Gość snx Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Cóż ... dłubałem dłubałem i postanowiłem się pochwalić. To moja pierwsza praca (publikowana), oczywiście nie pierwsza jeśli chodzi o 3D lecz głównie robiłem to (jak do tej pory) dla własnej próżności i tym podobnym. Czas wykonania 1 h, nawet dla początkującego (brak zaawansowanych modeli). Wykoanie: 3D Max (scena i obiekty) - Rendering: mental ray + DoF Poprawiki: Photo Paint (wygładzanie, głębszy DoF, i w przypadku sepi szum i zmiana kolorów). Czas renderingu: 3 min Sprzęt: Athlon XP 1800@2200, 512 MB RAM, RADEON 9550, HDD WD80 7200 Mam nadzieję że komuś się będzie podobać ...
chveti Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Witam na forum :) Co do błędów - napewno czerń wokół, materiał kubka (wygląda jak gumowy) i tego jakiegoś wazonika w tle ;) odbija otoczenie jak lustro. Pracuj dalej , bo start jest niezły. Pozdrawiam.
arev Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 no to teraz kolega zabierze sie za GI i bedzie gitarka :) witamy :)
deshu Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Cześć, zauwarzylem ze biginierzy coraz szybciej dochodza do jakiejs formy, pierwsza praca i wow.
maczuga Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 nieźle :) sepia bardziej mi się podoba. Warto by było włączyć GI jeśli nie renderujesz w scanline, a jeśli tak to dodać dodatkowego skylighta.
Deviator Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Pozwolę sobie na delikatna krytykę. W obecnych czasach kiedy soft pozwala na naprawdę realistyczne oddanie sceny nie ma sensu bawić się w cienie w kolorze węgla kamiennego cięte żyletką. Tym bardziej, że rodzaj sceny zakłada hiperrealizm. Zaryzykuję twierdzenie, że lepsze oświetlenie i grę świateł dają niektóre strzelanki 3D i to kilkadziesiąt razy na sekundę. Ciekawe kto z tutaj obecych jest w stanie rozpoznać, że to robota Mental-ray'a a nie np darmowego Pov-ray? To wygląda jak strzelanie do muchy z armaty. Skoro już używasz jak przytłaczająca większość softu ściągniętego z netu to nic nie stoi na przeszkodzie aby ściągnąć Maxwellrendera. Tam naprawdę nie trzeba się bardzo bawić w ustawienia a efekt zadziwiający. Jedyne co irytuje to czas renderingu. W 3 minutach się nie zmieścisz ale przecież nie chodzi o to aby mieć gotowy render w trakcie odwiedzin wc.
Rekomendowane odpowiedzi