tweety Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 sie rozpędzacie tutaj widzę :) fajnie :) niektóre fotki niezłe, niektóre w porządku niektóre... hmm... kontrowersyjne. zastanówcie się czasami czy warto wogóle wrzucać niektóre fotki ;) ode mnie fotki łąki z dzisiaj z rana i wieczorny mini wypad na Ostrów Tumski: wsio Canon 350D + Canon 15-55 i Sigma 70-210. czasy i przysłony podane przy zdjęciach. ISO zawsze 100. [czas: 1/2500 F8] [czas: 1/2500 F8] [czas: 1/2500 F8] [czas: 25sec, F18] [czas: 16sec, F18] [czas: 10sec, F14] [czas: 15sec, F14] [czas: 20sec, F11] [czas: 30sec, F11] [czas: 20sec, F18] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2007 trzecia fotka super, kompozycyjnie fajnie rozegrana i ładne światełko złapałeś, Ostrów....mi się już przejadł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Tweety, dzie te pierwsze fotki byly robione? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Vorek: wiem wiem... ale co ja bidny moge zrobić? to jedyne dobre miejsce na szybką nocną fotkę :] Drakula" u mnie przed blokiem kiedy wychodziłem do pracy. akurat słońce swieciło więc pomyślałem, że zamiast skrobać szyby w aucie skocze na wał i pofoce. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.I.K.I. 26 Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Canon S1 IS ISO:100 Zachód słońca. Zdjęcie wykonane z okna mojego pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcfro Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 He he tweety jak zobaczyłem twoje fotki z ostrowa to mnie rozwaliło szczególnie dziewiąta hehe. pewnie sie zastanawiasz czemu:] oto odpowiedź. trochę podobne :] 25 sek a tu parę innych z tego samego dnia i prawie jak z san francisco..Grunwald's Bridge:] jak znajdę ustawienia to podam. szac a i jeszcze jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 He he tweety jak zobaczyłem twoje fotki z ostrowa to mnie rozwaliło szczególnie dziewiąta hehe. pewnie sie zastanawiasz czemu:] kurcze a wiesz że wcześniej jużktoś tam musiał być bo śnieg był ładnie w tym samym miejscu wydeptany (i tak jakby ktoś statyw tam wbijał) :] może się nawet minęliśmy :) fotki fajne ale bardziej prostuj kadry. most się wali lekko w prawo ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 tweety kawał mistrzowskiej roboty, super fotki! czwarta fotka z posążkiem po środku budynków (4306116522557a6d.jpg) wygląda jak przerysowana z komiksu, piękna robota, naprawdę jestem pod wrażeniem, zwlaszcza pieknie te światło oblewa posąg, szkoda tylko, że cinqe stoi, trochę niszczy kadr, ale tak pięknie!:) Ps: I mam takie pytanie, czy nie warto było prostować budynki..? Ale tak się głebiej zastanawiając ... chyba nie:P Co do drugiego zdjęcia, to nei wiem czy nie przy dużo po lewej stronie przyciąłeś, ja bym jednak te gałęzie zostawił. Ogólnie szósteczka za wszystko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcfro Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 heeh to chyba nie były moje ślady bo robiłem bez statywu( stąd czasami mi tak jakoś krzywo wyjdzie:]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2007 czajniczek w ujęciu reklamowym :] studio uczelniane aparat: kiev 80 film: nie pamiętam ;) skan negatywu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 no very nice :) bardzo fajne światełko. obiekt dyskusyjny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2007 pierwszy jaki był pod ręką :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 super czajniczek, nie myslales o tym by zagotowac w nim wode i tak ustawic wtedy para wydobywajaca sie mogla dac niezy efekt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Luty 2007 Autor Share Napisano 1 Luty 2007 Kuciel - dzięki, myślałem, tylko że na zajęciach nie było już czasu, miałem doklejać parę w domu ale też się nie wyrobiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 o tak :) para by była tutaj idealna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Test nowego szkła Canon 24-105 f4L. Szybkość i celność AF - świetna.! Oba zdjęcia to crop-y (105 mm trochę za krótko było:-) a tego dnia po raz pierwszy nie zabrałem sigmy 70-300 by pofocić nowym szkiełkiem... szkoda) [ 1 ] ISO 200 / f 7,1 / ogniskowa - 105mm / czas 1/80s [ 2 ] ISO 200 / f 7,1 / ogniskowa 105mm/ czas 1/320s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 Vorek Super !!! czajnik firmowo żadny ale zdjęcie zrobło z niego bohatera :) Zelmer się umywa :d Belus ale i tak jest ekstra!!! wiewóreczka jak talala:) nic dodac nic ująć piękne fotografie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas8410 Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 Nie no czajnik wymiata :) Najciekawsze to jest to, że czasem nawet z najmniej ciekawym kawałkiem złomu można zrobić ciekawe fotki :) Wiewiór jest świetny, rzekłbym uroczy szczególnie gdy spoziera sobie gdzieś tam w dal. Pozdrawiam Lukas8410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 .: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas8410 Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Właśnie o tym mówiłem :) Podoba mi się rozdźwięk między barwami (nieco chłodniejszymi) żarówki powyżej, w stosunku do tych którymi cechuje się żarówka leżąca na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Swietne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 to ja zaniże poziom:) test obiektywu: ISO 200 przysłona 3,5 EV -1 350D + Industar 3.5 50 + wieża makro oświetlenie z góry dał się we znaki brak statywu i brak skilla;) [+] heh, sroczan mieszkam niedaleko Ciebie, Kamień się