Jump to content

Blizzard Art Contest 2006 Wyniki

Hindus

Recommended Posts

Znane są już oficjalne wyniki pierwszego konkursu opublikowanego przez Blizzard - Art Contest 2006. Prace oceniane były w czterech kategoriach, z czego trzy z nich dotyczyły takich produkcji jak Diablo, Starcraft, Warcraft, czwartą stanowiła 'animacja'.

Kategorie prac zgłaszanych na konkurs :

1) Diablo Art

2) StarCraft Art

3) Warcraft Art

4) Cinematic Art

zwycięzca kat1 : Marc Simonetti

zwycięzca kat2 : Seo Young Min

zwycięzca kat3 : Choi Won Chun

zwycięzca kat4 : Peter Zoppi

Łączna wartość nagród szacowana jest na sumę 10 tysięcy dolarów (każda kategoria osobno).

Reszta prac spośród których jury dokonało wyboru znajduje się pod tym adresem [zobacz]

nom, pracki oczywiście świetne.

Ale enviromenty wypadają w tym zestawieniu co najmniej blado, jedynie envo do Starcrafta daje radę, reszta kiepściutko :)

Postacie na bardzo wysokim poziomie, czego można się było spodziewać, jednak nie do końca rozumiem czemu jako najlepszą postać 3d do Diablo wybrano tego gosta zamiast tej postaci:

http://www.arshlevon.com/images/poster_final_diablo.jpg.... mi osoboście dużo bardziej ta się podoba... No ale może to wynika z postawienia na teksturki malowane ręcznie. Ten diabełek jest jednak dużo bardziej w stylu Dooma III...

pozdrawiam

kurcze ale wybrali... interesowała mnie tylko kategoria Starcrafta... i wybrali taką prace ze mi coś sie skręciło w bebechach. Blech... bez klimatu brak nawiązań. Jakieś pseudo dopracowane bez pomysłu badziewie. Napisałem ze dopracowane bo jest dobrze zrobione ale co w tym jest ze starcrafta? chyba mniejwięcej ta głowa Hydraliska. A ten marins to łolaboga - jak z Warcrafta3...

co do pracki Warcrafta to podobnie . co ta "kobieta" ma do tej gry??? bezsens kompletny...

Guest Bad Moon

Starcraft Rulez!

Poza tym wiem, dlaczego część prac w tym śmiesznym konkursie jest taka... przeciętna, ano dlatego że Polacy zostali zdyskryminowani...

Bojkot!

Gdyby nie bylo takiego ograniczenia w finale napewno znalazła by się niejedna lepsza praca... ten environment w klimacie Diablo jako "second award" jest poprostu denny, bez pomyslu i z warsztatu w nim zbyt ciekawego nie widac... podobnie moim zdaniem jest z "envem z SC.