miriam Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 (edytowane) Witam Cóż nowy rok, nowe zasady, nowe wiadomości oraz umiejętności pojawiające wraz z poznawaniem coraz to nowych "technologii". Człowiek uczy się całe życie, zatem czas "odświeżyć" ten wątek . . . Mam nadzieję, że za jakiś czas będę mógł pochwalić się czymś z tzw. górno lotów, a na razie dalej ćwiczę . . . Wraz z nowo poznanymi sposobami na rysunki . . . będę starał się umieszczać swoje nowo powstałe prace. [skill mode 0] :] Pozdrawiam Komentarze & Krytyka mile widziane . . . Edytowane 29 Sierpień 2008 przez miriam
shin Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Strasznie rozpikselizowane miejscami, masz jakąś ładniejszą wersję? Kilku rzeczy się czepię;) Wzmocniłbym bryłę na pierwszym planie, bo nie za wiele tam widać wykontrastował plany, zrobił coś z kolorystyką (jakieś ostrzejsze światło?) - narazie jest z leksza mydlano-mdła. no i nadal nie wiem czym jest ten kłębek linii na środku kadru. Lecz skoro to WiP to pewnikiem się dowiem w wersji finalnej:) pozdr. :)
miriam Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 Strasznie rozpikselizowane miejscami, masz jakąś ładniejszą wersję? Kilku rzeczy się czepię;) Wzmocniłbym bryłę na pierwszym planie, bo nie za wiele tam widać wykontrastował plany, zrobił coś z kolorystyką (jakieś ostrzejsze światło?) - narazie jest z leksza mydlano-mdła. no i nadal nie wiem czym jest ten kłębek linii na środku kadru. Lecz skoro to WiP to pewnikiem się dowiem w wersji finalnej:) pozdr. :) Moja wina, poprawię to na pewno, poprostu była to najstarsza pracka - nie zakończona z resztą jeszcze, a po "remontach" postanowiłem po kolei je kończyć ;). Dlatego też to co w tej chwili widać to mix starego (szkicu) z lekkim duchem nowego ;). Dzięki. i Pozdrawiam
nicponim Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Ja tam za bardzo nie pomoge bo sam sie ucze, powiem tylko to co wiem:pPrawe oko znakomite ale chyba za miekkie brushe(czy jak to tam zwiecie:p) lewe zas jest za dlugie w stosunku do prawego- rob se lustrzene odbicie obrazka wtedy latwiej wylapac bledy anatomiczne. Szczeka tez jakas bulwiasta;/ Rozumiem ze np. robisz czarno bialy szkic pozniej dajesz kolor- gdzies widzialem taka technike nie wime czy jest powszechnie stosowane- latwiej tak?;] 1
miriam Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Napisano 2 Styczeń 2007 Ja tam za bardzo nie pomoge bo sam sie ucze, powiem tylko to co wiem:pPrawe oko znakomite ale chyba za miekkie brushe(czy jak to tam zwiecie:p) lewe zas jest za dlugie w stosunku do prawego- rob se lustrzene odbicie obrazka wtedy latwiej wylapac bledy anatomiczne. Szczeka tez jakas bulwiasta;/ Rozumiem ze np. robisz czarno bialy szkic pozniej dajesz kolor- gdzies widzialem taka technike nie wime czy jest powszechnie stosowane- latwiej tak?;] Nie znam się szczerze mówiąc na aspektach technicznych brushy używam jedynie kilku swoich i standardowych z PS'a, wsio pracka na razie jeszcze nie wykończona, (planując na zaś utknołem) ;), niedociągnięcia poprawię dzisiaj jak kac moralny minie . . . Czy łatwiej w mono - tego Tobie nie powiem - po prostu kolor nigdy mi nie wychodził, tak też robie w mono, może kiedyś pokoloruje . . .
tymko Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 co do tekstury to ja ostatnio lubię używać Pattern Stamp Tool, ale wcześniej robię sobie płaszczyznę tekstury, zamieniam na Pattern – Edit / Define Pattern. Samemu można też zrobić pędzle które dają ciekawe struktury.
