Pionier Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 nastepny samolocik :]:D. Co ty za biedne plany masz ?. Jak ty z tego szczegoly bedziesz robil ?:P. A i daj zdjecie tego samolotu zeby mozna bylo miec wyobrazenie jak to ma wygladac :). Zycze powodzenia w dalszej pracy :) bede tu czesto zagladal :)
Lucas Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 Faktycznie plany beznadziejne, tu masz lepsze:) A tu jeszcze zdjęcie :)
wiggles Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 nie wiem jak zamieszczac kilka obrazkow naraz wiec zamieszcze 3 posty ;/
wiggles Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 i jeszcze jeden zeby nie zasmiecac; a co do planow zmienie je jak zrobie model, i jak bede sie zaczynal szczegolami zajmowac
Loozack Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 Wiggles, masz narazie mało zrobione więc radzę ci zrobić ten model od nowa z wykorzystaniem rzutów od Lucasa, bo te twoje w porównaniu z nimi są naprawdę beznadziejne, a do tego znacznie się różnią od oryginału... albo jak nie chcesz zaczynać od nowa to dopasuj bryłę którą teraz masz do nowych rzutów :) powodzenia [piwo]
wiggles Napisano 14 Październik 2003 Autor Napisano 14 Październik 2003 no faktycznie plany dupiate- zaczynam robic jeszcze raz bo z dopasowania raczej nic nie bedzie
RK Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 Yep... Coraz fajniejszy. \"Dywizjon 303\" sie przypomina :) Strasznie się wkopałeś z tyłem kadłuba- te podłużne wklęśnięcia mogą być koszmarne do modelowania.
Loozack Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 dasz sobie radę, tak trzymaj [piwo]
wiggles Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 maly update- jedyne co jeszcze mi sie nie podoba w skrzydle to na samym skraju po prawej jest sciecie a nie zaokraglone jak powinno byc ale to sie jeszcze popracuje :)
Pionier Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 jeszcze baaaaardzo duzo pracy przed Toba :D
Lookas Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 NOOO!! w porównaniu ze Spitfire-m to jest lepiej:)) Duzo roboty jeszcze przed Tobą, ale na moje oko, to kierujesz sie w dobra strone..... Zobaczymy, jakie beda efekty Lookas
wiggles Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 jeszcze za wczesnie zeby oceniac czy to dobry model czy nie :):D zamiescilem go po to zeby jesli ktos znajdzie jakis bug dal mi znac o nim zebym mogl go teraz zmienic a nie pozniej jak juz bede w bardziej zaawansowanych pracach :D
Loozack Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 no więc zmień profil skrzydła, bo narazię przypomina trochę deskę do prasowania ;):D
wiggles Napisano 25 Październik 2003 Autor Napisano 25 Październik 2003 loozack w tym przypadku nie znajdziesz na mnie haka :) w tym skrzydle jest akruat wszystko OK jest zrobione zgodnie z referencjami i nie jest plaskie- moze tylkotak wyglada nascreenie
wiggles Napisano 25 Październik 2003 Autor Napisano 25 Październik 2003 znalazlem fajna stronke o hurricane- niezle plany i zdjecia tam majahttp://www3.ns.sympatico.ca/hurricane/
Loozack Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Wiggles, a jednak [cfaniak] profil powinien wyglądać mniej więcej tak, jak na rysunku pierwszym a mam wrażenie, że u ciebie wygląda tak jak na rysunku drugim... więc najlepiej pokaż siatkę splajn skrzydła to się odczepię (albo doczepię jeszcze bardziej :]) trzymaj się [piwo]
Loozack Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 geeeeez :| Wiggles, ty lepiej poszukaj porządnych referencji :)
Loozack Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Pionier, pomóż mi bo on ciągle mi nie wierzy, że źle robi :) weź mu to przetłumacz jakoś :]
Pionier Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Loozack :D Wiggles, ekhm jakby Ci to powiedziec :] widziales Ty kiedys w zyciu taki przekroj skrzydla?? bo ja jeszcze nigdy :) ps. Na tej stronie masz fajne zdjecia (zwlasza kokpitu :D) wiec chyba nie masz problemu z referkami ??. O ile mi wiadomo to przekroj powinnien byc zblizony do tego 1 na rysunku Loozacka :) popraw to koniecznie !:), znajdz plany gdzie masz przekroj skrzydla :) bedzie latwiej
wiggles Napisano 25 Październik 2003 Autor Napisano 25 Październik 2003 dobra kapuje no to trudno 7 dni roboty ( ja sie wolno ucze :):):) ) w plecy - ale zrobie skrzydlo od nowa w takim razie
Lookas Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 No i wychodzi kiepskie przygotowanie do modelowania:)) Całeszczeście, ze teraz a nie podczast teksturowania........ Lookas
Pionier Napisano 26 Październik 2003 Napisano 26 Październik 2003 no lepiej ale nie do konca, dalej mi to nie podchodzi :(.
