Napisano 2 Listopad 200618 l Siemano. Dawno mnie tu nie było ale znowu mam pytanie.. Wie ktos może jak łączyć obiekty 3D z filmem nakręconym kamerą??? Z góry dzięki za wszystkie reposty.....:)
Napisano 2 Listopad 200618 l potrzebujesz czegoś co sie nazywa 3D tracking do Programu takiego jak After Effects. Lub, wyszedł ostatnio plugin w wersji alpha dla XSI (FX tree), który pozwala właśnie na to. Poszukaj na XSIbase.com
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor polecam boujou do trackingu mam juz ten program i wyeksportowałem z tego prgramu do pliku dotXSI jednak jak importuje go do Softimage to sa same krzyżyki i nie wiem co dalej............
Napisano 2 Listopad 200618 l No... oprócz krzyżyków powinna być jeszcze animowana kamera z image plane'm, na którtym jest wyświetlany ten filmik. Te krzyżyki to po prostu punkty obliczone przez boujou, które stanowią geometrię w tym filmiku. Na tych krzyżykach układasz sobie swoje modele 3d.
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor No... oprócz krzyżyków powinna być jeszcze animowana kamera z image plane'm, na którtym jest wyświetlany ten filmik. Te krzyżyki to po prostu punkty obliczone przez boujou, które stanowią geometrię w tym filmiku. Na tych krzyżykach układasz sobie swoje modele 3d. jest kamera i sa krzyżyki ale nie ma image plane..?????????????????
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor potrzebujesz czegoś co sie nazywa 3D tracking do Programu takiego jak After Effects. Lub, wyszedł ostatnio plugin w wersji alpha dla XSI (FX tree), który pozwala właśnie na to. Poszukaj na XSIbase.com po co mi jakiś plugin FX tree jak w wersji 5.1 jest on oryginalnie w programie!!!!
Napisano 2 Listopad 200618 l Nie wiem jak jest w XSI, ale z tym image plane chodzi o to, że patrząc przez tą utworzoną kamerę widzisz też ten filmik. Ale bez tego też da się żyć.
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor Nie wiem jak jest w XSI, ale z tym image plane chodzi o to, że patrząc przez tą utworzoną kamerę widzisz też ten filmik. Ale bez tego też da się żyć. no wlasnie ja jak ustawie w softimage żeby patrzył przez tą kamere to nie ma tego image plane. wogóle w scenie nie ma image plane. jest tylko kamera i krzyżyki... Zrobiłem to wg. tego tutoriala i jak ładuje do xsi to nie ma plane... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15814
Napisano 3 Listopad 200618 l Autor jezusicku to wczytaj sobie film jako tlo i bedzie to samo!! Panie Super oko czy me można by było tego napisać jaśniej a nie pisać milion postów..... Jak wczytam tło do xsi to napewno obiekt nie bedzie w tym filmie np na jezdni. Gdyby to było takie proste to po co wymyślali by program za kilka tysięcy dolarów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli nie ma sz ochoty mi pomagać to po co wogóle sie odzywasz w tym wątku......
Napisano 3 Listopad 200618 l No wlasnie sie placi tyle kasy poto zeby to bylo takie proste!! Nie masz plana to wczytaj w xsi tlo animowane wstaw obiekt do sceny wyrenderuj i bedzie pasowac.
Napisano 9 Listopad 200618 l Autor A żeby obiekt stał na jedni to musisz go sam tam postawić :* to chyba normlane że trzeba go tam włożyć tylko problem tkwi jak? Czy możę mi ktoś to normalnie i zwięźle wytłumaczyć a nie pisac jakieś okrężne odpowiedzi?