shin Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Zaczyna to fajnie wyglądać, ale popraw żuchwę, nie jest "w linii" w stosunku do pozostałych elementów twarzy i jakieś takie kańciaste wrażenie sprawia ;) pozdr. 1
miriam Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 Cóż na razie tyle . . . taki morski motyw, underwater monster :] . . . Pozdrawiam
ortheza Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Wolalem tego poprzedniego mackownika :) dalbym co najwyzej malutka lodz podowadna miedzy raminami, wtedy bedzie fajna skala
Mr Pank Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Wolalem tego poprzedniego mackownika :) dalbym co najwyzej malutka lodz podowadna miedzy raminami, wtedy bedzie fajna skala Właśnie.:)
shin Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 sympatyczny mackostwór.. myślałeś nad umieszczeniem go w wannie i zastąpienie duszonej łodzi podwodnej duszoną gumową kaczuszką (tak, wiem, herezja polityczna ]:-> ) ?
miriam Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 hmm, prawdopodobnie to łoś, ale do końca nie jestem przekonany oraz taki sobie robaczek :] . . . wszystko to forma ćwiczeń, czasu coraz mniej . . . :( Dzięki Chopaki, Pozdrawiam
nicponim Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 łos jest ciekawy w okolicach oczu,reszta juz nie;/ Probuj jakos bryle zdefiniowac,bo nie wiadomo co gdzie,i co to-np.niewiem gdzie ma gebe,nie mam pojecia skad ten jezor wychodzi,niewiem co to sterczy z boku-reka?rogi?oO Robak ma ciekawe kolory,ladne cienie,sam zas jako robak jest raczej nie najlepszy;/ Co do szkicow,to robisz siano;/ probuj w roznych kierunkach,a jak nie idzie to przechyl olowek na maxa, i duza powierzchnia grafitu jezdzij. Pozdro!
miriam Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 łos jest ciekawy w okolicach oczu,reszta juz nie;/ Probuj jakos bryle zdefiniowac,bo nie wiadomo co gdzie,i co to-np.niewiem gdzie ma gebe,nie mam pojecia skad ten jezor wychodzi,niewiem co to sterczy z boku-reka?rogi?oO Robak ma ciekawe kolory,ladne cienie,sam zas jako robak jest raczej nie najlepszy;/ Co do szkicow,to robisz siano;/ probuj w roznych kierunkach,a jak nie idzie to przechyl olowek na maxa, i duza powierzchnia grafitu jezdzij. Pozdro! hehe fakt ;) nigdy mi się nie udało jeszcze niczego zakończyć, poprzez tzw. szybkie odetchnienie od temata :|, cóż taki perfidny człek ze mnie urodzony w niedzielę a do tego jeszcze bliźniak :]... a swoje wypoty traktuję raczej jak ćwiczenia, forma poznania softu . nie bardzo kminię słowa siano, ;) poza tym to długopis, moja wina bom nie napisał, zaczynam od niczego i smalę sobie po papiurze bez zastanowienia, nad formą itp. , ale pracuję nad tym . . . obiecuję poprawę :). Dzinks Jest taki zwierz co się nazywa teorią chaosu ;], i tukej efekt finalny tej teorii . . . hmm przyszedł mi na myśl taki zwierz smokowaszka a tu postać larwalna . . . za wszelkie uwagi itp. dziękis. . .
miriam Napisano 17 Maj 2007 Autor Napisano 17 Maj 2007 Witam dłuugo nic a teraz taki stwór/WIP do głowy mi przyszedł, za wszelkie sugestie i kom./ z góry dzięki ;).
tymko Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Smokoweszka rewelacyjna, Borostwór bagienny fajnie się zapowiada, tylko detale dopieść, może trochę poszerz kadr, zbyt przyciągają uwagę: ręce, kolano i palce stóp.
miriam Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 Dzięki Tymko ;), spox na razie próbuję zły nawyk wykończyć i naumieć się zasady od ogółu do szczegółu . . . ale kto to wymyślił :]. . . Krok kolejny. małe zbliżenie na face. muszę nad jakimś kontrastem pomyśleć . . . Pozdr.
