Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, jest tu moze ktos kto znalby sie na temacie? Ja intetesuje sie tym wlasciwie od zawsze.. (a nie wiedziec czemu studiuje architekture :P ) Mam pomysl na pewien ciekawy projekt i chialbym sie z kims w tej sprawie skonsultowac..... Jak cos to walcie na gg. Dzieki :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja studiuje automatyke i robotyke ale jak narazie same nuuuudy zero robotow a tylko fiza matma i elektra:) a jaki masz pomysl ??

Napisano

Ja, ja! co prawda też nie jestem na automatyce, ale bawiłem się lego mindstorms ;)

Napisano
  • Autor

pomysl jest dosyc zlozony.. pracy przy tym bylo by na pewno od cholery...Mialby to byc robot - odkurzacz sterowany na komendy glosowe :)

Napisano

A w czym będziesz go programował?? Jeśli C++ to może cosik mogę napisać :)

Napisano

no ja jestem na 3 roku air'u ale nie sadze zebym Ci cos pomogl, moge co najwyzej jakis walek zaprojektowac albo obliczyc siły na belce :D

Napisano
  • Autor

heheheh nie wiem jeszcze w czym bede to programowal... mam nadzieje uczyc sie na bierzaco... tak czy siak zaczne dopiero w wakacje bo teraz w szkole mam niezla orke i ledwo na 3d czasu mi starcza (a i z tym jest czesto ciezko ;P)

p.s- sily na belce tez moge policzyc... tylko nie wiem po co:D od czego mamy mechanike budowli na arch...

Napisano
  • Autor

nie chodzi w sumie tak bardzo o funkcje... liczy sie bardziej sama frajda z budowania i lutowania kabelkow :) A tak w ogole... macie pomysly na jakies inne ciekawe roboty? Moga byc bezsensowne... ja np. mialem kiedys pomysl zeby zrobic sobie ramie podajace dlugopisy z piornika na biurku mi do reki :P

Napisano

Mi się udało zbudować robota zbierającego piłki tenisowe :D Rozpoznawał białe linie, tak żeby można było ograniczyć pole działania do okreslonej czesci kortu;) Niestety nigdy nie przeszedł chrztu bojowego na boisku.