mr.funky Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 witam, jest tu moze ktos kto znalby sie na temacie? Ja intetesuje sie tym wlasciwie od zawsze.. (a nie wiedziec czemu studiuje architekture :P ) Mam pomysl na pewien ciekawy projekt i chialbym sie z kims w tej sprawie skonsultowac..... Jak cos to walcie na gg. Dzieki :) pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 podziel się z plebsem pomysłem :*
arturros Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 ja studiuje automatyke i robotyke ale jak narazie same nuuuudy zero robotow a tylko fiza matma i elektra:) a jaki masz pomysl ??
kozioo Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 Ja, ja! co prawda też nie jestem na automatyce, ale bawiłem się lego mindstorms ;)
mr.funky Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 pomysl jest dosyc zlozony.. pracy przy tym bylo by na pewno od cholery...Mialby to byc robot - odkurzacz sterowany na komendy glosowe :)
patry Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 A w czym będziesz go programował?? Jeśli C++ to może cosik mogę napisać :)
ttaaddeekk Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 no ja jestem na 3 roku air'u ale nie sadze zebym Ci cos pomogl, moge co najwyzej jakis walek zaprojektowac albo obliczyc siły na belce :D
mr.funky Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 heheheh nie wiem jeszcze w czym bede to programowal... mam nadzieje uczyc sie na bierzaco... tak czy siak zaczne dopiero w wakacje bo teraz w szkole mam niezla orke i ledwo na 3d czasu mi starcza (a i z tym jest czesto ciezko ;P) p.s- sily na belce tez moge policzyc... tylko nie wiem po co:D od czego mamy mechanike budowli na arch...
Master Kiełbaster Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 tylko po co komu taki odkurzacz? żeby mieć z kim pogadać? :*
mr.funky Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 nie chodzi w sumie tak bardzo o funkcje... liczy sie bardziej sama frajda z budowania i lutowania kabelkow :) A tak w ogole... macie pomysly na jakies inne ciekawe roboty? Moga byc bezsensowne... ja np. mialem kiedys pomysl zeby zrobic sobie ramie podajace dlugopisy z piornika na biurku mi do reki :P
Bacry Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 musiał by to być cichy odkurzacz, żeby usłyszał w czasie pracy wydawane komendy :D
leszek_lenia Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 ja Ci moge wezly w kratownicy policzyc :D jak chcesz ... ;)
kozioo Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 Mi się udało zbudować robota zbierającego piłki tenisowe :D Rozpoznawał białe linie, tak żeby można było ograniczyć pole działania do okreslonej czesci kortu;) Niestety nigdy nie przeszedł chrztu bojowego na boisku.
Master Kiełbaster Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 a ja zrobiłem robota nacikającego spust migawki co 20 sekund :*
ttaaddeekk Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 jak myslisz powaznie o tym robocie to tu masz troche teorii http://youtube.com/watch?v=bd7IXz80Ugg
Rekomendowane odpowiedzi