Jim mee Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Elo Wszystkim w 2007 roku! . Dzięki za zainteresowanie moim zonkiem. Chciałem posprawdzać to co przeczytałem w helpie od Vraya , ustawiłem kilka teapotów światełko v ray materiały v ray a w sumie to jeden v rayowski reszta normalna klikam render i cała scenka jest czarna. Światło jest "on" . Ambient i tint z enviroment jest ok. Po prostu wszystko jest czarne. Jak dam GI "on" to wychodza kolorki ale ja nie chcę renderować z GI jeszcze . Prosze o rade co zaznaczyć żeby scena nie była czarna , tylko żeby normalnie mozna ją było oświetlać. Pozdrawaim , Jim.
DraB Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Sprawdz czy jakies swiatlo nie zaslania ci kamery :) Najlepiej zaznacz wszystkim światłom Invisible
Jim mee Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 niestety nie :| . ponieważ tło jest białe i widze wszystko co ustawiłem ale tylko w takiej ala "alphie" odwrotnej.
kozioo Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 moze zaznaczyłeś w swiatlach "store with irradiance map" ?
Chalek Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 moze swiatlo jest zwyczajnie za slabe. sprawdz jednostki, mozesz dla testu decay wylaczyc tego swiatla.
Jim mee Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 niestety powyższe rady tez nic nie zmieniają , a siłe światła mam na 100 . to jest, w Vievporcie jest już biało :/
Chalek Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 skoro napisal "Jak dam GI "on" to wychodza kolorki ", to chyba raczej-nie-inaczej :)
Jim mee Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Napisano 2 Styczeń 2007 żadnych pomysłów :? przydał by mi się jesden dobry :) / własciwy. W ostateczności pójdę po Mame hahaha
Georgas Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 najlepiej to pokaż screena ustawień i viewportu jak światła są rozmieszczone
Bacry Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 a co z decayem bo standardowo jest włączony. a żadna ścianka nie zasłania widoku? najlepiej to daj scenkę całą to się zobaczy.
Rekomendowane odpowiedzi