcie mnie swoimi miarami bo tylu perfekcjonistów na forum jest że można sie pod ziemie zapaść :P

-------- Edit - dodałem tutaj -----------

Na początek zaczynam lunetkę żeby nie było że tak pusto jakoś, nie ma na razie co oceniać no ale postaram sie updateować w miarę regularnie z moim brakiem czasu ...

1.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie mierzcie mnie swoimi miarami bo tylu perfekcjonistów na forum jest że można sie pod ziemie zapaść :P

Publikę sobie zjednałeś, ale nie ma na czym kliknąć

nic nie ma.

-----edit

o widać

używaj opcji edycji postów

narazie nieżle ci idzie

Napisano

widze ze tak jak ja robisz bron palna stymze "troszke" nowszej generacji :P ale kolba jest i w moim i w twoim wiec jak ja sobie jako tako poradzilem to ty tez ; bede zaglad tu i sie odplacac pomaca za pomoc ;) POWODZENIA.

Napisano
  • Autor

ozzyslip >> dzięki, również powodzenia :D zaczynam od lunetki bo .. kolba jest zbyt prosta żeby ją dobrze zrobić ;D zawsze mi coś sie zwali, zapomne jednej wypukłości, jednego profilu a siatka już gęsta i klapa :[

apdejt, w powiększeniu drugie ząbki mają bugi, znikają ale w jeszcze większym zoomie i normalnym widoku jest normalnie, nie wiem czego to wina

3.jpg

3_zoom.jpg

Napisano

TouchThis ciezko to narazie oceniac, troche malo jest...,no ale wierze ze niedlugo bedzie wiecej;), poki co to jest niezle, ale jak masz problemy z siatka to mysle ze kazdym nowym updatem dobrym pomyslem jest tez wrzucanie siatki, ale to juz od ciebie zalerzy :)

edit:

no teraz to juz troche wiecej widac, widze ze od poczatku starasz sie isc w detal ;)

Napisano
(...) w powiększeniu drugie ząbki mają bugi, znikają ale w jeszcze większym zoomie i normalnym widoku jest normalnie, nie wiem czego to wina

to wina AA.

Narazie nieźle, co taki długi rendering?

Napisano

W sygnaturce ma PIII 500 MHz z 256MB RAM'u, więc myślę, że sama luneta luneta renderuje się trochę długo, a co dopiero będzie z całą wiatrówką.

Napisano
  • Autor

Mi to nie robi ile sie renderuje :) przywykłem...

update, myśle że jeszcze tylko dodam onaczenia "Tasco 3-7x20" i lunetka skończona, jutro zabieram sie za nieszczęsną kolbe :/

lunetka_5.jpg

Napisano
  • Autor

Zaczynam męczyć nieszczęsną kolbe i na razie kaszana, z grubsza kształt ogólny objechałem i teraz zaczynam układać wszystko ...

6.jpg

Napisano

Mógłbyś dać widok z boku? Bo nie wiem, czy to moje oko szwankuje, czy to łożysko jest jakby ściśnięte, trzeba by zmniejszyć wysokość i zwiększyć długość nieco. Ale daj jeszcze z boku.

Napisano

Mnie też się wydaje że siatka troszkę za gęsta, jak dasz ms to będzie się kaszanić

Napisano
  • Autor

To jest robione z zachowaniem proporcji ze zdjęcia więc nie może sie nie zgadzać :> a siatka już jest potraktowana MS

z braku czasu next update jutro... :/ męcze matme

Napisano
  • Autor

no i jak zwykle dopiero mam chwile wolną :/

tutaj link do komórkowych zdjęć wiatrówki

http://tt.no-ip.org/tt/files/wiatrowka/

a tutaj minimalny postęp w pracy, dopiero przysiadłem

8_front.jpg

8_back.jpg

materiał kolby to jakiś konkretnie losowy z standardów maxa, nie ma co się nim sugerować :)

Napisano

Rękojeśc i kolba szersza (tzn. Ty masz to w domu, ja moge tylko przypuszczac, że powinno tak być) Poduszka (chyba tak sie to nazywa) powinna "wystawac" znad kolby w lewo. No i trzewik (znowu nie jestem pewien tej nazwy :/... to czarne) W jego kształcie są pewne odstępstwa od oryginału (zwęża sie przy koncu i ma wgłebienie dopasowane do ramienia). Pozdrawiam i czekam na wiecej ;)

Napisano

tekstury probne mam rozumiec ?? wyglada wporzo pracuj dalej i pamietaj o detalu. pozdrawiam.

Napisano

trochę dziwnie tam się odbija światło w niektórych miejscach. daj siatkę.