Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nastepny samolocik :]:D.

Co ty za biedne plany masz ?. Jak ty z tego szczegoly bedziesz robil ?:P. A i daj zdjecie tego samolotu zeby mozna bylo miec wyobrazenie jak to ma wygladac :).

Zycze powodzenia w dalszej pracy :) bede tu czesto zagladal :)

Napisano

Wiggles, masz narazie mało zrobione więc radzę ci zrobić ten model od nowa z wykorzystaniem rzutów od Lucasa, bo te twoje w porównaniu z nimi są naprawdę beznadziejne, a do tego znacznie się różnią od oryginału... albo jak nie chcesz zaczynać od nowa to dopasuj bryłę którą teraz masz do nowych rzutów :) powodzenia [piwo]

Napisano

Yep... Coraz fajniejszy. \"Dywizjon 303\" sie przypomina :) Strasznie się wkopałeś z tyłem kadłuba- te podłużne wklęśnięcia mogą być koszmarne do modelowania.

Napisano

maly update- jedyne co jeszcze mi sie nie podoba w skrzydle to na samym skraju po prawej jest sciecie a nie zaokraglone jak powinno byc ale to sie jeszcze popracuje :)

Napisano

NOOO!!

w porównaniu ze Spitfire-m to jest lepiej:)) Duzo roboty jeszcze przed Tobą, ale na moje oko, to kierujesz sie w dobra strone..... Zobaczymy, jakie beda efekty

Lookas

Napisano

jeszcze za wczesnie zeby oceniac czy to dobry model czy nie :):D zamiescilem go po to zeby jesli ktos znajdzie jakis bug dal mi znac o nim zebym mogl go teraz zmienic a nie pozniej jak juz bede w bardziej zaawansowanych pracach :D

Napisano

loozack w tym przypadku nie znajdziesz na mnie haka :) w tym skrzydle jest akruat wszystko OK jest zrobione zgodnie z referencjami i nie jest plaskie- moze tylkotak wyglada nascreenie

Napisano

Wiggles, a jednak [cfaniak] profil powinien wyglądać mniej więcej tak, jak na rysunku pierwszym a mam wrażenie, że u ciebie wygląda tak jak na rysunku drugim... więc najlepiej pokaż siatkę splajn skrzydła to się odczepię (albo doczepię jeszcze bardziej :]) trzymaj się [piwo]

Napisano

Loozack :D

Wiggles, ekhm jakby Ci to powiedziec :] widziales Ty kiedys w zyciu taki przekroj skrzydla?? bo ja jeszcze nigdy :)

ps.

Na tej stronie masz fajne zdjecia (zwlasza kokpitu :D) wiec chyba nie masz problemu z referkami ??. O ile mi wiadomo to przekroj powinnien byc zblizony do tego 1 na rysunku Loozacka :)

popraw to koniecznie !:), znajdz plany gdzie masz przekroj skrzydla :) bedzie latwiej

Napisano

hmmm, ja już nic nie mówię... niech ktoś inny coś powie :] a tak serio to ciągle to skrzydło wygląda nie tak jak powinno... Wiggles, poszukaj sobie profili skrzydeł na necie bo ciagle mi to nie pasuje :|

Napisano

nieco lepiej ale....

1. Koniec skrzydel cos mi nie odpowiada.

2. ksztalt kaduba (a dokladnie tam gdzie masz \"dziure\" na kabine i ta czesc za kabina)

daj renderki z innych stront front/gora/bok wtedy bedzie mozna lepiej sprawdzic :]

Napisano

chodzi mi o ten ksztalt tego wybrzuszenia za dziura na kadlub. Na zdjeciu opada stromo w kierunku ogona a u Ciebie jest nieco inaczej. No i ksztalt samej \"dziury\" jest zly. Na rysunku moze to widac :D sorrka ale myszke mam :P wiec ciezko mi to szlo :]

Napisano

taaaaaaaaa

nooo mam cos dodac??? No ładnie qrcze. szkoda,z e bez ogona i reszty:)) Moja rada: dodaj owiewke. wtedy kadłub nabierze konkretnych kształtów i bedziesz mógł złapać proporcje. Doczepiłbym sie do końcówek skrzydeł, ale...........co mi tam:))

Widac sporo pracy.........nie najgorszej

pozdro

Lookas