hkropinski Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Witam! Postanowiłem że założę ten wątek ponieważ zauważyłem że ostatnio na forum pojawia się coraz więcej postów z plikami oferującymi materiały. Duża część materiałów się powtarza, a część opiera się na pliku z materiałami poniżej. Jest to kolekcja deetee materials, którą można znaleść na forum, juz ponad rok temu dał ją SansSerif a mimo to uzytkownicy raczej z tego nie korzystają ( nie wiedząc o niej? - materiały z tej kolekcji trafiają do innych wątków ) Tak więc wszystkie materiały z tej kolekcji możecie pobrać poniżej, a pełna lista ( w postaci zdjęcia ) znajduje się tutaj: Plik z materiałami: http://rapidshare.com/files/9259460/deetee_vray_materials_hkropinski.zip.html mirror : http://www.mm.pl/~aktimel/deetee_vray_materials_hkropinski.zip Material skóry : http://www.mm.pl/~aktimel/skora.rar 1 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 I ja ci mam jeszcze dawac repa za darmowe materialy ? :D No w sumie... dam :D Edit: nie moge dac :( dzieki Mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 z nieba mi spadłeś, przeinstalowalem system i zbackupowałem wszystko oprocz MATLIBS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 ym a te materiałki to pod scanline czy jakieś mentale bo nie wim lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 a nie lepiej samemu zrobic.... wiksza frajda bedzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 No właśnie :* Szczególnie że zdecydowana większość nie jest skomplikowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 No właśnie :* Szczególnie że zdecydowana większość nie jest skomplikowana... ale nie są złe, mam mniej eksperymentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 ale nie są złe, mam mniej eksperymentów ale mniej umiesz..bo trening czyni mistrza ;P ps. piksar niedlugo rocznica -->1rok na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 No Wielkie Dziekuje;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 a ja mam blad: missing dlls - error loading paramblock2 i o co chodzi? wina wersji maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 a ma ktos jakies shadery skory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 tutaj ( w załączniku ) jest materiał skóry przeznaczony dla vraya, pozdrawiam 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 hkropinski piknie Ci dziekuje;-) rep pnkt 4 U. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 jeszcze raz dziekuje;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ghostcat Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Zapraszam na http://www.vray-materials.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ehhno Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 srka za glupie pytanie, ale gdzie sie to wkleja (deetee-VRay_Compilation_hkropinski.mat) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 do podkatalogu materiallibraries (w max9) a potem zasysasz przez M i open library i wybierasz materiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virgi Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 jak laduje ten plik to wyswietla missing dll f-edge.dlt ?? ale wiekszosc materialow chyba dziala ok tylko czasami przy nie ktorych mam warningi np przy ice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 bo niektore moga korzystać z ficzerów v1.5 rc3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virgi Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 czyliii? mozna cos wiecej??:P mam 1.5 rc3 i max 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 to powinno dzialac. jak nie dziala znaczy ze plik zrypany. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virgi Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 nie no dzialaja tylko przy ladowaniu pisze jakis DDL missing ale wyglada ze dzialaja jak powinny pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 a jak te wszystkie materialy zaladowac do maxa ? sciaga mi sie akurat wiec nie wiem nawet co za plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 jest to plik .mat.Żeby go wczytać musisz wejść w materiał editor tam wziąść mt library->open po lewej stronie i wskazać ten plik .mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 ok.. dzieki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleksandra Sas Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 a jak zainstalowac te darmowe materialy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 material editor->get material-> mlt libray->open sorry ze po takim czasie :P btw. http://www.vray-materials.de/ w piz... materiałów za free :) wystarczy się tylko zarejestrować mam nadzieję że pomogłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Currara Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Mam nadzieje że ktoś tu jeszcze zagląda. Mam ptoblem ze wstawieniem tych materiałów (tych z vray-materials.de też). Wklejam je tam do folderu jak trzeba...potem material editor->get material-> mlt libray--->open....wybieram i oszem...są....ale wszystkie czarne na podgladzie:/ co mam z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 zainstalowac odpowiedni render np. v-raya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel3 Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 a mnie sie wywala jakis blad i nie moge skorzystac z tych materiałów :( czy ktos mial cos podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeyker89 Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Ale chyba nie działają one pod autodesk 2008 co??? Bo mi się wyświetla że brak tekstury czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozeph Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 hehe mi sie tak samo wyswietla bo tez mam maxa 2008 i ladują sie wszystkie tylko pisze na nich (MISSIN MATERIAL) a jak juz ktorąs wybiore (oczywiscie na podglądzie jest czarna) pisze cos takiego: THIS CLASS DOES NOT HAVE AN IMPLEMENTATION BY ANY OF THE CURRENTLY LOADED DLL'S... ta klasa nie ma implementation (?) bo cos tam wczytując dll's ... jakies pomysly ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 w viz 2008 też nie działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeyker89 Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 to może niech ktoś da pod max'a 2008 jak ma. PS: co do pluginy v-rey. Lepiej mieć wersję demo 9z ograniczeniami) czy trial (z logiem w rendeże)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Czesc Mam jedna prosbe-mecze wlasnie biureczka z mdf-u i raz material wychodzi mi za badzo matowy a co za tym idzie nie widac w ogole szczelin miedzy elementami to znowu refleks za duzy i odbija strasznie.Poradzcie cos i jezeli bedzie tak ktos mily i podrzuci jakis wlasny wzor bede wdzieczny z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość vespa Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 czesc jako poczatkujacy wybaczcie pytanie- ale szukalem i odpowiedzi znalezc nie moge sciagnalem material http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=476 oraz http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=477 sciagam go do M przez open librery - no i jest tylko kolor - jak nakladam na obiekt nic nie zmienia- gdzie zrobic ustawienia aby nie byl plaski ? bede wdzieczny za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 czesc jako poczatkujacy wybaczcie pytanie- ale szukalem i odpowiedzi znalezc nie moge sciagnalem material http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=476 oraz http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=477 sciagam go do M przez open librery - no i jest tylko kolor - jak nakladam na obiekt nic nie zmienia- gdzie zrobic ustawienia aby nie byl plaski ? bede wdzieczny za pomoc pozdrawiam ale to jest material do VrayFura, najpierw zrob obiekt z futrem :D a material zwyklutki, po prostu polyskujace glutocoś przypominajace trawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camils14 Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 Witam. Ściągnąłem materiały, które były podane w linku w pierwszym poście. Ściągnąłem też ten materiał:http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=1750. Ale gdy popatrzyłem na nie w folderze gdzie go wkleiłem, on nie ma rozszerzenia .mat, tylko "Matlab Audio Format". Tak więc, w maxie go nie mogę otworzyć. Czy da się jakoś inaczej go otworzyć? Czy może da się zmienić rozszerzenie pliku na .mat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 Umnie robi ten materiał normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camils14 Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 No to dobrze dla ciebie, ale ja mam z tym wielki problem, bo ten chromowany materiał mi się sprzyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camils14 Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Może mi ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Plik ma rozszerzenie .mat, a to, że jakieś inne pliki mają takie samo to żaden problem. Materiału nie otwiera się przez dwukliknięcie, ale z menu biblioteki materiałów w Maksie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 (edytowane) To, że umnie robi nie znaczy, że system widzi plik jako materiał maxa. U ciebie widzi jako audio matlabu a u mnie widzi jako Winamp media file, ale z importem nie ma problemu: Nie możesz dodać meteriału przez Material Editor > Material/Map Browser > Open Media Library... Edytowane 28 Czerwiec 2010 przez aduko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camils14 Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 Widocznie nie wiem jak zaimportować, bo ja zawsze w tym okienku mam napis:open, a nie import. Napiszecie mi jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi