Napisano 14 Listopad 200321 l Autor No samolot wisi, bo goleń jest do niego przymocowany:D, zapomnaiłem po prostu ground plane\'a włączyć a poza tym tak lepiej widać:)
Napisano 17 Listopad 200321 l Autor Good news:D będą jednak update\'y:). Dzisiaj dużo nie zrobiłem ale daję obrazek:).
Napisano 17 Listopad 200321 l hehe a co takie zmiany zdania ? :) a tak serio to dobrze bo musze sie dobrze przypatrzec robieniu samolotow bo sam moze zrobie od nowa jakis :)
Napisano 17 Listopad 200321 l Autor A no dlatego, że miałem dzisiaj do szpitala iść a jednak nie poszedłem:).
Napisano 17 Listopad 200321 l no to git :) a wiesz co tak patrze na ten model i mysle czy ten ogon to nie jest tak za bardzo do gory podniesiony ?? tak jest w oryginale ?
Napisano 17 Listopad 200321 l hmm, ten przód jakiś taki trochę dziwny [hmmm] a z jakiego powodu miałeś iść do szpitala jeśli można wiedzieć ?? odciski na palcach od klawiatury i myszki ?? :D
Napisano 18 Listopad 200321 l hmm nie wiem moze sie na tym samolocie nie znam ale wydaje mi sie ze skrzydla powinny byc bardziej kwadratowe :?
Napisano 18 Listopad 200321 l generalnie nie jest źle, tylko...............cos się chyba proporcje lekko rozjechały. To takie moje subiektywne zdanie:)) Ale widac ilosc pracy w tym modelu:)) Gratulacje......trzymam kciuki Lookas
Napisano 18 Listopad 200321 l czemu mi nikt nie odpowiedzial??? czemu ten ogon idzie tak do gory bardzo ??? nie powinien byc prostszy ??
Napisano 18 Listopad 200321 l Autor Hmmm robiłem wg. blueprintów a więc proporcje powinny być chyba ok....:) może po prostu fakt, że samolot teraz nie jest oparty na tylnim kółku potęguje wrażenie, że ogon jest tak do góry:). A tak szczerze to się przyznam, że faktycznie rozjechała mi się pozycja przdniego podwozia, nie wiem jak ja to zrobiłem ale jest trochę cofnięte:D, cóż jak nie zauważyliście tego to chyb znaczy, że nie przeszkadza to tak bardzo:). A do szpitala miałem iść na oprecaję usuwania zbędnych ząbków (8-emki i kilka bonusowych (!!:D) kolejnych stałych zębów.
Napisano 21 Listopad 200321 l dziwnie to wyglada :P jakby mu jakis tluszcz zwisal na dole :D. moze jak szczegoly zaczniesz dodawac inaczej to bedzie wygladac. :) pozyjemy zobaczymy :)
Napisano 22 Listopad 200321 l zrób mu teraz śmigła :D te cztery potężne łopaty wyglądają bardzo... potężnie [cfaniak] może dzięki temu będzie trochę lepiej wyglądał :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 22 Listopad 200321 l moze ze smiglami jakiej \"powagi\" nabierze?:P wyglada jak taka niepozorna zabawka;P pzdr
Napisano 23 Listopad 200321 l Autor Śmigła są już właściwie zrobione, tylko nie zdążyłem ich w czwartek wyrenderować.
Napisano 24 Listopad 200321 l Autor Nie:d, nie na kropelkę, są tam odowiednie łączenia, tylko po prostu ich nie widać.
Napisano 24 Listopad 200321 l nie gra mi to przejscie z kadluba na smiglo, jest strasznie kwardotowe, zreszta z tego co pamietam to mustang mial lekkie wybrzuszenie w mijescu gdzie jest silnik, a u ciebie jest az strasznie płasko. moze sie myle. ale okolice smigla i kabiny zdecydowanie do poprawy, ale jak poprawisz te niedociagniecia to bedzie ladny model.
Napisano 24 Listopad 200321 l popatrz na zdjęciach są dziury w miejscach gdzie lopaty wchodzą w ten korpus:
Napisano 25 Listopad 200321 l Originally posted by Loozack hmmm, jakoś mi te łopaty nie pasują [hmmm] mi tak samo :/
Napisano 25 Listopad 200321 l Hi, przygladalem sie temu modelowi, ale powiem szczerze, ze nie bardzo jakos odwzorowuje charakter tego samolotu. Cos w nim jest nie tak. Niestety nie jestem w stanie powiedziec co, ale pewnie tez macie takie odczucie... Byc moze jest on zbyt \"okragly\", obly, no nie wiem... (jak najbardziej zgodnym z oryginalem - kto z was wie jak naprawde wyglada taki mustang na zywo) - Mialem okazje ogladac ten samolot z bliska, jest znakomity... A tu jest pare zdjec, ktore udalo mi sie zrobic... Minimalnie wiecej zdjec jest tutaj... http://akcin.magma-net.pl/kamwojcik/galeria.php?gal=airshow Pozdrawiam...
