Napisano 12 Listopad 200618 l Witam Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś dobre plugin-y, które pomagają tworzyć efekty wody, ognia i dymu? Oprogramowanie takie jak w temacie: 3D Studio MAX 9; renderer: V-RAY Adv 1.5 RC3. Pisze, ponieważ wszystkie plugin-y z 8 niestety nie działają. Pozdrawiam
Napisano 12 Listopad 200618 l Woda: Fale itp: - dreamscape - v-ray displacement + animowany noise, symulacja "płynięcia" wody - real flow, - glu3d, - particle flow Ogień, dym: - Phoenix - real flow, - glu3d, - particle, particle flow Pozdrawiam [+] Przepraszam, nie doczytałem :( ALe i tak dużo efektów można uzyskać, cząsteczkami z Maxa9, trzeba tylko je okiełznać
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor Wiem cząsteczki mają swą moc, ale jednak czasem brakuje im tego co można uzyskać przez plugin-y. Pozdrawiam
Napisano 27 Luty 200718 l najlepszym pluginem z jakiego korzystałem do tworzenia dymu, ognia, różnego rodzaju gazów chmur, to afterburn łatwo szybko i przyjemnie
Napisano 27 Luty 200718 l Tylko że żaden z wymienionych pluginów nie współpracuje z Vrayem dobrze i bardziej opłaca się zadziałać na cząsteczkach i materiałach vrayowskich.
Napisano 28 Luty 200718 l Hynol ma rację. Wspomniane plugi miodzio działają z Mentalem, ale nie z V-rayem. Poza tym co dymu i ognia, to najnowszym i o najbardziej spektakularnym potencjale narzędziem jest FumeFX. Też najlepiej śmiga na Mentalu.
Napisano 4 Marzec 200718 l Efekty wody i dymu myślę, że najlepiej generuje FumeFX SitniSati http://www.afterworks.com/FumeFX.asp