Napisano 7 Grudzień 200618 l Witam, mam pytanie, a mianowicie... Chciał bym podmienić plik DLL w Windowsie, lecz plik jest używany przez Windws, czy jest jakiś sposób zatrzymania działania tego pliku ?? nie wiem jaki to proces... Jest to plik uxtheme.dll odpowiedzialny za zmianę skórek w windowsie. Znajduje się oczywiście w katalogu windows/system32. Pytam się bardziej z ciekawości bo oczywiście jeżeli niema innego rozwiązania to prosto zorbie to pod dosem albo przez linę komend, ale może jest prostrzy sposób bez wyłączania windy :) Pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 200618 l Idz do kolegi z dyskiem, po odpaleniu bedziesz mogl przekopiowac pliki do swojego wina xD Jeszcze mi sie przypomnialo ze byl jakis patch zeby podmienic ten plik, nawet kiedys z niego kozystalem ale juz dokladnie nie pamietam gdzie go znalazłem
Napisano 7 Grudzień 200618 l Jeśłi masz na dysku inny system operacyjny, to możesz z jego poziomu to zrobić. Możesz oczywiście wysatartować komputer z dyskietki ratunkowej, czy jak to się tam kiedyś zwało. Można także chyba uruchomiając ten system w wierszu poleceń - chyba tak bdzie najszybciej i najwygodniej, ale nie wiem czy da się wtedy podmienić ten plik.
Napisano 7 Grudzień 200618 l Jeżeli dobrze pamiętam, to trzeba zatrzymać proces SPOOLSV.EXE i zamknąć któryś z SVHOST.EXE (próbuj wszystkie). Potem spróbuj podmienić.
Napisano 7 Grudzień 200618 l Autor Hehe, ale napsiałem że niechce mi się wyłączać Windy :P dobry pomysł by był z patchem :)) sprawdze też te pliki, bo wiecie... Jeżeli przy każdej instalacji windy bede musiał wchdozić w wiesz polecen i kopiowac to to mi sie znudzi xD trzeba szukac prostych i dobrych rozwiazan xD Dzięki wsyztskim za pomoc i pozdrawiam !! ;] EDIT: Prosze ;] http://letwist.net/node/140
Napisano 7 Grudzień 200618 l był taki program, do podmieniania czy też kasowania plików które są pod ochroną windows, czy też aktualnie otwartych programów, niestety nie pamiętam jak się nazywał, ale wygooglać się da.
Napisano 7 Grudzień 200618 l Autor hehe ale sie narobiło... pobawiłem sie tym programem i teraz niemoge wogole skorek zmieniać , mam ta opcje zablokowana ;/ jakis żart !! EDIT!!!!!!!!!!!!!!!!!>>>>>>>>>>>>> HEHE !! Niewiedziałem że to takie łatwe xD wszystko przywróciłem do dawnych ustawień, jedynie ciagle niedziala mi zmiana skinów, moge jedynie zmieniac kompozycje :P ale bajer jest w tym że podmieniłem poprostu zkin z windowsa dajaac mu nazwe LUNA i zamieniajac go i działa ;] jako orginalny styl XP... Pozdro ;]