wiggles Napisano 27 Październik 2003 Autor Napisano 27 Październik 2003 a teraz jest cos zle ? tylko nie mowcie ze znow mam robic skrzydlo od nowa :)
Loozack Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 hmmm, ja już nic nie mówię... niech ktoś inny coś powie :] a tak serio to ciągle to skrzydło wygląda nie tak jak powinno... Wiggles, poszukaj sobie profili skrzydeł na necie bo ciagle mi to nie pasuje :|
wiggles Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 no to sprobuje jeszcze raz ;/ trudno nie poddam sie latwo :):D
Loozack Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 i o to chodzi :) keep working [piwo]
Pionier Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 nieco lepiej ale.... 1. Koniec skrzydel cos mi nie odpowiada. 2. ksztalt kaduba (a dokladnie tam gdzie masz \"dziure\" na kabine i ta czesc za kabina) daj renderki z innych stront front/gora/bok wtedy bedzie mozna lepiej sprawdzic :]
Lucas Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Ta częśc za kabiną jest dobrze, Hurr tak trochę pokracznie wygląda naprawdę:)
Pionier Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 chodzi mi o ten ksztalt tego wybrzuszenia za dziura na kadlub. Na zdjeciu opada stromo w kierunku ogona a u Ciebie jest nieco inaczej. No i ksztalt samej \"dziury\" jest zly. Na rysunku moze to widac :D sorrka ale myszke mam :P wiec ciezko mi to szlo :]
wiggles Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 miejsce na kabine jest wedlug planow- to sciecie ma takie byc pod katem
Loozack Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Wiggles, plany mają ci tylko pomagać... patrz na zdjęcia !! P.S. tak nawiasem mówiąc to ja mam około 300 zdjęć do swojego modelu :D
darkelf Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 niom ladnie ladnie, w porownaniu z wczesniejszym widze znaczny postep :).
Lookas Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 taaaaaaaaa nooo mam cos dodac??? No ładnie qrcze. szkoda,z e bez ogona i reszty:)) Moja rada: dodaj owiewke. wtedy kadłub nabierze konkretnych kształtów i bedziesz mógł złapać proporcje. Doczepiłbym sie do końcówek skrzydeł, ale...........co mi tam:)) Widac sporo pracy.........nie najgorszej pozdro Lookas
wiggles Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 tutaj mam update tyle ze statecznik jest na razie ozdobka bo musze go polaczyc z kadlubem
wiggles Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 nie no nie chce zasmiecac :) zamiescilbym duzy ale malo sie zmienilo od ostatniego rendera- chce pokazac ze nie przestaje pracowac :D
wiggles Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 i jeszcze jeden render ale teraz nastepny zamieszcze jak tego wiecej bedzie dopiero :)
Loozack Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 coraz lepiej [piwo] ale daj na niego meshsmooth, bo kanty się w oczy rzucają :)
Pionier Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 idziesz w dobrym kierunku :D... te skrzydlo nie jest polaczone z kadlubem czy mi sie wydaje??:], daj wiekszy render
Rekomendowane odpowiedzi