goral Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Siemano. Dawno mnie tu nie było ale znowu mam pytanie.. Wie ktos może jak łączyć obiekty 3D z filmem nakręconym kamerą??? Z góry dzięki za wszystkie reposty.....:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gordy Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 potrzebujesz czegoś co sie nazywa 3D tracking do Programu takiego jak After Effects. Lub, wyszedł ostatnio plugin w wersji alpha dla XSI (FX tree), który pozwala właśnie na to. Poszukaj na XSIbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chalek Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 polecam boujou do trackingu Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 polecam boujou do trackingu mam juz ten program i wyeksportowałem z tego prgramu do pliku dotXSI jednak jak importuje go do Softimage to sa same krzyżyki i nie wiem co dalej............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 No... oprócz krzyżyków powinna być jeszcze animowana kamera z image plane'm, na którtym jest wyświetlany ten filmik. Te krzyżyki to po prostu punkty obliczone przez boujou, które stanowią geometrię w tym filmiku. Na tych krzyżykach układasz sobie swoje modele 3d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 No... oprócz krzyżyków powinna być jeszcze animowana kamera z image plane'm, na którtym jest wyświetlany ten filmik. Te krzyżyki to po prostu punkty obliczone przez boujou, które stanowią geometrię w tym filmiku. Na tych krzyżykach układasz sobie swoje modele 3d. jest kamera i sa krzyżyki ale nie ma image plane..????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 potrzebujesz czegoś co sie nazywa 3D tracking do Programu takiego jak After Effects. Lub, wyszedł ostatnio plugin w wersji alpha dla XSI (FX tree), który pozwala właśnie na to. Poszukaj na XSIbase.com po co mi jakiś plugin FX tree jak w wersji 5.1 jest on oryginalnie w programie!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Nie wiem jak jest w XSI, ale z tym image plane chodzi o to, że patrząc przez tą utworzoną kamerę widzisz też ten filmik. Ale bez tego też da się żyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 Nie wiem jak jest w XSI, ale z tym image plane chodzi o to, że patrząc przez tą utworzoną kamerę widzisz też ten filmik. Ale bez tego też da się żyć. no wlasnie ja jak ustawie w softimage żeby patrzył przez tą kamere to nie ma tego image plane. wogóle w scenie nie ma image plane. jest tylko kamera i krzyżyki... Zrobiłem to wg. tego tutoriala i jak ładuje do xsi to nie ma plane... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15814 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUPER_OkO Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 jezusicku to wczytaj sobie film jako tlo i bedzie to samo!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 jezusicku to wczytaj sobie film jako tlo i bedzie to samo!! Panie Super oko czy me można by było tego napisać jaśniej a nie pisać milion postów..... Jak wczytam tło do xsi to napewno obiekt nie bedzie w tym filmie np na jezdni. Gdyby to było takie proste to po co wymyślali by program za kilka tysięcy dolarów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli nie ma sz ochoty mi pomagać to po co wogóle sie odzywasz w tym wątku...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUPER_OkO Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 No wlasnie sie placi tyle kasy poto zeby to bylo takie proste!! Nie masz plana to wczytaj w xsi tlo animowane wstaw obiekt do sceny wyrenderuj i bedzie pasowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Kiełbaster Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 A żeby obiekt stał na jedni to musisz go sam tam postawić :* Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral Posted November 9, 2006 Author Share Posted November 9, 2006 A żeby obiekt stał na jedni to musisz go sam tam postawić :* to chyba normlane że trzeba go tam włożyć tylko problem tkwi jak? Czy możę mi ktoś to normalnie i zwięźle wytłumaczyć a nie pisac jakieś okrężne odpowiedzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts