Napisano 26 Styczeń 200718 l sie rozpędzacie tutaj widzę :) fajnie :) niektóre fotki niezłe, niektóre w porządku niektóre... hmm... kontrowersyjne. zastanówcie się czasami czy warto wogóle wrzucać niektóre fotki ;) ode mnie fotki łąki z dzisiaj z rana i wieczorny mini wypad na Ostrów Tumski: wsio Canon 350D + Canon 15-55 i Sigma 70-210. czasy i przysłony podane przy zdjęciach. ISO zawsze 100. [czas: 1/2500 F8] [czas: 1/2500 F8] [czas: 1/2500 F8] [czas: 25sec, F18] [czas: 16sec, F18] [czas: 10sec, F14] [czas: 15sec, F14] [czas: 20sec, F11] [czas: 30sec, F11] [czas: 20sec, F18] Pozdrawiam
Napisano 27 Styczeń 200718 l Autor trzecia fotka super, kompozycyjnie fajnie rozegrana i ładne światełko złapałeś, Ostrów....mi się już przejadł :D
Napisano 27 Styczeń 200718 l Vorek: wiem wiem... ale co ja bidny moge zrobić? to jedyne dobre miejsce na szybką nocną fotkę :] Drakula" u mnie przed blokiem kiedy wychodziłem do pracy. akurat słońce swieciło więc pomyślałem, że zamiast skrobać szyby w aucie skocze na wał i pofoce. Pozdrawiam
Napisano 27 Styczeń 200718 l Canon S1 IS ISO:100 Zachód słońca. Zdjęcie wykonane z okna mojego pokoju.
Napisano 27 Styczeń 200718 l He he tweety jak zobaczyłem twoje fotki z ostrowa to mnie rozwaliło szczególnie dziewiąta hehe. pewnie sie zastanawiasz czemu:] oto odpowiedź. trochę podobne :] 25 sek a tu parę innych z tego samego dnia i prawie jak z san francisco..Grunwald's Bridge:] jak znajdę ustawienia to podam. szac a i jeszcze jedno
Napisano 27 Styczeń 200718 l Cytat He he tweety jak zobaczyłem twoje fotki z ostrowa to mnie rozwaliło szczególnie dziewiąta hehe. pewnie sie zastanawiasz czemu:] kurcze a wiesz że wcześniej jużktoś tam musiał być bo śnieg był ładnie w tym samym miejscu wydeptany (i tak jakby ktoś statyw tam wbijał) :] może się nawet minęliśmy :) fotki fajne ale bardziej prostuj kadry. most się wali lekko w prawo ;] Pozdrawiam
Napisano 27 Styczeń 200718 l tweety kawał mistrzowskiej roboty, super fotki! czwarta fotka z posążkiem po środku budynków (4306116522557a6d.jpg) wygląda jak przerysowana z komiksu, piękna robota, naprawdę jestem pod wrażeniem, zwlaszcza pieknie te światło oblewa posąg, szkoda tylko, że cinqe stoi, trochę niszczy kadr, ale tak pięknie!:) Ps: I mam takie pytanie, czy nie warto było prostować budynki..? Ale tak się głebiej zastanawiając ... chyba nie:P Co do drugiego zdjęcia, to nei wiem czy nie przy dużo po lewej stronie przyciąłeś, ja bym jednak te gałęzie zostawił. Ogólnie szósteczka za wszystko:)
Napisano 28 Styczeń 200718 l heeh to chyba nie były moje ślady bo robiłem bez statywu( stąd czasami mi tak jakoś krzywo wyjdzie:])
Napisano 30 Styczeń 200718 l Autor czajniczek w ujęciu reklamowym :] studio uczelniane aparat: kiev 80 film: nie pamiętam ;) skan negatywu Pozdrawiam
Napisano 1 Luty 200718 l super czajniczek, nie myslales o tym by zagotowac w nim wode i tak ustawic wtedy para wydobywajaca sie mogla dac niezy efekt ;)
Napisano 1 Luty 200718 l Autor Kuciel - dzięki, myślałem, tylko że na zajęciach nie było już czasu, miałem doklejać parę w domu ale też się nie wyrobiłem :)
Napisano 1 Luty 200718 l Test nowego szkła Canon 24-105 f4L. Szybkość i celność AF - świetna.! Oba zdjęcia to crop-y (105 mm trochę za krótko było:-) a tego dnia po raz pierwszy nie zabrałem sigmy 70-300 by pofocić nowym szkiełkiem... szkoda) [ 1 ] ISO 200 / f 7,1 / ogniskowa - 105mm / czas 1/80s [ 2 ] ISO 200 / f 7,1 / ogniskowa 105mm/ czas 1/320s
Napisano 2 Luty 200718 l Vorek Super !!! czajnik firmowo żadny ale zdjęcie zrobło z niego bohatera :) Zelmer się umywa :d Belus ale i tak jest ekstra!!! wiewóreczka jak talala:) nic dodac nic ująć piękne fotografie.
Napisano 3 Luty 200718 l Nie no czajnik wymiata :) Najciekawsze to jest to, że czasem nawet z najmniej ciekawym kawałkiem złomu można zrobić ciekawe fotki :) Wiewiór jest świetny, rzekłbym uroczy szczególnie gdy spoziera sobie gdzieś tam w dal. Pozdrawiam Lukas8410
Napisano 5 Luty 200718 l Właśnie o tym mówiłem :) Podoba mi się rozdźwięk między barwami (nieco chłodniejszymi) żarówki powyżej, w stosunku do tych którymi cechuje się żarówka leżąca na dole.
Napisano 13 Luty 200718 l to ja zaniże poziom:) test obiektywu: ISO 200 przysłona 3,5 EV -1 350D + Industar 3.5 50 + wieża makro oświetlenie z góry dał się we znaki brak statywu i brak skilla;) [+] heh, sroczan mieszkam niedaleko Ciebie, Kamień się kłania:D
Napisano 14 Luty 200718 l jest to chyba moje pierwsze zdjęcie wrzucone tutaj z tego względu, że wydaje mi się być dobrze zmontowane, ale jeśli się myle to będe wdzięczny za wyprowadzenie z błędu...
Napisano 19 Luty 200718 l Wiedzieliscie ze zeby robic fotki w kosciolach to trzeba miec pozwolenie z diecezji? Beka. Mam nadzieje ze sie udalo. Chociaz tyle sie ruszali ze na dlugich czasach ciezko bywalo, no i dobrze sie ustawic to juz wogole sukces. Canon PS 630, F2.8, czas kolo 0,6 i jeszcze maly hdr :) Nie podam parametrow bo nie pamietam. Robilem w stresie i na szybko
Napisano 19 Luty 200718 l taka próba w hdri (lepper w odbiciu oryginalny, kononowicz się już nie zmieścił:])
Napisano 22 Luty 200718 l Maly spacerek po plazy... Dzieciaczki karmiace labedzie: I sam dostojny mlody labedz: Skany negatywow Sprzet: Zenit TTL + Jupiter 135mm
Napisano 25 Luty 200718 l F: 2.8 ISO 200 350D + Canon 24-70mm / 2,8 L USM: F: 3,5 ISO 400 350D + Industar 3.5 50: to co wyżej plus wieża makro: :D
Napisano 26 Luty 200718 l tweety napisał: eee... dałeś za obiektyw 3,5k czy znalazłeś go na ulicy? O_o niestety, obiektyw jest znajomego fotografa:/ miałem możliwość sie nim pobawić przez weekend. normalnie ta eLka pracuje z EOS'em 5. może uda mi sie go porzyczyć na meeting w Gliwicach:D hcfro napisał: he mogłeś wytrzec ten obiektyw bo brud az bije w oczy fotki były robine w warunkach "biesiadnych", więc wybacz:)
Napisano 27 Luty 200718 l ciasno z tym koalą. oddal trochę i pokażwięcej przestrzeni. zagub tego misia w dzisiejszym świecie :) dariusz: bierz go. będzie czym rzucać na poligonie ;) a na serio: szkło pierwsza klasa. jak masz pożyczać to się dobrze zastanów. potem ciężko będzie spłacić to draństwo :]
Napisano 27 Luty 200718 l tweety ręce mi się zaczęły trząść zaraz po tym jak go podpiąłem do mojego Canona, do tego stopnia że musiałem skracać czasy przysłony:D teraz sie poważnie zastanawiam nad kupnem takiej eLki, jak zdąże go nabyć przed meetingiem to wezmę do porzucania;).
Napisano 27 Luty 200718 l ten koala to miał być stylizowany na kryminalistę czy jak. Bo jak dla mnie to wygląda jak z sex audiotele:]
Napisano 27 Luty 200718 l dariusz napisał: do tego stopnia że musiałem skracać czasy przysłony hmm... raczej wartości przysłony :] czasy to są naświetlania inaczej ekspozycja ;D
Napisano 27 Luty 200718 l no właśnie o to mi chodziło. człowiek wie do czego to służy, a nie wie jak sie to nazywa:D
Napisano 27 Luty 200718 l hcfro bardziej chodziło o te audiotele:P Czyli samotny Miś szuka partnerki:) Tweety masz rację co do kadru, trochę gniecie koale:P Ale nie ukrywam, że specjalnie tak skarowałem, bo niestety, fotel wąski i widać było oparcia, które wyglądały jeszcze okropniej:P
Napisano 2 Marzec 200718 l no illy jak dla mnie 3 i 4 zdjęcie(z podkreśleniem na 3cie) naprawde dobre. co do pozostałych to takie sobie
Napisano 12 Marzec 200718 l to nie moje, dalem linka bo to najlepszy temat :) acz pobawilbym sie tym :) chociaz lomostyle staram sie teraz tuszowac fotki, ale to z udzialem hdri a tutaj jedna fotka z dzisiaj :) a to z dzisiaj:
Napisano 4 Kwiecień 200717 l Wyjąłem aparat z torby.. w końcu.... ech Gdyby dało się tak czas podzielić na "kilka" części (równoległych) ... :zarabianie pieniędzy, robienie zdjęć,modelowanie, rysowanie na fajnym tablecie,testownie nowego oprogramowania, granie w wypasione gry,przeglądanie for, nie wspominając już o "nieniszczeniu" sobie życia rodzinnego chorobą : "ty znowu przy komputerze" ... to byłoby fajnie... a na razie... Facet z fajką:-)
Napisano 26 Kwiecień 200717 l hmmm... wątek "work in..." coś cienko z nim ostatnio.Osobne wątki se pozakładali!(ja też:-) Dlatego dla przypomnienia i rozruszania... zamieszczam zdjęcie ... z lipca 2006. Zrobione jeszcze Fuji s5500.(przepalone strasznie... ale fajne:-)