kłania:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sroczan Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 jest to chyba moje pierwsze zdjęcie wrzucone tutaj z tego względu, że wydaje mi się być dobrze zmontowane, ale jeśli się myle to będe wdzięczny za wyprowadzenie z błędu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 Wiedzieliscie ze zeby robic fotki w kosciolach to trzeba miec pozwolenie z diecezji? Beka. Mam nadzieje ze sie udalo. Chociaz tyle sie ruszali ze na dlugich czasach ciezko bywalo, no i dobrze sie ustawic to juz wogole sukces. Canon PS 630, F2.8, czas kolo 0,6 i jeszcze maly hdr :) Nie podam parametrow bo nie pamietam. Robilem w stresie i na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcfro Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 taka próba w hdri (lepper w odbiciu oryginalny, kononowicz się już nie zmieścił:]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 koncepcja dobra, podoba mi się, "but" co do wykonania to będę milczał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcfro Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 dlatego właśnie wrzuciłem je do WiP, w sumie chodziło mi o koncept... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 illy- w tych ślubnych "leży" balans bieli... stanowczo za żółto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Maly spacerek po plazy... Dzieciaczki karmiace labedzie: I sam dostojny mlody labedz: Skany negatywow Sprzet: Zenit TTL + Jupiter 135mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 F: 2.8 ISO 200 350D + Canon 24-70mm / 2,8 L USM: F: 3,5 ISO 400 350D + Industar 3.5 50: to co wyżej plus wieża makro: :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 eee... dałeś za obiektyw 3,5k czy znalazłeś go na ulicy? O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcfro Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 he mogłeś wytrzec ten obiektyw bo brud az bije w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 eee... dałeś za obiektyw 3,5k czy znalazłeś go na ulicy? O_o niestety, obiektyw jest znajomego fotografa:/ miałem możliwość sie nim pobawić przez weekend. normalnie ta eLka pracuje z EOS'em 5. może uda mi sie go porzyczyć na meeting w Gliwicach:D he mogłeś wytrzec ten obiektyw bo brud az bije w oczy fotki były robine w warunkach "biesiadnych", więc wybacz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 mały spontan: ustawienia Iso:200 reszta jakaś spontaniczna:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 ciasno z tym koalą. oddal trochę i pokażwięcej przestrzeni. zagub tego misia w dzisiejszym świecie :) dariusz: bierz go. będzie czym rzucać na poligonie ;) a na serio: szkło pierwsza klasa. jak masz pożyczać to się dobrze zastanów. potem ciężko będzie spłacić to draństwo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 tweety ręce mi się zaczęły trząść zaraz po tym jak go podpiąłem do mojego Canona, do tego stopnia że musiałem skracać czasy przysłony:D teraz sie poważnie zastanawiam nad kupnem takiej eLki, jak zdąże go nabyć przed meetingiem to wezmę do porzucania;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcfro Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 ten koala to miał być stylizowany na kryminalistę czy jak. Bo jak dla mnie to wygląda jak z sex audiotele:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 do tego stopnia że musiałem skracać czasy przysłony hmm... raczej wartości przysłony :] czasy to są naświetlania inaczej ekspozycja ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 no właśnie o to mi chodziło. człowiek wie do czego to służy, a nie wie jak sie to nazywa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 hcfro bardziej chodziło o te audiotele:P Czyli samotny Miś szuka partnerki:) Tweety masz rację co do kadru, trochę gniecie koale:P Ale nie ukrywam, że specjalnie tak skarowałem, bo niestety, fotel wąski i widać było oparcia, które wyglądały jeszcze okropniej:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Action sampler http://shop.lomography.com/actionsampler/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Marzec 2007 Autor Share Napisano 1 Marzec 2007 illy, bawisz się w lomo ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcfro Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 no illy jak dla mnie 3 i 4 zdjęcie(z podkreśleniem na 3cie) naprawde dobre. co do pozostałych to takie sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 to nie moje, dalem linka bo to najlepszy temat :) acz pobawilbym sie tym :) chociaz lomostyle staram sie teraz tuszowac fotki, ale to z udzialem hdri a tutaj jedna fotka z dzisiaj :) a to z dzisiaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 Wyjąłem aparat z torby.. w końcu.... ech Gdyby dało się tak czas podzielić na "kilka" części (równoległych) ... :zarabianie pieniędzy, robienie zdjęć,modelowanie, rysowanie na fajnym tablecie,testownie nowego oprogramowania, granie w wypasione gry,przeglądanie for, nie wspominając już o "nieniszczeniu" sobie życia rodzinnego chorobą : "ty znowu przy komputerze" ... to byłoby fajnie... a na razie... Facet z fajką:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 hehe popieram twoje stwierdzenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 hmmm... wątek "work in..." coś cienko z nim ostatnio.Osobne wątki se pozakładali!(ja też:-) Dlatego dla przypomnienia i rozruszania... zamieszczam zdjęcie ... z lipca 2006. Zrobione jeszcze Fuji s5500.(przepalone strasznie... ale fajne:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi