ajrisz Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 mam pytanko, cwicze DOF - jak uzyskac w vray mniejsza glebie ostrosci? wiem ze do tego sluzy opcja f-stop,ale gdzie ona jest w vray? wlaczam sobie depth of field w opcjach w vray ale tam nie widze fstop:/
barm Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 tak jak w przy normalnej fotografii, ustaw w kamerze mniejsza przyslone
SWRSC Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 to chyba w vray bedzie aperature, w Mentalu jest normalnie f-stop
ajrisz Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 w wersji 1.09 nie ma aperture:( ale czy to czasem sie nie nazywa f-number? wiem ze w vray 1.5 jest to f-number, znalazlam na google, ale nie znalazlam nic o 1.09:(
polka dot Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 jeśli możesz to podaj nazwy wszystkich ustawień dofa z vraya 1.09 to coś wymyślę :)
ajrisz Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 opcje jakie sa do wyboru w zakladce DOF w opcjach Vray: On, Focal Dist, Get from Camera, Shutter size i subdvis....
Rekomendowane odpowiedzi