Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

sie rozpędzacie tutaj widzę :) fajnie :)

niektóre fotki niezłe, niektóre w porządku niektóre... hmm... kontrowersyjne. zastanówcie się czasami czy warto wogóle wrzucać niektóre fotki ;)

ode mnie fotki łąki z dzisiaj z rana i wieczorny mini wypad na Ostrów Tumski:

wsio Canon 350D + Canon 15-55 i Sigma 70-210.

czasy i przysłony podane przy zdjęciach. ISO zawsze 100.

82c7252fd1b99b59.jpg

[czas: 1/2500 F8]

98c60ae050863f4b.jpg

04d79de2e0376b1a.jpg

4306116522557a6d.jpg

[czas: 25sec, F18]

7a3f57d0a00dc2bc.jpg

[czas: 16sec, F18]

1c30eb4c661e1072.jpg

[czas: 10sec, F14]

99b1bc37989d056a.jpg

[czas: 15sec, F14]

4de755adcbf81137.jpg

[czas: 20sec, F11]

5044c2991cef8839.jpg

[czas: 30sec, F11]

0a1a111b5294066f.jpg

[czas: 20sec, F18]

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 505
  • Wyświetleń 113,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

trzecia fotka super, kompozycyjnie fajnie rozegrana i ładne światełko złapałeś, Ostrów....mi się już przejadł :D

Napisano

Vorek: wiem wiem... ale co ja bidny moge zrobić? to jedyne dobre miejsce na szybką nocną fotkę :]

Drakula" u mnie przed blokiem kiedy wychodziłem do pracy. akurat słońce swieciło więc pomyślałem, że zamiast skrobać szyby w aucie skocze na wał i pofoce.

Pozdrawiam

Napisano

He he tweety jak zobaczyłem twoje fotki z ostrowa to mnie rozwaliło szczególnie dziewiąta hehe. pewnie sie zastanawiasz czemu:]

oto odpowiedź. trochę podobne :]

dsc02029jo7.jpg

25 sek

a tu parę innych z tego samego dnia

dsc02026ta5.jpg

i prawie jak z san francisco..Grunwald's Bridge:]

dsc02051ru0.jpg

jak znajdę ustawienia to podam. szac

a i jeszcze jedno

dsc02285zu5.jpg

Napisano
  Cytat
He he tweety jak zobaczyłem twoje fotki z ostrowa to mnie rozwaliło szczególnie dziewiąta hehe. pewnie sie zastanawiasz czemu:]

kurcze a wiesz że wcześniej jużktoś tam musiał być bo śnieg był ładnie w tym samym miejscu wydeptany (i tak jakby ktoś statyw tam wbijał) :]

może się nawet minęliśmy :)

fotki fajne ale bardziej prostuj kadry. most się wali lekko w prawo ;]

Pozdrawiam

Napisano

tweety kawał mistrzowskiej roboty, super fotki! czwarta fotka z posążkiem po środku budynków (4306116522557a6d.jpg) wygląda jak przerysowana z komiksu, piękna robota, naprawdę jestem pod wrażeniem, zwlaszcza pieknie te światło oblewa posąg, szkoda tylko, że cinqe stoi, trochę niszczy kadr, ale tak pięknie!:)

Ps: I mam takie pytanie, czy nie warto było prostować budynki..? Ale tak się głebiej zastanawiając ... chyba nie:P Co do drugiego zdjęcia, to nei wiem czy nie przy dużo po lewej stronie przyciąłeś, ja bym jednak te gałęzie zostawił. Ogólnie szósteczka za wszystko:)

Napisano

heeh to chyba nie były moje ślady bo robiłem bez statywu( stąd czasami mi tak jakoś krzywo wyjdzie:])

Napisano
  • Autor

czajniczek w ujęciu reklamowym :]

studio uczelniane

aparat: kiev 80

film: nie pamiętam ;)

skan negatywu

czajniczek.jpg

Pozdrawiam

Napisano

super czajniczek, nie myslales o tym by zagotowac w nim wode i tak ustawic wtedy para wydobywajaca sie mogla dac niezy efekt ;)

Napisano
  • Autor

Kuciel - dzięki, myślałem, tylko że na zajęciach nie było już czasu, miałem doklejać parę w domu ale też się nie wyrobiłem :)

Napisano

Test nowego szkła Canon 24-105 f4L. Szybkość i celność AF - świetna.! Oba zdjęcia to crop-y (105 mm trochę za krótko było:-) a tego dnia po raz pierwszy nie zabrałem sigmy 70-300 by pofocić nowym szkiełkiem... szkoda)

[ 1 ] ISO 200 / f 7,1 / ogniskowa - 105mm / czas 1/80s

w1hw6.jpg

[ 2 ] ISO 200 / f 7,1 / ogniskowa 105mm/ czas 1/320s

w2lm6.jpg

Napisano

Vorek Super !!! czajnik firmowo żadny ale zdjęcie zrobło z niego bohatera :) Zelmer się umywa :d

Belus ale i tak jest ekstra!!! wiewóreczka jak talala:) nic dodac nic ująć piękne fotografie.

Napisano

Nie no czajnik wymiata :) Najciekawsze to jest to, że czasem nawet z najmniej ciekawym kawałkiem złomu można zrobić ciekawe fotki :)

Wiewiór jest świetny, rzekłbym uroczy szczególnie gdy spoziera sobie gdzieś tam w dal.

Pozdrawiam

Lukas8410

Napisano

Właśnie o tym mówiłem :)

Podoba mi się rozdźwięk między barwami (nieco chłodniejszymi) żarówki powyżej, w stosunku do tych którymi cechuje się żarówka leżąca na dole.