JakkaS Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 Robaczek jest spoko..co do ostatniego to dziwne ma ten koleś proporcje. Poza tym kontrast czy zróżnicowanie kolorów tła by się faktycznie przydało :)
Mr Pank Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Ma dziwny nos, pewnie często dłubie :) łoś mi sie podoba, zabawny pzdr.
miriam Napisano 24 Maj 2007 Autor Napisano 24 Maj 2007 Dzięki Jakkas to jedynie experymenty i teoria chaosu ;), dlatego też zaczynam bez konkretnego pomysłu i czekam na effekt . . . -> MrPank -> to wynik innego biegu ewolucji ;) przyzwyczaił się do kopania palcem ;) w nosie . . . ale tak zostanie... z braku czasu, mały ale update. Pozdrawiam
Grudzien Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 podoba mi sie ten dziad, ale chyba lepiej by wygladal z wiekszym bebechem, jakby od lat trenowal picie piwa na czas ;]
miriam Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 Dzięki . . . kolejna faza experymentów, zakończona. O to efekt kiedyś do tego jeszcze wrócę.
miriam Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 Dzięki ;) tak ma być. ----------------------------------------------------------------------------- Koniec eksperymentów. Nastał czas na praktykę, chciałbym aby nie było to suche mazianie, więc przy Waszej pomocy historyja z tego powstanie ;) . . . Czas więc opowieści snuć : "Zaklinacz Smoków" Starzy mędrcy powiadają, że gdzieś, kiedyś w krainie smoków, magów żył młodzieniec, syn pasterzy, obdarzony przedziwnym darem . . . Wiódł spokojne, beztroskie życie, wśród wysokich gór Ghaadtzani, aż do dnia pewnego, kiedy to świtaniem przemówił doń głaz, przy którym zwykł zasiadać . . . (cdn) będą się tu pojawiać speed'y, z których w przyszłości prawdopodobnie powstaną gotowe prace ;). Za wszelkie sugestie, uwagi z góry dziękuję . . . Pozdr.
purple Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 kurka,ze wszystkich typów wypowiedzi szanownego moderatora,jakie znam wygląda że mod, to chyba jakies wykształcenie pedagogiczne ma co? ;) bardzo ładna praca, ale postać jest niezbyt rozszyfrowywalna...rozmycie gałązki po prawej-niby fajny pomysł,ale coś w oko kole zdaje mi się... powodzenia:)
ortheza Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Jak dla mnie calkiem fajne :-] dwie rzeczy ktore mi nie pasuja, to po pierszwe postac ktora nie wygklada jak postac. na pierwszy rzut oka przypomina jakas skalke. Proponuje poprawic oswietlona krawdez , zrobic ja bardziej dokladna. Po drugie napis, jakis taki dziwny, moze powiekszenie pierwszych liter by cosik pomoglo. tak 2-3 razy eiecej niz reszta literek.
miriam Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Napisano 13 Sierpień 2007 :). Purple: raczej kogut ;), nie, nie mam wykształcenia pedagogicznego i nie wiem jakie wypowiedzi mogły by to sugerować. Zabieg jak najbardziej celowy i przeprowadzony świadomie i z premedytacją, dlatego, że po 1. nie chciałem zdradzać (jeszcze) bohatera, 2. na tym poziomie niestety z bólem przyznaję że anatomia u mnie leży ;), Uczę się, lecz nie chciałem już eksperymentować, a jednak coś przedstawić . . Ortheza: nie no, aż tak tragicznie nie jest, no chyba że jest, ale myślę że jednak może nie ;). Widać że ktoś tam jest. Faktycznie z tym napisem muszę coś jeszcze zrobić ;), ale to już przy następnych . . . Mam nadzieję że dalej będzie lepiej. Dzięki. Pozdr.
maciekG Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 napis to przedewszystkim ma inne kolory (niebieskie zwlaszcza) niż reszta pracy..stad tez sie gryzie..tak sadze.. ten blur na galazkach srednio mi tez lezy.. acha i jesli instrument myslales jako metalowy to moze warto dodac jeszcze na nim kilka jasniejszych blikow?..chyba ze drzewniany mial byc.. pzdr. ps. wogole moglbys sprobowac dac jakies delikatne swiatlo o chlodnym kolorze z prawej strony :)
purple Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 Nie no: * "Domowe Przedszkole, czyli warsztat..." * baśnie o Zaklinaczach Smoków * spokojne podejście i cierpliwość do każdej sprawy... nie tam, nie wiem skąd u mnie pomysł o wykształceniu pedagogicznym ;D :D ps: Co do pracy, to tak źle nie jest, ale postać nie jasna i basta! :)
Lacedemon Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 Z myśleniem u Pana jest ok. :) jeno widać, że brak Panu praktyki. Proponuję więcej ćwiczyć na prostych rzeczach. Ołóweczek do ręki i studia przedmiotów, postaci itp. Z kolorem sobie Pan poradzi. To wszystko widać jest robione dosyć szybko, co nie służy. Trzeba sobie wygospodarować więcej czasu na mazianie. Czekam na szkice konstrukcyjne, bo one wiele wniosą. Pozdrawiam.
miriam Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Krzaki Panie, kurz i jakaś stęchlizna widać że puchi, ale cóż trza by tu trochę może posprzątać, postanowić poprawę itd. i zacząć nowy rok. cóż uczyć się trzeba i ćwiczyć więc żeby zakończyć przynudzający tekst wstawiam 2 ostatki. (spd). //Pozdr.