Napisano 25 Listopad 200321 l Autor Dzięki za komentarze, w czwartek postatram się coś ztym zrobić :|. Chyba już wiem czemu te śmigla coś nie pasują, powinienem je trochę poszerzyć. Kkk81 thx za zdjęcia:).
Napisano 25 Listopad 200321 l Witam! Rama kabiny pilotow chyba niedokladnie pasuje do kadluba, bo w rogu o ile mnie wzrok nie myli jest malenki otworek? Bedziesz to czyms zaslanial w pozniejszym etapie czy tak ma byc? A generalnie, bardzo sympatyczny model! Pozdrawiam!
Napisano 26 Listopad 200321 l Originally posted by kkk81 A tu jest pare zdjec, ktore udalo mi sie zrobic... tzn sie Ty tam byles i robiles te zdjecia?? :| bo z tego co napisael tak by winikalo :) a co do zdjec fajnie ze je pokazales bo teraz to widac ze to MUSTANG !! :))))))) TEN SAMOLOT MA TO \"COS\" :)!! niestety ale Lucas u Ciebie narazie tego nie ma :(. ale mam nadzieje ze bedzie wiec czekam na poprawki :) pozdro
Napisano 26 Listopad 200321 l Autor Właściwie to zająłem się już tą dziurą, ale nie chciało mi się już renderować.
Napisano 26 Listopad 200321 l Tak Pionier, miałem okazję tam być, oglądać, dotykać i takie tam. Zdjecia tez sam robilem... :) Jednoczesnie ciesze sie, ze komus sie te zdjecia przydadza. Powodzenia /Lucas/... :)
Napisano 27 Listopad 200321 l lepiej ! :) pracowac dalej :) ps kkk81 jak to jest dotknac MUSTANGA [lol2] [lol2] [lol2] [lol2]
Napisano 27 Listopad 200321 l ano lepiej :) ale teraz dopiero zauważyłem, że statecznik pionowy jest jakiś taki splaszczony od połowy w górę, tak jakby tam w ogóle nie było profila :| ale ogólnie nie jest źle :) nic tylko czekać na bumpy i teksturki :D pozdrawiam [piwo]
Napisano 27 Listopad 200321 l Autor Do bump\'a i texturek to jeszcze trochę brakuje, musze jeszcze to takie coś, co się pod kadłubem otwiera, działka, kokpit i pare innych dupereli:).
Napisano 1 Grudzień 200321 l Autor Update:), zrobiłem to takie z tyłu co się otwiera, nie wiem jak to nazwać :P. Wiem, że wolno mi idzie no ale cóż, szybciej się nie da:)
Napisano 1 Grudzień 200321 l nooooo ten 2 renderek juz klimatowo wyhlada :D :)))) tylko czy \"rama\" ktora trzyma tylni kolo nie jest za cienka ? pozatym ok :)
Napisano 1 Grudzień 200321 l Autor Może faktycznie jest za cienka, na zdjęciach raczej to słabo widać ale poprawię to.
Napisano 1 Grudzień 200321 l bardzo fajnie to wygląda :) ale mam wrażenie, że statecznik pionowy ciągle jest spłaszczony... pozdrawiam [piwo]
Napisano 4 Grudzień 200321 l Autor Skończyłem zewnętrzny modeling:D, teraz zostały tylko elementy kokpitu (chyba nie ma sensu znowu modelować wskaźników itp.) i zacznę texturowanie:)
Napisano 4 Grudzień 200321 l Autor A tu jeszcze zbliżenie na działka, trochę brzydko wyglądają okolice krawędzi ale nie wiem jak temu zaradzić :/, mam nadzieję, że nie będzie tego widać:)
Napisano 4 Grudzień 200321 l no ladny modeli ladny, teraz tylko przez textury nadach mu \"ducha\" tego samolotu a bedzie pieknie :) pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200321 l Hmm mialem u siebie podobny problem a zaradzilem to tak ze tak gdzie mialem gesta siatke a chcialem dac extrude to pousowalem niektore \"edge\" dalem extrude, a pozniej za pomoca connect polaczylem \"edge\" ze soba i wyszlo imo oka zreszta wieczorkiem dam updejta mojego bf109. A tak pozatym to lopaty wg mnie sa chyba ciut zamale, i chyba troszke gorna czesc pokrywy na silnik powinna byc troche tak lekko kwadratowa ale moze poprostu zle widze z tej perspekywy ale ogolnie to wyglada super :>