Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Particle Flow : Blow up particles

Efekt:

blowupro3.th.jpg

Długość : niecałe 5min

Rozmiar : 5.8MB spakowane, 7.2MB po rozpakowaniu

Format : RealMedia (.rm)

Szybkość: 200% (nie śpieszyłem się przy nagrywaniu)

Komentarz : brak

Software : 3ds max

Link : http://rapidshare.com/files/5491195/blowup.rar.html

Link2 :http://max3d.pl/forum/reputation.php?p=467304 :P

Enjoy dudes :)

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

klikasz na free czekasz kilkanascie sekund przepisujesz kod i dajesz download

za video dzieki

edit: tak musisz czekac te 74min, masz pewno "osiedlowe IP", mozesz rowniez wykupic premium :]

Napisano

mi sie tutetk nie podoba wogole :/ wykonanie tragiczne samemu trzeba dochodzic o co kaman :/ tylko nerwy bo gdzie co jest :/ na tutku tylko 5 klikniec na sekunde i czlowiek sie gubi :/ do tresci nic nie mam bo jest spoko ale dla osob ktore dopiero sie ucza czasteczek to lipa :]

Napisano

Nie jest tak źle jak napisał Hendels, może rzeczywiście dla początkującego to raczej nie jest... no i niestety nie ma tam nic wytłumaczone o co chodzi i jak to działa... no ale jest.

Napisano
  • Autor

Bo to tutek z czasów jak jeszcze mikrofonu nie miałem :) Choć nawet teraz mam problemy jak go porządnie skonfigurować (bo strasznie cicho nagrywa). Tak na przyszłość krótkie wytłumaczenie: cały myk polega na tym, że emitujemy particle w pierwszej klatce (z tego mniejszego obiektu, większy jest, żeby je ukryć/przysłonić) i potem przy pomocy animowanego deflektora przesyłany je do innego eventa, gdzie działa na nie force:wind. Reszta to już tylko sprawa pobawienia się parametrami.

...:::EDIT:::...

I jeszcze taka uwaga, która mnie teraz naszła, niepotrzebne są dwa obiekty, możemy emitować z tego samego, który potem ukrywamy slicem, tylko przed odesłaniem do drugiego eventa nadać im wielkość 0 (albo najlepiej particle shape wywalić)

A jak chcesz całkowite podstawy, to poszukaj sobie tutków Leru (ja od nich zacząłem :) )

A jak chcesz coś bardziej zaawansowanego, to na evermotion są dwa moje tutki: fireworks i water dripping (po angielsku), a na thetastudio.pl w darmowej strefie są po polsku.