polon Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Nie mogę dojść do ładu z tymi ustawieniami. Oto mój render: I takie mam ustawienia: oraz reszta ustawien: vrayplane: multiplier: 10 sampling: -subdivs: 10 Quasi monte carlo: -subd. 10 -sec. bounces 2 Color mapping: -Exponential -Dark mltpl. 2,0. co nalezy zmienic żeby dobrze alebo chociaz lepiej było? PS. vray plane mam jedno na całe trzypłatowe okno. PS 2. Nie mówcie babci ale to ja zjadłem Tweetiego.
Karrde Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Na pierwszy rzut oka - wyjmij szyby z okien. :)
sob Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 I wyłącz "affect background" w ustawieniach color mapping Poza tym może lepiej zacznij od duetu Irradiance Map+Light Cache? Po co masz 1.85 w ustawieniach saturacji? Poprawnie jest 1. I tak masz b/w obrazek...
streaker Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 I czemu takie duże interp. samples przy presecie high ? To się przecież nawzajem wyklucza.
Chalek Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 steaker ma racje, taki oksymoron vrayowy walnales z tym 50/50, ja bym jeszcze zmienil filtr AA, bo area to chyba najgorszy wybor z mozliwych. Jesli chcesz oswietlic tym lufcikiem cale pomieszczenie jakos ladnie to mozesz miec problem. Polecam raczej LC na secondary
polon Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Napisano 10 Grudzień 2006 dzieki chlopaki, juz sie pokapowalem troche, ale bede w kontakcie
Rekomendowane odpowiedzi