polka dot Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 hi :) proszę o pomysły jak wymodelować taką chmurkowatogąbkę. w oryginale jest z jakiegoś fiberwłókna. do miliona poly :) obiekt musi mieć również głębokość bo wrzucę na to sss. i z przeprosinami dla artysty bo chyba uciąłem mu nazwisko w połowie ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Hehe... hmm może jakis crazy displacement tu jest poterzebny :) BTW co to jest sss.? (nie smiac sie :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 ja widze jedno rozwiazanie zbrush :) robisz baze w maxie i jedziesz w zbrushu albo robisz w maxie masz tam tez brushe wiec powinno wyjsc :) w poly robisz podstawowy ksztalt dajesz duzo poly uzywasz soft selection przesuwasz vertesy dajesz ms'a i tak w kolko az osiagniesz zamierzony efekt :) troche roboty z tym jest :) pozdro pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 displace może być, ważniejsze od tego jak wymodelowane jest raczej to jak zrenderowane. Możesz zastosować afterburna robi naprawdę ładne chmury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 o tak tak, ja rowniez polecam afterburna, albo tego no pyrocluster chyba. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Listopad 2006 Autor Share Napisano 17 Listopad 2006 po temacie, pomógł mi kozioo. dzięki wszystkim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 jak ci pomogl ?? podziel sie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Listopad 2006 Autor Share Napisano 17 Listopad 2006 jeszcze nie zrobiłem. kombinacja modelingu i displacementu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 pokazesz jak zrobisz?? :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi