Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 53
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nastepny samolocik :]:D.

Co ty za biedne plany masz ?. Jak ty z tego szczegoly bedziesz robil ?:P. A i daj zdjecie tego samolotu zeby mozna bylo miec wyobrazenie jak to ma wygladac :).

Zycze powodzenia w dalszej pracy :) bede tu czesto zagladal :)

Napisano

Faktycznie plany beznadziejne, tu masz lepsze:)

hurr_3vw.gifA tu jeszcze zdjęcie

hurr.jpg:)

Napisano
  • Autor

nie wiem jak zamieszczac kilka obrazkow naraz wiec zamieszcze 3 posty ;/

Napisano
  • Autor

i jeszcze jeden zeby nie zasmiecac; a co do planow zmienie je jak zrobie model, i jak bede sie zaczynal szczegolami zajmowac

Napisano

Wiggles, masz narazie mało zrobione więc radzę ci zrobić ten model od nowa z wykorzystaniem rzutów od Lucasa, bo te twoje w porównaniu z nimi są naprawdę beznadziejne, a do tego znacznie się różnią od oryginału... albo jak nie chcesz zaczynać od nowa to dopasuj bryłę którą teraz masz do nowych rzutów :) powodzenia [piwo]

Napisano
  • Autor

no faktycznie plany dupiate- zaczynam robic jeszcze raz bo z dopasowania raczej nic nie bedzie

Napisano

Yep... Coraz fajniejszy. \"Dywizjon 303\" sie przypomina :) Strasznie się wkopałeś z tyłem kadłuba- te podłużne wklęśnięcia mogą być koszmarne do modelowania.

Napisano
  • Autor

maly update- jedyne co jeszcze mi sie nie podoba w skrzydle to na samym skraju po prawej jest sciecie a nie zaokraglone jak powinno byc ale to sie jeszcze popracuje :)

Napisano

NOOO!!

w porównaniu ze Spitfire-m to jest lepiej:)) Duzo roboty jeszcze przed Tobą, ale na moje oko, to kierujesz sie w dobra strone..... Zobaczymy, jakie beda efekty

Lookas

Napisano
  • Autor

jeszcze za wczesnie zeby oceniac czy to dobry model czy nie :):D zamiescilem go po to zeby jesli ktos znajdzie jakis bug dal mi znac o nim zebym mogl go teraz zmienic a nie pozniej jak juz bede w bardziej zaawansowanych pracach :D

Napisano

no więc zmień profil skrzydła, bo narazię przypomina trochę deskę do prasowania ;):D

Napisano
  • Autor

loozack w tym przypadku nie znajdziesz na mnie haka :) w tym skrzydle jest akruat wszystko OK jest zrobione zgodnie z referencjami i nie jest plaskie- moze tylkotak wyglada nascreenie

Napisano

Wiggles, a jednak [cfaniak] profil powinien wyglądać mniej więcej tak, jak na rysunku pierwszym a mam wrażenie, że u ciebie wygląda tak jak na rysunku drugim... więc najlepiej pokaż siatkę splajn skrzydła to się odczepię (albo doczepię jeszcze bardziej :]) trzymaj się [piwo]

Napisano

Pionier, pomóż mi bo on ciągle mi nie wierzy, że źle robi :) weź mu to przetłumacz jakoś :]

Napisano

Loozack :D

Wiggles, ekhm jakby Ci to powiedziec :] widziales Ty kiedys w zyciu taki przekroj skrzydla?? bo ja jeszcze nigdy :)

ps.

Na tej stronie masz fajne zdjecia (zwlasza kokpitu :D) wiec chyba nie masz problemu z referkami ??. O ile mi wiadomo to przekroj powinnien byc zblizony do tego 1 na rysunku Loozacka :)

popraw to koniecznie !:), znajdz plany gdzie masz przekroj skrzydla :) bedzie latwiej

Napisano
  • Autor

dobra kapuje no to trudno 7 dni roboty ( ja sie wolno ucze :):):) ) w plecy - ale zrobie skrzydlo od nowa w takim razie

Napisano

No i wychodzi kiepskie przygotowanie do modelowania:)) Całeszczeście, ze teraz a nie podczast teksturowania........

Lookas

Napisano
  • Autor

a teraz jest cos zle ? tylko nie mowcie ze znow mam robic skrzydlo od nowa :)

Napisano

hmmm, ja już nic nie mówię... niech ktoś inny coś powie :] a tak serio to ciągle to skrzydło wygląda nie tak jak powinno... Wiggles, poszukaj sobie profili skrzydeł na necie bo ciagle mi to nie pasuje :|

Napisano

nieco lepiej ale....

1. Koniec skrzydel cos mi nie odpowiada.

2. ksztalt kaduba (a dokladnie tam gdzie masz \"dziure\" na kabine i ta czesc za kabina)

daj renderki z innych stront front/gora/bok wtedy bedzie mozna lepiej sprawdzic :]

Napisano

Ta częśc za kabiną jest dobrze, Hurr tak trochę pokracznie wygląda naprawdę:)

Napisano

chodzi mi o ten ksztalt tego wybrzuszenia za dziura na kadlub. Na zdjeciu opada stromo w kierunku ogona a u Ciebie jest nieco inaczej. No i ksztalt samej \"dziury\" jest zly. Na rysunku moze to widac :D sorrka ale myszke mam :P wiec ciezko mi to szlo :]

Napisano
  • Autor

miejsce na kabine jest wedlug planow- to sciecie ma takie byc pod katem

Napisano

Wiggles, plany mają ci tylko pomagać... patrz na zdjęcia !!

P.S. tak nawiasem mówiąc to ja mam około 300 zdjęć do swojego modelu :D

Napisano

taaaaaaaaa

nooo mam cos dodac??? No ładnie qrcze. szkoda,z e bez ogona i reszty:)) Moja rada: dodaj owiewke. wtedy kadłub nabierze konkretnych kształtów i bedziesz mógł złapać proporcje. Doczepiłbym sie do końcówek skrzydeł, ale...........co mi tam:))

Widac sporo pracy.........nie najgorszej

pozdro

Lookas

Napisano
  • Autor

tutaj mam update tyle ze statecznik jest na razie ozdobka bo musze go polaczyc z kadlubem

Napisano
  • Autor

nie no nie chce zasmiecac :) zamiescilbym duzy ale malo sie zmienilo od ostatniego rendera- chce pokazac ze nie przestaje pracowac :D

Napisano
  • Autor

i jeszcze jeden render ale teraz nastepny zamieszcze jak tego wiecej bedzie dopiero :)

Napisano

idziesz w dobrym kierunku :D...

te skrzydlo nie jest polaczone z kadlubem czy mi sie wydaje??:], daj wiekszy render