Jump to content

obiekt 3D + film

goral

Recommended Posts

No... oprócz krzyżyków powinna być jeszcze animowana kamera z image plane'm, na którtym jest wyświetlany ten filmik.

Te krzyżyki to po prostu punkty obliczone przez boujou, które stanowią geometrię w tym filmiku. Na tych krzyżykach układasz sobie swoje modele 3d.

No... oprócz krzyżyków powinna być jeszcze animowana kamera z image plane'm, na którtym jest wyświetlany ten filmik.

Te krzyżyki to po prostu punkty obliczone przez boujou, które stanowią geometrię w tym filmiku. Na tych krzyżykach układasz sobie swoje modele 3d.

jest kamera i sa krzyżyki ale nie ma image plane..?????????????????

potrzebujesz czegoś co sie nazywa 3D tracking do Programu takiego jak After Effects.

Lub, wyszedł ostatnio plugin w wersji alpha dla XSI (FX tree), który pozwala właśnie na to. Poszukaj na XSIbase.com

po co mi jakiś plugin FX tree jak w wersji 5.1 jest on oryginalnie w programie!!!!

Nie wiem jak jest w XSI, ale z tym image plane chodzi o to, że patrząc przez tą utworzoną kamerę widzisz też ten filmik.

Ale bez tego też da się żyć.

no wlasnie ja jak ustawie w softimage żeby patrzył przez tą kamere to nie ma tego image plane. wogóle w scenie nie ma image plane. jest tylko kamera i krzyżyki...

Zrobiłem to wg. tego tutoriala i jak ładuje do xsi to nie ma plane...

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15814

jezusicku to wczytaj sobie film jako tlo i bedzie to samo!!

Panie Super oko czy me można by było tego napisać jaśniej a nie pisać milion postów.....

Jak wczytam tło do xsi to napewno obiekt nie bedzie w tym filmie np na jezdni. Gdyby to było takie proste to po co wymyślali by program za kilka tysięcy dolarów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli nie ma sz ochoty mi pomagać to po co wogóle sie odzywasz w tym wątku......

A żeby obiekt stał na jedni to musisz go sam tam postawić :*

to chyba normlane że trzeba go tam włożyć tylko problem tkwi jak?

Czy możę mi ktoś to normalnie i zwięźle wytłumaczyć a nie pisac jakieś okrężne odpowiedzi?

• Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy