Cpt.Obvious Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 No ja mam taki pomysł: Praca ma przedstawiac milość babci do rca, czyli czysta szaloną dewocje. W oczach dewotki liczy siŕ tylko jej podejscie do wiary, ładne inne dlatego nie słucha ona rad ani księży a dla wyolbrzymienia teamtu nawet anio│a, który dla niej przybiera wrŕcz postaŠ szatana.Stąd też rogi i ogonek który musze jeszcze dorysowaŠ oraz stąd też aureolka nad babcią gdyż to ona jest tu jedyna i święta. Narazie wieszam szkic w formie speeda i zaczne od nakladania barw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Ależ Ty masz rękę! Wg mnie uchwyciłe¶ charakter postaci idealnie. Gratulacje na wstępie chyba s± demobilizuj±ce ale nic nie poradzę ;) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 ¶wietna praca jak zawsze...ale popracuj nad uformowaniem babci...bo narazie przypomina dziadka :D pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Nie - no mi osobiÂcie siŕ podoba choŠ pomys│ Tiger nie rzuci│a mnie na kolana - a z doÂwiadczenia wiem, ┐e czasami twoje pomys│y rzucaj▒.... a teraz obiboku jazda do roboty - znokautowaŠ !!! ;) i popraw twarz babci, dodaj jej szczyptŕ z│oÂliwoÂci.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuka Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 A mi w babci najbardziej podoba siŕ Âwiat│ocie˝... super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Bez opisu ta praca traci sens. Wydaje mi sie, ze bedziesz musial pokazac jakos, ze te rogi babcia sobie wyobraza, a nie urosly naturalnie;) Poza tym imho to aniol jest glowna persona na ilustracji i troche to mylace. Wyglada, jakby karcil babcie. Zreszta, wiesz doskonale co mysle, bo rozmawialismy na ten temat wiele razy ;) Ale co ja tam wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 eeee mr. bigbelowsky ? to wyglada dokladnie jak rysunek bigla ale ladnie fajno to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Heh, tez mi sie skojarzylo na poczatku z Biglowym, ale przez przesady. Nasz nadworny malarz nie ma patentu na aniolki ;) , a nie wierze, zeby Tiger sie na nim wzorowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 No mysle ze nie ma co przesadzac z porownaniami, bo to jednak co innego i oczyms innym, mozna co najwyrzej o inspiracji jakiejs mowic, ale i to jakas przesada, bo w koncu i babcie i aniolki to nie odkrycie poczatku XX! w. :) a swoja droga fajne, zmienil bym kompozycje na pionowa, bo teraz i aniolek i babcia to jak dwie osobne prace i przydalo by sie wiecej kontaktu miedzy nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 eee, to powyzej to ja tylko niezalogowany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 2 Październik 2003 Autor Share Napisano 2 Październik 2003 Nadworny malarz ;) Sam pomysl uzycia aniolka w scenie w postaci groteskowej z poczatku wydawal mi sie troche jak stapanie po kruchym lodzie, po tym jak bigle i sith dali swe aniolki. Jednak zadna inna postac IMHO nie pasowala mi do sceny i do motywu przesadnej milosci do tudziez dewocji religi. Wiec dalem aniola, z poczatku myslalem o ksiedzu, jednak postanowilem uzyc hiperboli zeby dodatkowo wyolbrzymic problem :) No i postanowiłem popracować jeszcze troszke nad kompozycja zanim sie kolorami zajme i zmieniłem minimalnie układ.Babcia ma sie kryć barami z rozancem, wyrazajac przy tym wieksza obawe i wrogosc wobec anioła. Dałem tez babcie blizej zeby czula oddech bytu niebieskiego na ramieniu, feee :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Ta babcia nie wygląda, jakby się obawiała, tylko jakby miała temu aniołowi zaraz skrzydła odgryźć i wyrwać serce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 No imo duzo lepiel, podnies troche aniolkowa raczke jeszcze, zeby na ramieniu babcinym nie siedziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 znow zapomnailes sie zalogowac :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 a moze fajnie by bylo gdyby ten aniolek zamiast trzymac reke wyprostowana w gescie pouczania - trzymalby ja na ramieniu babci w gescie \"milosierdzia\". Bylaby wiekasza interakcja miedzy postaciami i wiekszy kontrast miedzy cechami jakie reprezentuja (dewocja-milosierdzie zamiast dewocja-nauka) hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 moim zdaniem swietnie :) podoba mi sie straszliwie czekam na rozwoj pracy KNOCKOUT przeciwnikow ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIRKoFF Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 hej pomysł fajny ale ja bym to lepeij widział tego garbatego aniołą w 3d wtedy to był by full wypas;) za szkic to juz wygrałeś bitwe haha[lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 4 Październik 2003 Autor Share Napisano 4 Październik 2003 \"Precz od mojego kochanego różańca podły zimny draniu!!Śmie mnie pouczać padalec!!A kysz diable!!!!...\" hehehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 jeah :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 ale i tak się opierniczasz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 Wszystko ładne, ale te rumieńce mi się nie podobają...są za ostre, za mocne. Pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 ta babcia albo za duzo pije albo modlila sie na mrozie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 Spoko to jest :) na poczatku nie bylo widac czy to babbcia ale teraz juz spoko :) podoba mi sie ....pozdrawiam i zycze powodzenia [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 yep, widac ze calkiem sympatyczna praca wyjdzie, jedno ci tylko doradzam, juz kiedys ci o tym pisalem staraj sie odrazu rozplanowac kolor, nie koloruj partiami jak w kolorowance, tak sie poprostu latwiej pogubic, jesli odrazu polozysz kolor na calosci, chociazby w trybie multiply to od razu bedziesz widzial klimat calosci, o wiele latwiej sie tak pracyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 7 Październik 2003 Autor Share Napisano 7 Październik 2003 Update... Czasu mało ale postaram sie to skonczyc, bo potem juz moze byc po kwiatkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 hihihi...pikne tiger...