Napisano

to ja zaniże poziom:)

test obiektywu:

img9720oe8.jpg

ISO 200

przysłona 3,5

EV -1

350D + Industar 3.5 50 + wieża makro

oświetlenie z góry

dał się we znaki brak statywu i brak skilla;)

[+]

heh, sroczan mieszkam niedaleko Ciebie, Kamień się kłania:D

Napisano

jest to chyba moje pierwsze zdjęcie wrzucone tutaj z tego względu, że wydaje mi się być dobrze zmontowane, ale jeśli się myle to będe wdzięczny za wyprowadzenie z błędu...

dscf5392sg7.th.jpg

Napisano

Wiedzieliscie ze zeby robic fotki w kosciolach to trzeba miec pozwolenie z diecezji? Beka.

Mam nadzieje ze sie udalo. Chociaz tyle sie ruszali ze na dlugich czasach ciezko bywalo, no i dobrze sie ustawic to juz wogole sukces.

julitapr6.jpg

Canon PS 630, F2.8, czas kolo 0,6

i jeszcze maly hdr :)

julitaxs8.jpg

Nie podam parametrow bo nie pamietam. Robilem w stresie i na szybko

Napisano

taka próba w hdri (lepper w odbiciu oryginalny, kononowicz się już nie zmieścił:])

m322odyadx8.jpg

Napisano

dlatego właśnie wrzuciłem je do WiP, w sumie chodziło mi o koncept...

Napisano

Maly spacerek po plazy...

Dzieciaczki karmiace labedzie:

12e_2-17.jpg

I sam dostojny mlody labedz:

16e_2-18.jpg

Skany negatywow

Sprzet: Zenit TTL + Jupiter 135mm

Napisano

F: 2.8

ISO 200

350D + Canon 24-70mm / 2,8 L USM:

89328228aj0.jpg

F: 3,5

ISO 400

350D + Industar 3.5 50:

26361213er5.jpg

to co wyżej plus wieża makro:

img0300mk0.jpg

:D

Napisano
  tweety napisał:
eee... dałeś za obiektyw 3,5k czy znalazłeś go na ulicy? O_o

niestety, obiektyw jest znajomego fotografa:/ miałem możliwość sie nim pobawić przez weekend. normalnie ta eLka pracuje z EOS'em 5.

może uda mi sie go porzyczyć na meeting w Gliwicach:D

hcfro napisał:
he mogłeś wytrzec ten obiektyw bo brud az bije w oczy

fotki były robine w warunkach "biesiadnych", więc wybacz:)

Napisano

ciasno z tym koalą. oddal trochę i pokażwięcej przestrzeni. zagub tego misia w dzisiejszym świecie :)

dariusz: bierz go. będzie czym rzucać na poligonie ;) a na serio: szkło pierwsza klasa. jak masz pożyczać to się dobrze zastanów. potem ciężko będzie spłacić to draństwo :]

Napisano

tweety ręce mi się zaczęły trząść zaraz po tym jak go podpiąłem do mojego Canona, do tego stopnia że musiałem skracać czasy przysłony:D

teraz sie poważnie zastanawiam nad kupnem takiej eLki, jak zdąże go nabyć przed meetingiem to wezmę do porzucania;).

Napisano

ten koala to miał być stylizowany na kryminalistę czy jak. Bo jak dla mnie to wygląda jak z sex audiotele:]

Napisano
  dariusz napisał:
do tego stopnia że musiałem skracać czasy przysłony

hmm... raczej wartości przysłony :] czasy to są naświetlania inaczej ekspozycja ;D

Napisano

no właśnie o to mi chodziło. człowiek wie do czego to służy, a nie wie jak sie to nazywa:D

Napisano

hcfro bardziej chodziło o te audiotele:P Czyli samotny Miś szuka partnerki:)

Tweety masz rację co do kadru, trochę gniecie koale:P Ale nie ukrywam, że specjalnie tak skarowałem, bo niestety, fotel wąski i widać było oparcia, które wyglądały jeszcze okropniej:P

Napisano

no illy jak dla mnie 3 i 4 zdjęcie(z podkreśleniem na 3cie) naprawde dobre. co do pozostałych to takie sobie

Napisano

to nie moje, dalem linka bo to najlepszy temat :) acz pobawilbym sie tym :)

chociaz lomostyle staram sie teraz tuszowac fotki, ale to z udzialem hdri

a tutaj jedna fotka z dzisiaj :)

p3040193zq2.gif

a to z dzisiaj:

a1ka4.jpg

Napisano

Wyjąłem aparat z torby.. w końcu.... ech Gdyby dało się tak czas podzielić na "kilka" części (równoległych) ... :zarabianie pieniędzy, robienie zdjęć,modelowanie, rysowanie na fajnym tablecie,testownie nowego oprogramowania, granie w wypasione gry,przeglądanie for, nie wspominając już o "nieniszczeniu" sobie życia rodzinnego chorobą : "ty znowu przy komputerze" ... to byłoby fajnie...

a na razie... Facet z fajką:-)

paliwd8.jpg

Napisano

hmmm... wątek "work in..." coś cienko z nim ostatnio.Osobne wątki se pozakładali!(ja też:-) Dlatego dla przypomnienia i rozruszania... zamieszczam zdjęcie ... z lipca 2006. Zrobione jeszcze Fuji s5500.(przepalone strasznie... ale fajne:-)

dscf7738co2.jpg