Szpitalnik Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Fajny futrzaczek aż chce sie pogłaskać xD fajny efekt (trzeba sie przypatrzeć i sie nauczyć;) )
miriam Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Dzięks Chłopaki, dopiero zaczynam z tematem malunku i rysunku walczyć ciut kę bardziej poważnie więc każda sugestia mile widziana ;). I taki jeszcze jeden przed snem. luźny malunek
ortheza Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 poprzednie byly lepsze :] ten kolo dosc plaskow wyszed. wiecej ciwczen anatomi. najlepiej doriwj jakas czache z sali biologicznej i smaruj z reala
OMAM Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Moja rada, to nie tworzyć z głowy. Spróbuj porosi kogoś lub po prostu znajdź referkę która będzie pasowała do twojego pomysłu. Wiem z doświadczenia że takie rysowanie z głowy powoduje tylko, frustracje i zniechęcenie.
miriam Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Orteza - trza będzie udać się na polowanie jakieś, może do liceum ;]... OMAM - ee od razu frustracje ze mną jest ciutkę inaczej, nieudolnie ale "staram się iść" do przodu, lubię rysować z głowy, wiem że to złe ale co poradzisz ;), nic tylko ćwiczyć . . . tłuc skały itd . . . kolejne: szkic do poprzedniej sesji csp oraz szkic długopisem. Dzięki i Pozdrawiam.
Szpitalnik Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Szkic długopisem bardzo fajny chociaż można by sie przyczepić do anatomii tych koni jak za chude nogi itp. Co do pierwszego trochę szczegółów i będzie dobre.
OMAM Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 OMAM - ee od razu frustracje ze mną jest ciutkę inaczej, nieudolnie ale "staram się iść" do przodu, lubię rysować z głowy, wiem że to złe ale co poradzisz ;), nic tylko ćwiczyć . . . tłuc skały itd . . . To ja tylko w ramach uzupełnienia. Tak naprawdę wszystko co przedstawiamy w rysunkach, ma swoje odniesienie w rzeczywistości, nawet najbardziej fantazyjne i nierzeczywiste prace. Wiec każda jedna rzecz którą tworzysz z głowy jest jakąś formą ref erki przechowywanej w pamięci, a pamięć jak to pamięć bywa zawodna.
miriam Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Szpitalnik, anatomia bolączką narodów ;), ale wszystko po kolei . . . OMAM drogi przyjacielu masz rację choć nie zawsze tak jest że wszystko jest wzięte w szablon, tyle i tyle na tyle i tyle ;). Co do pamięci płata figle mi jakoś ostatnio ;). Dzięki i pozdr. tym razem spd zrobiony na podstawie foto ref. (Linka tukej) podobieństwo nie zamierzone . . .
miriam Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Napisano 19 Styczeń 2008 Ortheza - dzięki ;). Trotur - a choroba go wie, mnie z nim tam nie było ;) takie luźne rysowanie około 20 min.
Mr Pank Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 Podobają mi sie te szkice koni dobra robota,powodzenia ;)
miriam Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Mr Pank - Very dzinks błędów wiele, aczkolwiek mam nadzieję że kolejne będą lepsze. Przynajmniej taką mam cichą nadzieję. //Pozdr. Kolejny "wyprysk wyobraźni" tym razem trochę zabawy z teksturami i ustawieniami pędzli.
miriam Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Jako że ta część jest w trakcie dalszej obróbki i ma mało wspólnego z w/w, daje to jako wip i liczę na każdą Waszą sugestię, jak również krytykę ;). ... mała kraina osobliwych istot ...
ortheza Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 mnie si epodoba, :) moze by dynie zrobic mocniejszym kolorkiem ?
miriam Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Ortheza hihi cóż w klimatach warzywnych to nie miało docelowo być, ale to może być niezłe. Upek zatem wstawiam kolejny . . . licząc na Wasze bezcenne rady i ew. sugestie ;). //Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi