Napisano 1 Listopad 200618 l Znane są już oficjalne wyniki pierwszego konkursu opublikowanego przez Blizzard - Art Contest 2006. Prace oceniane były w czterech kategoriach, z czego trzy z nich dotyczyły takich produkcji jak Diablo, Starcraft, Warcraft, czwartą stanowiła 'animacja'. Kategorie prac zgłaszanych na konkurs : 1) Diablo Art 2) StarCraft Art 3) Warcraft Art 4) Cinematic Art zwycięzca kat1 : Marc Simonetti zwycięzca kat2 : Seo Young Min zwycięzca kat3 : Choi Won Chun zwycięzca kat4 : Peter Zoppi Łączna wartość nagród szacowana jest na sumę 10 tysięcy dolarów (każda kategoria osobno). Reszta prac spośród których jury dokonało wyboru znajduje się pod tym adresem [zobacz]
Napisano 1 Listopad 200618 l imo pracki bardzo fajne i na wysokim poziomie , uwazam nadal ze gdyby dopuscili polakow to wcale bym sie nie zdziwil ze wiekszosc by wlasnie oni zagarneli , ale coz
Napisano 1 Listopad 200618 l Szkoda że nie mogli Polacy się w to babrać. Imo Klicek ma racje, ehh szkoda szkoda.
Napisano 1 Listopad 200618 l rowr -> bo nie mamy jeszcze tarczy antyrakietowej ;) Dużą część prac widziałem już w WIPach na różnych forach :) kawał świetnej roboty.
Napisano 1 Listopad 200618 l nom, pracki oczywiście świetne. Ale enviromenty wypadają w tym zestawieniu co najmniej blado, jedynie envo do Starcrafta daje radę, reszta kiepściutko :) Postacie na bardzo wysokim poziomie, czego można się było spodziewać, jednak nie do końca rozumiem czemu jako najlepszą postać 3d do Diablo wybrano tego gosta zamiast tej postaci: http://www.arshlevon.com/images/poster_final_diablo.jpg.... mi osoboście dużo bardziej ta się podoba... No ale może to wynika z postawienia na teksturki malowane ręcznie. Ten diabełek jest jednak dużo bardziej w stylu Dooma III... pozdrawiam
Napisano 1 Listopad 200618 l Ziomus masz racje :) Leru tak przegladalem rowniez i bylo kilkaset lepszych pracek niz tutaj widac , chyba artystom nie starczylo sil by je skonczyc :)
Napisano 1 Listopad 200618 l phii myślałem, że bedzie wyższy poziom a takie phii.. :D: toz konik r2d2 wygląda dużo lepiej :) tak wiec zgadzam sie z Klickiem
Napisano 1 Listopad 200618 l KLICEK -> widziałem dużo WIPków i większość to byłby modele HP. Czy lepsze trudno powiedzieć. Nie wiem ile poszło do Blizzarda.
Napisano 1 Listopad 200618 l No ale musze przyznac ze te hpeki nie mialy tego wewnetrznego fuj tego ukrytego pfe ;)
Napisano 1 Listopad 200618 l http://www.blizzard.com/inblizz/contests/artcontest2006/images/grandstarcraft.jpg -> http://hawkprey.com/GOWposting.jpg joke?
Napisano 1 Listopad 200618 l Tiger - stawiałbym na zbieg okoliczności :) design starowych marinów i firesów (na arcie) od lat się nie zmienia
Napisano 2 Listopad 200618 l raczej myslalem o glowie (kopia 1 - 1), pomysle wogole, bo sam marine tak czy inaczej przewleka sie od czasow warhammera 40k ;) generalnie spodziewalem sie ciekawszych prac, bo wipow byla masa tu i owdzie.
Napisano 2 Listopad 200618 l hmmm. ktos napisal, ze gdyby polacy pogli by startowac to by wszystko wygrali,,,, no spoko, fajnie by bylo ale skad te przypuszczenia?!
Napisano 2 Listopad 200618 l hmmm. ktos napisal, ze gdyby polacy pogli by startowac to by wszystko wygrali,,,, no spoko, fajnie by bylo ale skad te przypuszczenia?! ze mamy najzdolniejszych grafikow ? :d
Napisano 4 Listopad 200618 l kurcze ale wybrali... interesowała mnie tylko kategoria Starcrafta... i wybrali taką prace ze mi coś sie skręciło w bebechach. Blech... bez klimatu brak nawiązań. Jakieś pseudo dopracowane bez pomysłu badziewie. Napisałem ze dopracowane bo jest dobrze zrobione ale co w tym jest ze starcrafta? chyba mniejwięcej ta głowa Hydraliska. A ten marins to łolaboga - jak z Warcrafta3... co do pracki Warcrafta to podobnie . co ta "kobieta" ma do tej gry??? bezsens kompletny...
Napisano 5 Listopad 200618 l Starcraft Rulez! Poza tym wiem, dlaczego część prac w tym śmiesznym konkursie jest taka... przeciętna, ano dlatego że Polacy zostali zdyskryminowani... Bojkot!
Napisano 4 Grudzień 200618 l Gdyby nie bylo takiego ograniczenia w finale napewno znalazła by się niejedna lepsza praca... ten environment w klimacie Diablo jako "second award" jest poprostu denny, bez pomyslu i z warsztatu w nim zbyt ciekawego nie widac... podobnie moim zdaniem jest z "envem z SC.