świetnie contrastują między sobą te dwie postacie...:) świetny jest ten jesienny color :] bardzo mi się podoba...tylko troszke za dużo czerwonego jest na twarzach moim skormniastym zdaniem :P pozdrawiam...[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Imo to sie zrobilo slodko bardzo bardzo slodziutko, i melancholijnie, a chyba jednnak nie o to w tej pracy chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 SUPER! EXTRA! BAJER! w zyciu czegos takiego nie widzalem babcia za duzy kontrast z tlem ma ona taka szarawa a tlo kolorowe tylko to mi nei pasuje pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WavaMiva Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Jak dla mnie otoczenie bombastik, babcia wraca jesiennym porankiem z kosciola lub ze spaceru, oczywiscie nie rozstając się z różańcem[lol2]. tylko zmieniłbym te rumience na twarzach i nos babci- wygląda jakby przyłożyła go do szyby:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Hej, Praca wychodzi Ci bardzo ładna, ciekawie narysowana w miłej dla oka kolorystyce. Liście, latarnie i promienie słoneczne są prześliczne, chociaż mało szalone :> Jednak patrząc na nią pod kątem tematu nasuwa mi się taka refleksja. Gdzie tu miłość, gdzie szaleństwo? Widzę tu wredną starszą panią, która pare minut temu zrugała jakiegoś młodzieńca za nieustąpienie jej miejsca w tramwaju... I podstarzałego Anioła, któremu chyba i tak wszystko jedno. Bez przeczytania Twoich założeń na początku wątku, nie domyśliłabym się, że tworzysz właśnie pracę pod kątem tej bitwy. Twoje wskazówki co do odbioru pracy IMHO gubią się, są niewidoczne i nierozpoznawalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Malika... ja wciąż czekam na jakiś colage... doczekam się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Kolaż? A w planach miałam zrobić tym razem witraż :> A poważnie- to nie wiem czy dam radę. Zaczęłam dziś bazgrać po kartce, może coś z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 witraż?..... jeah - normalnie się doczekać nie mogę.... hmmm.... a może pejzarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 a moze origami?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Ja zrobie performance! Wlasnie nakladam makijaz, jutro dokumentacja fotograficzna;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 ty go nakladasz juz od kilku dni, to naprawde dobry performance moze byc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 to jak klejenie tapet.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 11 Październik 2003 Autor Share Napisano 11 Październik 2003 Babci śliczna buzia :) No trza chyba cos z tym nosem zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WavaMiva Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 naprawde śliczne wąsy i wszystkie inne włosy. zmień te rumieńce, nie tylko nos, a jesli juz nie chcesz tego zmieniac to chociaz zrob mniej jaskrawe... i te zęby... ogolnie super bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 13 Październik 2003 Autor Share Napisano 13 Październik 2003 Heh racja te policzki i nos za czerwone. Poprawie. Teraz przyszła pora na anioła, tyle zem mu jeszcze grzywki do końca nie dorobił i licze na skonczenie tej pracy w terminie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 14 Październik 2003 Share Napisano 14 Październik 2003 swietne jak zwykle babucha straszna jest stracha mozna dostac naprawde wyszla ci super aniolek tez niczego sobie ale babucha to zlo wcielone hehe brawo tiger brawo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 14 Październik 2003 Share Napisano 14 Październik 2003 Babcia ma zbyt czerwony nos- może przerzucisz ten kolor do jej oczu? Byłyby bardziej evil :> Hehe, fajnie Ci to wychodzi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 14 Październik 2003 Autor Share Napisano 14 Październik 2003 Poprawiłem nos i policzki nieco, z czerwieni w siny starałem sie przejsc ale nie za mocno, bo by martwicą od niej zajechało.... fujjj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 14 Październik 2003 Share Napisano 14 Październik 2003 świetne...superowskie...ale cholera cały czas mam uczucie że to popeerelowski chłop jest a nie babcia :| Może to te policzki...sam nie wiem :] ale to tylko detal...więc nie przejmój się i pracuj dalej :P pozdrawima...[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 15 Październik 2003 Share Napisano 15 Październik 2003 Spoko jest, maluj dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 15 Październik 2003 Share Napisano 15 Październik 2003 Jesteś jednym z moich faworytów :D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 15 Październik 2003 Autor Share Napisano 15 Październik 2003 Ty sie giorgione nie opierniczaj bo Twojej pracki ani widu ani słuchu a sie zapowiadalo fajnie :) Ok powazniejszy up praca chyli sie ku koncowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 wow 1st tiger gratulejszyns :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 tiger wiesz co mysle :) ...super poprostu cos innego niz reszta :) mozetroche nie moje klimaty ale wypasik :) babuche zes odstawil jak sie patrzy po nochac mi sie paskuda sni ;) swietne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 Tiger.... podoba mi sie:) super babcia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi