Matuzalem Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Witam Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś dobre plugin-y, które pomagają tworzyć efekty wody, ognia i dymu? Oprogramowanie takie jak w temacie: 3D Studio MAX 9; renderer: V-RAY Adv 1.5 RC3. Pisze, ponieważ wszystkie plugin-y z 8 niestety nie działają. Pozdrawiam
voyager Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Woda: Fale itp: - dreamscape - v-ray displacement + animowany noise, symulacja "płynięcia" wody - real flow, - glu3d, - particle flow Ogień, dym: - Phoenix - real flow, - glu3d, - particle, particle flow Pozdrawiam [+] Przepraszam, nie doczytałem :( ALe i tak dużo efektów można uzyskać, cząsteczkami z Maxa9, trzeba tylko je okiełznać
Matuzalem Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 Wiem cząsteczki mają swą moc, ale jednak czasem brakuje im tego co można uzyskać przez plugin-y. Pozdrawiam
animaster Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Jeżeli chodzi o ogień i dym to jeszcze "pyrocluster"
Gość mokki Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 najlepszym pluginem z jakiego korzystałem do tworzenia dymu, ognia, różnego rodzaju gazów chmur, to afterburn łatwo szybko i przyjemnie
Hynol Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Tylko że żaden z wymienionych pluginów nie współpracuje z Vrayem dobrze i bardziej opłaca się zadziałać na cząsteczkach i materiałach vrayowskich.
Shogun 3D Napisano 28 Luty 2007 Napisano 28 Luty 2007 Hynol ma rację. Wspomniane plugi miodzio działają z Mentalem, ale nie z V-rayem. Poza tym co dymu i ognia, to najnowszym i o najbardziej spektakularnym potencjale narzędziem jest FumeFX. Też najlepiej śmiga na Mentalu.
Master Kiełbaster Napisano 28 Luty 2007 Napisano 28 Luty 2007 przerzuć się na mentala (ew. na scanline) :*
Neaniver Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Efekty wody i dymu myślę, że najlepiej generuje FumeFX SitniSati http://www.afterworks.com/FumeFX.asp
Rekomendowane odpowiedzi