Napisano 16 Listopad 200618 l hi :) proszę o pomysły jak wymodelować taką chmurkowatogąbkę. w oryginale jest z jakiegoś fiberwłókna. do miliona poly :) obiekt musi mieć również głębokość bo wrzucę na to sss. i z przeprosinami dla artysty bo chyba uciąłem mu nazwisko w połowie ;) pozdrawiam
Napisano 16 Listopad 200618 l Hehe... hmm może jakis crazy displacement tu jest poterzebny :) BTW co to jest sss.? (nie smiac sie :P )
Napisano 16 Listopad 200618 l ja widze jedno rozwiazanie zbrush :) robisz baze w maxie i jedziesz w zbrushu albo robisz w maxie masz tam tez brushe wiec powinno wyjsc :) w poly robisz podstawowy ksztalt dajesz duzo poly uzywasz soft selection przesuwasz vertesy dajesz ms'a i tak w kolko az osiagniesz zamierzony efekt :) troche roboty z tym jest :) pozdro pozdro
Napisano 16 Listopad 200618 l displace może być, ważniejsze od tego jak wymodelowane jest raczej to jak zrenderowane. Możesz zastosować afterburna robi naprawdę ładne chmury.
Napisano 16 Listopad 200618 l o tak tak, ja rowniez polecam afterburna, albo tego no pyrocluster chyba. pzdr