Skocz do zawartości

[architektura] blizniaki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.koncepcja osiedla domkow 4'rorodzinnych.Sa to blizniaki z dwoma mieszkaniami w kazdym segmencie.jak zawsze drzewka i cala postprodukcja na moment przed oddaniem.

cbp5.jpg

edq8.jpg

dqb9.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Samplowanie FG lub odpowiednika masakrycznie zaniżone, podobnie kamien ale jeszczr gorzej na dachu z tym czymś, Architektura ciekawa choć materiały jak dla mnie do poprawy biało dereniany wariant podszedł mi najbardziej

Napisano
Narożne okna a la bunkier są ekstra.

Nie podoba mi się ten kamień na poziomie garażu.

pozdrawiam :)

nad kamieniem jeszcze by trzeba popracowac.mape do kamieni recznie malowalem i dziwnie dispalce wyszedl.a narozne okna to nad luzkami w sypialni:]

Samplowanie FG lub odpowiednika masakrycznie zaniżone,

...yyyy?

"podobnie kamien ale jeszczr gorzej na dachu z tym czymś"

no fakt , w mapach troche namieszalem :]

Napisano

architektura bardzo ciekawa, podoba mi sie pomysl zlamania symetrii poprzez zastosowanie roznych materialow

wizualki mocno niedopracowane, mam nadzieje ze bedziesz je jeszcze poprawial

Napisano

Z takimi wąskimi i wysokimi oknami przez całe zycie czułbym się jak w windzie... Pomieszanie materiałow takze się nie broni - jedynie 2 wersja wyglada zachęcająco.

Napisano

co do architektury, fajne domki, te narożne okna dają radę, szczególnie te na parterze z kołnierzem :] choć te firanki mogłeś sobie w nich podarować bo psują cały klimacior.

białe drewno pomiędzy jest świetne, reszta materiałó również, może poza tymi kamieniami :)

co do renderów, jestem jeszcze malutki w tych sprawach, ale jak dla mnie, to fajnie sprzedają projekt

pozdrawiam

Napisano

Cug-dzieki.jeszcze nad nimi posiedze:]

kozioo-o co chodzi z tym pomieszaniem materialow to jeszcze pozniej pokaze...

anouk-juz mi kazali oddawac i biec do drukarni.a ja że nie!..jeszcze piesek musi byc!

kondzi0r-firanki testowe.zwykla bitmapa wstawiona w okno.ale chyba lepiej wyglada reflect z eviro...

damusTo-aaahhaa! trzba bylo tak od razu:] z te ciapy to direct light z zaznaczonym store direct light.testuje nowe spospby oswietlenia outdor ...ciagle nie moge uzyskac zadowalajacego efektu.ale bede kombinowal dalej.

klient sie przerazi jak zobaczy zjazd do garazu w takim ujęciu pozdr.

No widzisz.szkoda ze nie napisales tego troche wczesniej.klient sie przerazil i musielismy wciskac ze to taki skrot perspektywiczny O_O

Napisano

powoli koncze widok z lotu ptaka na osiedle.zeby troche rozroznic budynki niektore z nich zostaly zrobione w innym materiale.pozatym maja rozne wysokosci.v-ray, qmc+lightcache

wodoknfgq5.jpg

Napisano

nie wiem, może dlatego, że jestem trochę pijany teraz - całkiem spoko ten koncept. wymagałby jeszcze trochę dopracowania w detalu, ale nie wieje na maxa tandetą i nudą w jaką moza popaść w takiej bryle i przy użyciu tych materiałów.

Wizki też całkiem całkiem. Chyba wszystko oprócz nieba renderowaleś. nie wiem, czy warto było, ale efekt niczego sobie. nie jest to powalający fotoreal, ale przyjemne całkiem

Napisano

Gdybym pokazał takie rozwiązanie komunikacji mojemu wykładowcy zjechał by mnie równo. Podstawowa rzecz te domki na najbliższym planie powinny byc obsługiwane istniejącą drogą dojazdową od północy.